Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καταγγελίες
από την «Αιολική
Μουσούρων»


Νέες καταγγελίες από την «Αιολική Μουσούρων». Σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:
«Πρωτοφανή γεγονότα παράνομης και επικίνδυνης αυτοδικίας εξακολουθούν να εξελίσσονται στο Δήμο Κανδάνου, που διασύρουν την πράσινη ανάπτυξη και τις ήπιες μορφές ενέργειας στη χώρα μας.
Και σήμερα 11 Αυγούστου, οι εκπρόσωποι και το συνεργείο της εταιρίας μας συνάντησαν τη στείρα και έμπρακτη αντίθεση μίας κραυγάζουσας μειοψηφίας των κατοίκων της περιοχής, συνεπικουρούντων και κάποιων εκπροσώπων της τοπικής δημοτικής αρχής, που προσπαθούν με κάθε μέσο να ακυρώσουν ένα καθ’ όλα νόμιμο και ωφέλιμο έργο.
Είναι πιθανώς εξηγήσιμο το ότι παρότι έχουν καταβληθεί τιτάνιες και ειλικρινείς πολύμηνες προσπάθειες να ενημερωθούν οι άνθρωποι της περιοχής, ορισμένοι παραμένουν ιδεολογικά (και όχι ορθολογικά) αντίθετοι και αμετάπειστοι.
Aνεξήγητο παραμένει ωστόσο το πως ειδικά ο Δήμαρχος Καντάνου μάχεται λυσσωδώς νόμιμες καθ’ όλα επενδύσεις στην πράσινη ενέργεια και καταδικάζει και υποθηκεύει με αυτό τον τρόπο την ανάπτυξη του τόπου και την ανάπτυξη της ευημερίας του συνόλου των συμπολιτών του. Και το πώς είναι διατεθειμένος να προβεί ακόμη και σε έκνομες ενέργειες, όπως της παράνομης χρήσης δημοτικού χωματουργικού μηχανήματος για την παρεμπόδιση του έργου, αλλά και της σημερινής εξύβρισης και προπηλακισμού των εκπροσώπων της εταιρίας μας.
Επίσης ανεξήγητο παραμένει το πώς οι κάτοικοι ανέχονται στο όνομά τους, κάποιοι τεχνηέντως ανώνυμοι ιδεολογικοί καθοδηγητές να συντάσσουν και κυκλοφορούν προκηρύξεις εκφράζοντας τις δικές τους ακραίες απόψεις.
Ανεξήγητο παραμένει και το πώς ακριβώς σήμερα το απόγευμα, οι επώνυμοι κάτοικοι των οποίων την άποψη ούτως ή άλλως ακούμε και σεβόμαστε, αντικαταταστάθηκαν με μαγικό τρόπο από κουκουλοφόρους με καδρόνια, οι οποίοι προφανώς δεν είναι εκεί ούτε για να μας ακούσουν, ούτε για να ακουστούν.
Είναι σε τελική ανάλυση απαράδεκτη και λυπηρή η σημερινή κατάσταση κατά την οποία για την υλοποίηση μίας παρόμοιας επένδυσης σε ΑΠΕ, έργου αναμφισβήτητης δημοσίας ωφελείας απαιτείται η παρουσία αστυνομικής δύναμης.
Δυστυχώς το μόνο ευχερώς εξηγήσιμο θα είναι τελικά ο πλήρης διασυρμός της χώρας μας στο εξωτερικό, η κατάρρευση του επενδυτικού κλίματος σε Α.Π.Ε. στη χώρα μας, και σίγουρα η μη επίτευξη των στόχων για παραγωγή 20% της καταναλισκόμενης ενέργειας από Α.Π.Ε. έως το 2012.

Με εκτίμηση,
Αντώνης Ξενιός»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου