Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΑΠΟΨΗ


Ο χρόνος θα δείξει


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΗ

Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων υπήρξε αντιπαράθεση μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και της δημοτικής παράταξης “Χανιά - 21ος αιώνας” αναφορικά με το αν θα προχωρήσει ή όχι η κατεδάφιση του παλιού Νοσοκομείου και η κατασκευή και εύρυθμη λειτουργία Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου στον ίδιο χώρο.
Ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης επεσήμανε ότι «βρισκόμαστε λίγο πριν από το τέλος» και πρόσθεσε ότι «καταφέραμε να εντάξουμε όλο το “πακέτο” (κατεδάφιση, διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, κατασκευή Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου και απόκτηση του εξοπλισμού) στο ΕΣΠΑ. Επίσης, καταφέραμε φορέας υλοποίησης του έργου να είναι ο Δήμος Χανίων και έτσι είμαστε καθόλα έτοιμοι να υποβάλλουμε τον φάκελο στην Περιφέρεια».
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Χανιά - 21ος αιώνας” Κυριάκος Βιρβιδάκης αντέτεινε ότι «υποβάλετε το τίποτα στο πουθενά για να διαμαρτύρεστε μετά. Ε, σας καταλάβαμε πια».
Ο χρόνος θα δείξει ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο.
Σε κάθε περίπτωση, το συγκεκριμένο έργο είναι σημαντικό και πρέπει να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν, υπό μία προϋπόθεση. Ότι το Κέντρο Υγείας θα λειτουργήσει αποτελεσματικά, χωρίς ελλείψεις σε προσωπικό, προκειμένου να αποσυμφορήσει το Νοσοκομείο Χανίων, για να ασχοληθεί περισσότερο με την παροχή δευτεροβάθμιας περίθαλψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου