Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ:
Περίοδος αγώνων
για έξοδο από την κρίση

Συνάντηση
με το προεδρείο
της Παγκόσμιας
Διακοινοβουλευτικής
Ένωσης Ελληνισμού

«Μας βρίσκετε σε μία περίοδο αγώνων. Ο ελληνικός λαός αγωνίζεται για να βγει από μία μεγάλη κρίση και όλοι και νομίζω και εσείς, συναισθάνεστε την αγωνία μας».
Με τη φράση αυτή υποδέχθηκε στο προεδρικό μέγαρο ο Κάρολος Παπούλιας το προεδρείο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, αποτελούμενο από τον Γιάννη Πανταζόπουλο, βουλευτή Βικτώριας Αυστραλίας, τον Γιώργο Χατζημαρκάκη, ευρωβουλευτή της Γερμανίας και τον Γιώργο Σουρή, βουλευτή Νέας Νότιας Ουαλίας.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει η Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού να υποστηρίξει διεθνώς την Ελλάδα.

Πα.Δ.Ε.Ε

Η Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 1996 όταν μια ομάδα ελληνικής καταγωγής Bουλευτών, εκλεγμένοι, σε μη-ελληνόφωνες χώρες, συναντήθηκαν στην Αθήνα για να δημιουργήσουν αυτόν τον μοναδικό οργανισμό.
Σήμερα o αριθμός των μελών της Πα.Δ.Ε.Ε ανέρχεται περίπου στα 224 μέλη, που φέρουν τον  τίτλο του Προέδρου, πρώην Πρωθυπουργού, Υπουργού, Βουλευτή, Γερουσιαστή, Μέλους Κογκρέσου, Πολιτειακού Βουλευτή, και Πολιτειακού Γερουσιαστή και εκλέγονται σε 25 χώρες και 70 διαφορετικά νομοθετικά σώματα σε ολόκληρο τον κόσμο. 
Σκοπός της Πα.Δ.Ε.Ε είναι η οικοδόμηση σχέσεων και επικοινωνίας μεταξύ των μελών της στα νομοθετικά σώματα, η ισχυροποίηση των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και των αντίστοιχων χωρών και Κοινοβουλίων, η προώθηση θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως ο επαναπατρισμός των γλυπτών του Παρθενώνα, καθώς και η υποστήριξη των Ελλήνων της Διασποράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου