Τρίτη 21 Μαΐου 2013

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ



ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ:
«Με ενδιαφέρει να είμαι
και πάλι υποψήφιος»


Συνέντευξη στον ΓΙΩΡΓΟ ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΗ
«Με ενδιαφέρει να είμαι υποψήφιος - το ξεκαθαρίζω». Αυτό δηλώνει, μιλώντας στο «Ιχνηλατώντας» ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, επισημαίνοντας ότι βασικός στόχος ενόψει των επικείμενων περιφερειακών εκλογών είναι το άνοιγμα στους κοινωνικούς φορείς για τη συγκρότηση ενός ψηφοδελτίου με αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αρναουτάκης δηλώνει ικανοποιημένος από τη δουλειά των συνεργατών του, αν και, σύμφωνα με διασταυρωμένες δημοσιογραφικές πληροφορίες, αναγνωρίζει ότι ορισμένοι εξ αυτών προσπαθούν περισσότερο και επιτυγχάνουν καλύτερα αποτελέσματα, συγκριτικά με κάποιους λόγους.

«Δεν γνωρίζουμε ακόμα πότε θα γίνουν οι εκλογές. Με ενδιαφέρει να είμαι υποψήφιος - το ξεκαθαρίζω. Θα συζητήσουμε με τους συνεργάτες μας και από τη στιγμή που θα με επιλέξουν ως επικεφαλής του συνδυασμού που θα κατεβάσουμε, θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές», επισημαίνει ο κ. Αρναουτάκης.

Στην παρατήρησή μας ότι το πολιτικό σκηνικό είναι πλέον εντελώς διαφορετικό, συγκριτικά με το 2010 και ερωτηθείς πώς σκοπεύει να κινηθεί πολιτικά ενόψει της νέας εκλογικής αναμέτρησης, με δεδομένο ότι ο κομματικός του φορέας (ΠΑΣΟΚ) έχει συρρικνωθεί δραματικά, ο κ. Αρναουτάκης τάσσεται υπέρ της συνεργασίας με κοινωνικούς φορείς.

«Πάντα η Αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι ανοιχτή και όχι κομματική. Κι εγώ αυτό το έχω αποδείξει σε όλη μου την πορεία και ως δήμαρχος, με τα ποσοστά τα οποία παίρναμε, που ήταν πέραν από τα κόμματα, τα οποία στήριζαν την υποψηφιότητα. Είναι νωρίς ακόμα, αλλά εμείς θα κάνουμε άνοιγμα σε όλους τους κοινωνικούς φορείς, ούτως ώστε να στελεχώσουμε ένα ψηφοδέλτιο με αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά. Έχουμε αποδείξει και στα 2,5 χρόνια που είμαστε στην Περιφέρεια ότι λειτουργούμε πάντα εκτός κομματικών γραμμών».

Ερωτηθείς αν είναι ικανοποιημένος από τους συνεργάτες του, ο κ. Αρναουτάκης αναφέρει ότι «παρά τα προβλήματα που υπάρχουν, εξαιτίας της γραφειοκρατίας, του αθηνοκεντρικού κράτους που θέλει να κρατά τις αρμοδιότητες και πολλά άλλα, πρέπει να πω ότι έχουμε πάει αρκετά καλά ως Περιφερειακό Συμβούλιο. Από τη στιγμή, λοιπόν, που θα εκδηλωθεί ενδιαφέρον να είμαστε και πάλι υποψήφιοι, θα προσκαλέσω όλους τους παρόντες περιφερειακούς συμβούλους που θέλουν να είναι και πάλι υποψήφιοι να υποβάλλουν εκ νέου υποψηφιότητα».

Τέλος, σε ό,τι αφορά τη σχέση του με τον δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη, ο κ. Αρναουτάκης λέει, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι «είμαστε πολύ καλοί φίλοι. Συνεργαζόμαστε».

«Τυχόν δική του υποψηφιότητα στην Περιφέρεια Κρήτης θα σας δημιουργούσε πρόβλημα;», ρωτάμε τον κ. Αρναουτάκη.

«Εμείς δεν μπαίνουμε στη λογική ποιος θα είναι υποψήφιος. Εμείς έχουμε τη δική μας αυτόνομη πορεία. Από εκεί και πέρα, θα υπάρχουν πολλές υποψηφιότητες και ο κόσμος θα επιλέξει ποιος θα είναι περιφερειάρχης. Αλλά οι σχέσεις μας είναι άριστες με τον Γιάννη Κουράκη», καταλήγει ο Περιφερειάρχης Κρήτης.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
«Αναξιοποίητα τα ερευνητικά
και εκπαιδευτικά ιδρύματα»

Απ. Βουλγαράκης:
«Παραγνωρίζεται
από τους αγρότες
η σημαντική ερευνητική
προσπάθεια που κάνει
στα Χανιά το Ινστιτούτο
Ελιάς και Υποτροπικών»


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΗ

Η διαπίστωση γνωστή και χιλιοειπωμένη.
«Τα Χανιά μπορούν και πρέπει να αξιοποιήσουν τα σημαντικά εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματά τους».
Την επανέλαβε χθες το πρωί -και- ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, στη διάρκεια της ευρείας σύσκεψης, με θέμα την πορεία απορρόφησης του Ε.Σ.Π.Α. στην Κρήτη, αλλά και την προετοιμασία για το νέο χρηματοδοτικό πλαίσιο της περιόδου 2014 - 2020.
Παραδέχθηκε, δε, ότι «παραγνωρίζεται η σημαντική ερευνητική προσπάθεια που κάνει στα Χανιά το Ινστιτούτο Ελιάς και κανένας από τους αγρότες δεν δίνει σημασία στη δουλειά που κάνει ο Κώστας Χαρτζουλάκης». (Φωτ.).
«Δεν είναι δουλειά του Χαρτζουλάκη, είναι του Ινστιτούτου», αντέτεινε ο κ. Χαρτζουλάκης (γενικός διευθυντής του Ιδρύματος), ο οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη.
Ο κ. Βουλγαράκης συμφώνησε, λέγοντας ότι ανέφερε το όνομα του κ. Χαρτζουλάκη επειδή ήταν παρόντας. Και, εν συνεχεία, συνέχισε την τοποθέτησή του.
Το θέμα, βέβαια, δεν είναι οι διαπιστώσεις ούτε η επανάληψή τους με την πρώτη ευκαιρία.
Το θέμα είναι πώς από τη δυσμενή διαπίστωση θα περάσουμε στην αντιμετώπιση του προβλήματος.
Μεθοδικά, οργανωμένα, συντονισμένα, με πνεύμα συνεργασίας και συλλογικής προσπάθειας.
Χωρίς άνωθεν παρεμβάσεις, χωρίς πολιτικάντικες λογικές,  χωρίς μικροπολιτικές και μικροκομματικές ή άλλες σκοπιμότητες, όπως αυτές που οδήγησαν στην κατάρρευση το τοπικό συνεταιριστικό Κίνημα.
Αυτό είναι που λείπει -και- από τα Χανιά. Εδώ και πολλά χρόνια…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ



 








 

























ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ ΓΙΑ
ΕΝΤΑΞΗ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟ Ε.:
«Δεν γίνεται

να παρακαλάμε
τον κάθε φαρισαίο»!


Λιγότερους πόρους
θα έχει η Κρήτη
την περίοδο
2014 - 2020;



Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΗ


Λιγότερους πόρους θα έχει στη διάθεσή της η Περιφέρεια Κρήτης, αρχικά τουλάχιστον, με το νέο Ε.Σ.Α. (ή Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης, όπως αναμένεται να ονομάζεται το νέο χρηματοδοτικό «πακέτο») καθώς για την κατανομή των πιστώσεων λήφθηκαν υπόψιν τα στοιχεία της περιόδου 2007 - 2009 και όχι αυτά της τελευταίας τριετίας, που η οικονομική κρίση έχει αλλάξει όλα τα μέχρι πρότινος δεδομένα.
Έτσι, η Κρήτη εντάχθηκε στις λεγόμενες Περιφέρειες Μετάβασης (5 από τις 13 στην Ελλάδα), γεγονός που συνεπάγεται μικρότερο «κουμπαρά» για έργα, όπως επισημάνθηκε το πρωί της Δευτέρας, στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά με πρωτοβουλία της Περιφέρειας. 
Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό από υπηρεσιακούς παράγοντες, αποφασίστηκε να επανεξεταστούν τα στοιχεία το έτος 2016 προκειμένου οι Περιφέρειες που αδικήθηκαν να ενισχυθούν περαιτέρω οικονομικά.
 
ΒΟΛΕΣ ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗ

«Δεν γίνεται κάθε τρεις και λίγο να παίρνουμε το αεροπλάνο, να πηγαίνουμε στην Αθήνα και να παρακαλάμε τον κάθε υπάλληλο, τον κάθε γραμματέα, τον κάθε φαρισαίο», τόνισε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος χαρακτήρισε αποτυχημένη την αρχιτεκτονική του Ε.Σ.Π.Α. και ζήτησε απλοποίηση των διαδικασιών και αποκέντρωση αρμοδιοτήτων.
Παράλληλα, ο κ. Αρναουτάκης, απευθυνόμενος σε δημάρχους, περιφερειακούς συμβούλους, εκπροσώπους φορέων και επιστημονικών - ερευνητικών ιδρυμάτων και υπηρεσιακούς παράγοντες ζήτησε να προχωρήσουν, χωρίς χρονοτριβή, όλα τα σχεδιαζόμενα έργα προκειμένου η Κρήτη να μη χάσει ούτε ένα ευρώ από το Ε.Σ.Π.Α.
Ο κ. Αρναουτάκης προήδρευσε στην ευρεία σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, παρουσία των αντιπεριφερειαρχών Απόστολου Βουλγαράκη και Νίκου Καλογερή.
Ο περιφερειάρχης Κρήτης υπογράμμισε ότι αν δεν υπάρξει ολιγωρία η Περιφέρεια θα καταφέρει να έχει στη διάθεσή της και άλλους πόρους. Απαραίτητη προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι, όπως είπε, να υπάρξουν απορροφήσεις, δηλαδή να προχωρήσουν τα έργα.
Στη διάρκεια της σύσκεψης, η προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Μαρία Κασσωτάκη παρουσίασε τους άξονες της αναπτυξιακής στρατηγικής της Περιφέρειας Κρήτης για την περίοδο 2014 – 2020, ενώ αναφέρθηκε και στο «νέο Ε.Σ.Π.Α.», σημειώνοντας ότι με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, αυτό θα έχει τέσσερις πυλώνες πολιτικής:

1. Την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της επιχειρηματικότητας και της καινοτομικότητας.
2. Την ενίσχυση της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής.
3. Την αναβάθμιση του περιβάλλοντος και την προσαρμογή στις κλιματικές αλλαγές.
4. Τα ολοκληρωμένα σχέδια αστικής ανάπτυξης και αναβάθμισης της υπαίθρου.

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ




















ΣΚΟΥΛΑΚΗΣ - ΚΕΜΕΣΙΔΗΣ
Πολιτική συνύπαρξη κατ’ ανάγκη…


«Είμαι κακοφάγωτος, 

δυσκολοχώνευτος και διαχρονικός 
και αυτό θα το διαπιστώσετε 
για άλλη μία φορά», 
δηλώνει στο «Ιχνηλατώντας»  
ο τέως δήμαρχος 
Ελευθερίου Βενιζέλου


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΗ

Η αποτύπωση μιας και μόνο στιγμής στη συγκεκριμένη φωτογραφία (που τραβήχθηκε σήμερα το πρωί στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας στα Χανιά, στο περιθώριο σύσκεψης για το ΕΣΠΑ) είναι χαρακτηριστική της πραγματικής σχέσης του δημάρχου Χανίων Μανώλη Σκουλάκη με τον αντιδήμαρχο Χανίων Μανώλη Κεμεσίδη.
Είναι γνωστό στους παροικούντες τη(ν) -Δημοτική- Ιερουσαλήμ ότι οι δύο άντρες ανέχονται, μέχρι στιγμής, ο ένας τον άλλο, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας! Καταβάλλοντας, ενίοτε, μεγάλη προσπάθεια.
Α
ρκετές φορές μέχρι σήμερα έχουν συγκρουστεί, λόγια σκληρά έχουν ειπωθεί, ωστόσο εξακολουθούν να συμβαδίζουν αυτοδιοικητικά, παρά τις κατά καιρούς εντάσεις.

Οι επικείμενες εκλογές στην Αυτοδιοίκηση, όποτε και αν αυτές γίνουν, ενδεχομένως να ξεκαθαρίσουν το τοπίο.

Αν, τελικά, είναι εκ νέου υποψήφιος ο κ. Σκουλάκης τι θα πράξει ο κ. Κεμεσίδης;
Θα τον ακολουθήσει, όπως έκανε και το 2010, θεωρώντας, τότε, ότι μόνο με τον κ. Σκουλάκη επικεφαλής της δημοτικής παράταξης μπορούσε το ΠΑΣΟΚ να κερδίσει τον Δήμο;
Ή θα διαχωρίσει τη θέση του; Και αν ναι, γιατί, στ' αλήθεια, θα το πράξει και ποιον δρόμο θα ακολουθήσει ο εξαιρετικά δημοφιλής (όπως φαίνεται και από τον αριθμό των σταυρών που συγκέντρωσε το 2010) κ. Κεμεσίδης;

Ο ίδιος, σήμερα, όταν ρωτήθηκε από το «Ιχνηλατώντας» τι θα πρέπει να περιμένουμε το επόμενο διάστημα, απάντησε το εξής:
«Είμαι κακοφάγωτος, δυσκολοχώνευτος και διαχρονικός και αυτό θα το διαπιστώσετε για άλλη μία φορά».

Ο δρόμος μέχρι τις εκλογές είναι μακρύς. Πολλά μπορεί να αλλάξουν μέχρι τότε. Ένα, πάντως, είναι σίγουρο. Αποκλείεται να πλήξουμε…

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

ΑΠΟΨΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
"Μεγάλη μπουκιά φάε,
μεγάλη κουβέντα μην πεις"...


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΗ

Αρκετές εβδομάδες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, το καλοκαίρι και το φθινόπωρο του 2010, ο τότε υποψήφιος δήμαρχος Χανίων Γρηγόρης Αρχοντάκης είχε ασκήσει κριτική στον συνυποψήφιό του, Μανώλη Σκουλάκη επειδή δεν παραιτείτο από βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι πράττει κατ' αυτόν τον τρόπο προκειμένου να... το έχει δίπορτο! Δηλαδή, αν δεν εκλεγεί δήμαρχος να επιστρέψει ως βουλευτής στο Κοινοβούλιο, όπου λίγους μήνες νωρίτερα είχε υπερψηφίσει το πρώτο Μνημόνιο, που προέβλεπε, μεταξύ άλλων, τη δραστική περικοπή πόρων -και- της Αυτοδιοίκησης. Περικοπή για την οποία διαμαρτύρεται (sic) σήμερα ο κ. Σκουλάκης!  
Αλλά αυτή είναι μια άλλη... πονεμένη ιστορία.
Ο κ. Αρχοντάκης δήλωνε, τότε, αυτοδιοικητικός, σημείωνε ότι αυτοδιοικητικός θα παρέμενε και τόνιζε ότι για την ουσιαστική και αποτελεσματική λειτουργία του νέου "Καλλικρατικού" Δήμου Χανίων απαιτούνται άνθρωποι που γνωρίζουν καλά, εκ των έσω, τα θέματα και τα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης.
Μετά τις εκλογές και την επικράτηση του συνδυασμού Σκουλάκη, ο κ. Αρχοντάκης επέλεξε μία συγκεκριμένη αντιπολιτευτική τακτική εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, δίδοντας χρόνο στη νέα Δημοτική Αρχή για να "βρει τον δρόμο της", χωρίς να φωνασκεί για λόγους εντυπωσιασμού και επικοινωνίας. 
Μόνο στο θέμα της εκλογής Συνηγόρου του Δημότη υπήρξε ένταση, δικαιολογημένη εν πολλοίς, αφού ο κ. Σκουλάκης είχε στηλώσει τα πόδια και επιθυμούσε την εκλογή στη συγκεκριμένη θέση αποκλειστικά και μόνο του κ. Μάρκου Βεκρή
Αλλά και αυτή είναι μια... άλλη πονεμένη ιστορία.
Λίγο καιρό αργότερα, ωστόσο, ο κ. Αρχοντάκης άρχισε σταδιακά να αποτραβιέται από την ενασχόλησή του με τα δημοτικά δρώμενα έως ότου παραιτήθηκε από επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Χανιά Ανοιχτή Πολιτεία", αφήνοντας, κατά γενική ομολογία, ένα δυσαναπλήρωτο κενό, το οποίο δεν έχει καλυφθεί επαρκώς μέχρι και σήμερα, παρά τις όποιες προσπάθειες.
Παράλληλα, όμως, ο κ. Αρχοντάκης διατήρησε τη θέση του δημοτικού συμβούλου Χανίων, γεγονός που, δικαιολογημένα, ξένισε και εξακολουθεί να ξενίζει, ειδικά από τη στιγμή που ο πρώην νομάρχης δεν είναι τακτικά παρόντας στις συνεδριάσεις του Σώματος. 
Με δεδομένη, ταυτόχρονα, την ενεργή ενασχόλησή του, ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα, με την κεντρική πολιτική σκήνη, δεν είναι λίγοι όσοι υποστηρίζουν ότι ο κ. Αρχοντάκης οφείλει να παραιτηθεί, για ευνόητους λόγους, από τη θέση του δημοτικού συμβούλου.
Ανάλογη άποψη εκφράζουν και για την περίπτωση του βουλευτή Χανίων της ΝΔ και δημοτικού συμβούλου Κυριάκου Βιρβιδάκη, ο οποίος, στις 16 Φεβρουαρίου 2013, με απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ορίστηκε υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με αρμοδιότητα το ΕΣΠΑ.
Στα χωριά -και- της Κρήτης ο θυμόσοφος λαός συνηθίζει να λέει ότι "ή παπάς, παπάς ή ζευγάς, ζευγάς", ότι "δεν χωρούν δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη" και ότι "μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις"...
Η ρήση για τη "μεγάλη κουβέντα" αφορά ασφαλώς τον κ. Αρχοντάκη, ο οποίος αυτοδιαψεύστηκε με τον πλέον ξεκάθαρο και αδιαμφισβήτητο τρόπο
Αφορά, όμως, ταυτόχρονα, και τον κ. Σκουλάκη, ο οποίος τον Φεβρουάριο του 2010 στο Καστέλι Κισάμου, όταν ρωτήθηκε από τον γράφοντα αν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Χανίων είχε απαντήσει: "Καθείς εφ' ω ετάχθη", εννοώντας ότι λίγους μόλις μήνες πριν ο Χανιώτικος λαός τον είχε εκλέξει βουλευτή, δεύτερο σε αριθμό σταυρών.  
Αλλά και αυτή είναι μια ακόμη... πονεμένη ιστορία. 
Από τις -όπως αποδεικνύεται- ων ουκ έστιν αριθμός...

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΑΠΟ ΣΥΣΣΩΜΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Ομαδικά πυρά
κατά Σκουλάκη

"Για την ολιγωρία
επί δύο και πλέον
χρόνια στο θέμα
της μετεγκατάστασης
των Υπηρεσιών
του Δήμου Χανίων"


Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΗΣ

"Πυρ" ομοθυμαδόν κατά της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά κατά του δημάρχου Χανίων Μανώλη Σκουλάκη, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με αφορμή το 29ο και τελευταίο θέμα της ημερήσιας διάταξης, που αφορούσε την έγκριση μελέτης του έργου, με τίτλο "Συντηρήσεις - Ανακαινίσεις Δημοτικών Κτηρίων (πρώην Δημαρχείο Σούδας)".
Ο κ. Σκουλάκης, ως εισηγητής του θέματος, γνωστοποίησε ότι τα συγκεκριμένα έργα θα γίνουν για να στεγαστούν στο πρώην Δημαρχείο Σούδας οι δύο Πολεοδομικές Υπηρεσίες του Δήμου, γεγονός που προκάλεσε την εντονότατη αντίδραση και των τεσσάρων δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης καθώς, όπως ανέφεραν, κατά το παρελθόν ο δήμαρχος Χανίων είχε πολλάκις αναφέρει ότι για το θέμα της μετεγκατάστασης του συνόλου των Υπηρεσιών, η Δημοτική Αρχή σκοπεύει να καταθέσει συνολική και ολοκληρωμένη πρόταση για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο προτού παρθούν οριστικές αποφάσεις.
Ο κ. Σκουλάκης διευκρίνισε ότι το συγκεκριμένο έργο, προϋπολογισμού 12.300 ευρώ, θα εκτελεστεί με απευθείας ανάθεση και ζήτησε "γρήγορες και διαφανείς διαδικασίες". Τόνισε, δε, ότι μόλις ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση των δύο Υπηρεσιών της Πολεοδομίας στη Σούδα, θα ξεκινήσει η διαδικασία μετεγκατάστασης της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης - Αποχέτευσης Χανίων (Δ.Ε.Υ.Α.Χ.) στο νεοανεγερθέν κτήριο (που αρχικά είχε σχεδιαστεί ως Δημαρχείο για τον πρώην "Καποδιστριακό" Δήμο Ελευθερίου Βενιζέλου), στις Μουρνιές. 
Οι συγκεκριμένες επισημάνσεις του κ. Σκουλάκη προκάλεσαν την "έκρηξη" των δημοτικών συμβούλων Μιχάλη Κυνηγού (δημοτική παράταξη "Χανιά Ανοιχτή Πολιτεία") και Άρη Παπαδογιάννη ("Χανιά - 21ος αιώνας"), οι οποίοι τον κατηγόρησαν ανοιχτά ότι επιχειρεί εκ του πονηρού, διά της πλαγίας οδού, δηλαδή με την εκτέλεση συγκεκριμένων εργασιών στο πρώην Δημαρχείο Σούδας, να "κλείσει" το θέμα της μετεγκατάστασης των Δημοτικών Υπηρεσιών, χωρίς κατάθεση ολοκληρωμένης πρότασης και διάλογο στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι ο κ. Κυνηγός, σε μια αποστροφή του λόγου του, σημείωσε ότι η συγκεκριμένη ιστορία "μάς θυμίζει το πέπλο της αμαρτωλής Σαλώμης, που προσπαθεί να καλύψει ορισμένα πράγματα".
Η συγκεκριμένη αναφορά προκάλεσε την αντίδραση του κ. Σκουλάκη, ο οποίος σηκώθηκε από τη θέση του και ζήτησε, με έντονο ύφος, από τον κ. Κυνηγό να διευκρινίσει τι ακριβώς εννοεί, χωρίς πάντως να δοθεί συνέχεια στη λογομαχία των δύο αντρών.
Για αποσπασματική αντιμετώπιση του θέματος της μετεγκατάστασης των Δημοτικών Υπηρεσιών έκανε λόγο ο κ. Χαράλαμπος Κουρούσης (δημοτική παράταξη "Δήμος Ενεργών Πολιτών"), ενώ ο κ. Νίκος Παπαντωνάκης (δημοτική παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση Χανίων"), τόνισε ότι με τη στάση του ο δήμαρχος Χανίων δεν επιθυμεί τη συνεννόηση, τη συνεργασία και τον διάλογο, παρά τα όσα σχετικά αναφέρει, κατά καιρούς, στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
"ΔΗΜΟΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" 
Σε ανακοίνωσή τους οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης "Δήμος Ενεργών Πολιτών", Τάσος Βάμβουκας, Χαράλαμπος Κουρούσης και Νεκτάριος Αλεξανδράκης αναφέρουν τα εξής:  
"Η καθυστέρηση κατανομής των υπηρεσιών του δήμου στα πρώην δημαρχεία είναι αδικαιολόγητη. 
Ο σχεδιασμός δεν είναι συνολικός και πιστεύουμε ότι οι επιλογές για το κτήριο που θα στεγάσει κάθε Υπηρεσία, έχουν γίνει περισσότερο με κριτήρια τήρησης ισορροπιών, παρά με ορθολογικά κριτήρια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η επιλογή του πρώην Δημαρχείου Σούδας για τη στέγαση των Υπηρεσιών της Πολεοδομίας, τη στιγμή που το κτήριο αυτό δεν είναι στην πλεονεκτικότερη θέση μεταξύ των διαθέσιμων κτηρίων για την εξυπηρέτηση του κοινού, ενώ παράλληλα δεν επαρκούν οι χώροι για τη στέγαση του τεράστιου αρχείου που διαθέτει η Υπηρεσία.  
Είναι τόσο μεγάλη η πίεση που δέχεται η επί τρία χρόνια διασπασμένη Υπηρεσία, που σίγουρα ακόμα και με αυτά τα προβλήματα, οι εργαζόμενοι προτιμούν αυτή τη μετεγκατάσταση, από την παράταση της παραμονής τους στους υπάρχοντες χώρους.  
Το θέμα της απευθείας ανάθεσης για την εκτέλεση των εργασιών που προτείνεται, μπορεί να δικαιολογηθεί μόνο από την πίεση του χρόνου και είναι δυστυχώς αποτέλεσμα της ολιγωρίας που έδειξε η Δημοτική Αρχή στον έγκαιρο σχεδιασμό της μετεγκατάστασης των Υπηρεσιών στα πρώην Δημαρχεία".