Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ
Ανοίγει ο δρόμος
για το αιολικό πάρκο
στο Αποπηγάδι

Ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία αιολικού πάρκου στο Αποπηγάδι Χανίων, καθώς, όπως έγινε γνωστό χθες, το Συμβούλιο της Επικρατείας, με την 1185/2010 απόφασή του, απέρριψε την αίτηση αναστολής που είχαν καταθέσει εννέα κάτοικοι της περιοχής.
Σε ανακοίνωσή της η Αιολική Μουσούρων τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι «με την απόφασή του αυτή το Δικαστήριο απέρριψε τους προβαλλόμενους από τους λιγοστούς κατοίκους ισχυρισμούς, περί δήθεν ανεπανόρθωτης βλάβης του δασικού οικοσυστήματος στην περιοχή εγκατάστασης του έργου, περί δήθεν οπτικής υποβάθμισης και εν γένει αλλοίωσης του φυσικού κάλλους του τοπίου και περί δήθεν απειλής των υπαρχόντων ειδών ορνιθοπανίδας.
Η εταιρεία μας από την έναρξη των εργασιών κατασκευής του αιολικού πάρκου και καθ’ όλη τη διάρκεια της δικαστικής διένεξης με τους αντιδρώντες στο έργο, έχει ενεργήσει σεβόμενη τον νόμο παρά τις απειλές και τις συκοφαντίες που έχουν δεχτεί οι εργαζόμενοί της από αυτούς. 
Συμμορφούμενη δε με την Προσωρινή Διαταγή που εξέδωσε το Δικαστήριο, σταμάτησε κάθε εργασία στην περιοχή μέχρι την έκδοση αποφάσεως επί της Αιτήσεως Αναστολής. 
Ευελπιστούμε ότι το ίδιο θα πράξουν και οι λιγοστοί αντιδρώντες στο έργο, μετά την απόρριψη από το ΣτΕ των αβάσιμων και παραπλανητικών ισχυρισμών τους με τους οποίους προσπάθησαν να σταματήσουν την υλοποίηση ενός νόμιμου και φιλικού για το περιβάλλον έργου. 
Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να συνδράμουν στην εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ και στην αποφυγή τυχόν αποσπασματικών και ίσως καθοδηγούμενων αντιδράσεων από εκείνους που εναντιώνονται για τους δικούς τους λόγους στο έργο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου