Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

ΑΠΟΨΗ


Οργανισμός
Ανάπτυξης
Δυτικής
Κρήτης

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΗ

Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν δύο χρόνια για να διοριστεί γενικός διευθυντής στον Οργανισμό Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης.
Όλο αυτό το διάστημα ακούγαμε από τα χείλη του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΔΥΚ Θανάση Καρούντζου για βιογραφικό εξ Αμερικής, για επιλογή προσώπου εντός ολίγων ημερών ή, έστω, εβδομάδων, χωρίς, ωστόσο να γίνει το παραμικρό. 
Έτσι, αναπόφευκτα, αλλά μάλλον όχι τυχαία (!), ο πρόεδρος ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος εντός του Δ.Σ. καθώς στη θέση του αναπληρωτή γενικού διευθυντή βρισκόταν, ως γνωστόν, ένας βαθύς γνώστης των θεμάτων μεν, υπάλληλος του Οργανισμού δε, ο κ. Μάρκος Πατρελάκης.
Τελικά, πριν από λίγες ημέρες το Διοικητικό Συμβούλιο εδέησε και πήρε απόφαση, τοποθετώντας στη θέση του γενικού διευθυντή τον κ. Γιάννη Μπατζέλη.
Εύλογα τα ερωτήματα. Γιατί έγινε ό,τι έγινε όλο το προηγούμενο διάστημα; Ποιο ήταν, ποιο είναι, εν τέλει, το ουσιαστικό ζήτημα και το κυρίαρχο διακύβευμα; Και για ποιους;
Ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ Σήφης Βαλυράκης ανέφερε, μεταξύ πολλών άλλων, σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη Παρασκευή, ότι «... το Ρέθυμνο θέλει τον δικό του διευθυντή...».
Σύμφωνα με πληροφορίες των «Χ.Ν.», η επιλογή του κ. Μπατζέλη από το Δ.Σ. του ΟΑΔΥΚ δεν ήταν ομόφωνη. Μειοψήφησε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου και μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού, ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου, Μαρία Λιονή.
Αν κάτι σημαίνει αυτό -ενδεχομένως να μη σημαίνει το παραμικρό- η κα Λιονή διατηρεί άριστες πολιτικές σχέσεις με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, βουλευτή Ρεθύμνου του ΠΑΣΟΚ, Μανώλη Όθωνα.
«Το Ρέθυμνο θέλει τον δικό του διευθυντή», ανέφερε ο κ. Βαλυράκης. 
Προσδοκώντας, ενδεχομένως, στην επόμενη ημέρα, αν και εφ' όσον προχωρήσει η πολυαναμενόμενη συνένωση ΟΑΔΥΚ - ΟΑΝΑΚ; 
Είναι ένα ερώτημα. Που θα μείνει αναπάντητο, πιθανότητα, και αυτό. Όπως μένουν και πολλά άλλα ουσιαστικά ερωτήματα. Για τα οποία «αρμόδιοι» και μη «αρμόδιοι»  τηρούν σιγή ιχθύος. Δίδοντας, έτσι, την αίσθηση ότι παίζουν «παιχνίδια» στην «πλάτη» Οργανισμών όπως ο ΟΑΔΥΚ. 
Άρα και στην «πλάτη» των πολιτών, για τους οποίους δημιουργήθηκαν και λειτουργούν αυτοί οι Οργανισμοί. Πολίτες, οι οποίοι ζητούν, ειδικά τώρα σε συνθήκες έντονης πολυεπίπεδης κρίσης, ξεκάθαρα λόγια, ξεκάθαρους στόχους, ξεκάθαρες πράξεις. Ζητούν φως και όχι σκοτάδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου