Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΛΕΚΑΝΟΥ
«Ανταρσία»
με «θύμα»
την ανάπτυξη

«Στον πάγο»
σημαντικά έργα
και δράσεις
λόγω έλλειψης
απαρτίας
σε… πέντε
συνεχόμενες
συνεδριάσεις
του Δημοτικού
Συμβουλίου!


Όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στον Δήμο Πελεκάνου δεν έχουν -ίσως- προηγούμενο.
Το Δημοτικό Συμβούλιο αδυνατεί να συνεδριάσει, λόγω… έλλειψης απαρτίας, γεγονός που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί φυσιολογικό, αν δεν είχε συμβεί… πέντε συνεχόμενες φορές!
Και τις πέντε, η τελευταία μόλις το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, έλαμψε -ξανά- διά της απουσίας της σύσσωμη η αντιπολίτευση, καθώς και τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας: ο κ. Γιώργος Βαρδουλάκης, η κα Ευαγγελία Μπικογιάννη και η κα Ιωάννα Σηφογεωργάκη.
Ειδικότερα, από τα οκτώ μέλη της συμπολίτευσης παρέστησαν μόλις πέντε, συμπεριλαμβανομένων, φυσικά, του δημάρχου Γιώργου Ζουριδάκη και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αντώνη Λουράκη.
Έτσι, αναπόφευκτα, η συνεδρίαση αναβλήθηκε για την Τετάρτη 8 Ιουλίου, με τον κ. Λουράκη να επισημαίνει διά μικροφώνου: «Είναι λυπηρό αυτό που συμβαίνει. Εύχομαι να μη συνεχιστεί».
Καυστικότερος εμφανίστηκε ο δήμαρχος Πελεκάνου, ο οποίος ανέφερε ότι «δεν μπορεί να με κοροϊδεύουν εμένα δύο άτομα», «φωτογραφίζοντας» στελέχη της δημοτικής του ομάδας, που απουσιάζουν κατά… σύστημα από τις συνεδριάσεις του Σώματος τις τελευταίες εβδομάδες.
«Δεν με ενοχλεί αυτό που κάνει η αντιπολίτευση. Με ενοχλεί αυτό που κάνουν δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας», σημείωσε ο κ. Ζουριδάκης, ο οποίος επισήμανε, μιλώντας την περασμένη Παρασκευή στους παριστάμενους δημοτικούς συμβούλους και σε κατοίκους της περιοχής, πως από το πρωί της ίδιας ημέρας γνώριζε ότι, για άλλη μία φορά, δεν θα υπήρχε απαρτία στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου!
Σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες ο κ. Ζουριδάκης -όταν ρωτήθηκε από τον γράφοντα, ούτε επιβεβαίωσε, αλλά ούτε και διέψευσε, ο ίδιος έχει ήδη ενημερώσει για το συγκεκριμένο θέμα τον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης Σεραφείμ Τσόκα, από τον οποίο ζήτησε, μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την αντικατάσταση δύο δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας, με το αιτιολογικό ότι απουσίασαν από τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις του Σώματος (που τελικά, βέβαια, αναβλήθηκαν λόγω έλλειψης απαρτίας).
Αν αυτό έχει όντως συμβεί αναμένονται με ενδιαφέρον οι αντιδράσεις… όλων των ενδιαφερόμενων, άμεσα και... έμμεσα εμπλεκόμενων.
ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ
Την ίδια ώρα, ανάστατοι εμφανίζονται αρκετοί κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής, οι οποίοι τονίζουν ότι «αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Δεν μας ενδιαφέρουν οι όποιες κόντρες υπάρχουν. Μας ενδιαφέρει η ανάπτυξη, το μέλλον του τόπου μας. Και ανάπτυξη δεν μπορεί να επιτευχθεί με παραπολιτική και με κόντρες που οδηγούν σε αδιέξοδο».
Αξίζει να σημειωθεί ότι άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα αποδίδουν ευθύνες για την υφιστάμενη κατάσταση και σε πολιτικό πρόσωπο, υποστηρίζοντας ότι «έχει βάλει το χεράκι του» προκειμένου να επιτευχθεί… απαρτία, προκειμένου να μην μπορεί να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο.
Υπάρχουν, τέλος, και άλλοι, πάντως, που ισχυρίζονται ότι την «εμφύλια» διαμάχη στον συνδυασμό της πλειοψηφίας προκάλεσαν συγκεκριμένες επιλογές του κ. Ζουριδάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου