Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΙΝΑΧΩΡΙΟΥ
Βολές κατά
τηλεοπτικού
σταθμού

Για «παραπλανητικά
ρεπορτάζ» με στόχο
«τη διαστρέβλωση
της πραγματικότητας»


Για «παραπλανητικά ρεπορτάζ» καταγγέλλει τον τηλεοπτικό σταθμό ΚΥΔΩΝ ο Δήμος Ιναχωρίου.
Σε σχετική ανακοίνωση, που φέρει την υπογραφή του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ιναχωρίου Κώστα Χαρτζουλάκη, επισημαίνονται τα εξής:
«Παρακολουθήσαμε ξανά ρεπορτάζ του "γνωστού" τηλεοπτικού σταθμού ΚΥΔΩΝ και του "γνωστού" προέδρου του, όπου με θέμα υλοποίηση του έργου "Δρόμος Στόμιο - Λειβάδια" επιχειρήθηκε με παραπλανητικό ρεπορτάζ να δυσφημιστεί ο Δήμος Ιναχωρίου, το Νομαρχιακό Συμβούλιο, ο ΟΑΔΥΚ και οι εμπλεκόμενες Υπηρεσίες.
Η κοινή γνώμη των Χανίων εδώ και πολύ καιρό παρακολουθεί συνεχή δήθεν ρεπορτάζ για θέματα του Δήμου Ιναχωρίου (ΕΠΜ - ΣΧΟΟΑΠ - ΝΟΑΚ - δρόμος Στόμιο - Λειβάδια) όπου με τα ρεπορτάζ αυτά δεν επιχειρείται η σφαιρική και πλουραλιστική ενημέρωση των πολιτών όπως εκ της δεοντολογίας προκύπτει, αλλά αντίθετα επιχειρείται η διαστρέβλωση της πραγματικότητας και η παραπλάνηση της κοινής γνώμης.
Οι λόγοι για τους οποίους παρουσιάζονται αυτά τα ρεπορτάζ είναι:
α) Καταγγείλαμε τις καταστροφές και τις παρανομίες στενών συγγενών του προέδρου του τηλεοπτικού σταθμού μέσα στην προστατευμένη με τριπλή κήρυξη (αρχαιολογικός χώρος - ιστορικός τόπος περιοχή του Δικτύου Φύση 2000) περιοχή Βουλισμένη Ελαφονησίου.
β) Στηρίζουμε την Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη (ΕΠΜ) και το Διαχειριστικό Σχέδιο για την περιοχή, η οποία εκπονείται από το ΥΠΕΧΩΔΕ και αποτρέπει την τσιμεντοποίηση - οικοπεδοποίηση μιας από τις αξιολογότερες περιοχές της Ευρώπης και διασφαλίζει τον Δημόσιο χαρακτήρα της.
γ) Ενσωματώνουμε στη μελέτη ΣΧΟΟΑΠ του Δήμου Ιναχωρίου τις προτάσεις της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης (ΕΠΜ).
Ας συνεχίσει ο τηλεοπτικός σταθμός και ο πρόεδρός του τα δήθεν ρεπορτάζ του.
Οι πολίτες του Νομού Χανίων γνωρίζουν την αλήθεια, η οποία δεν διαστρεβλώνεται όσο και εάν "κτυπιέται" ο τηλεοπτικός σταθμός ΚΥΔΩΝ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου