Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ
Αισιοδοξίας...
το ανάγνωσμα
για τον τουρισμό

Δηλώσεις
του αρμόδιου
υπουργού
από τα Χανιά

Τη δημιουργία Διεύθυνσης του ΕΟΤ στη Δυτική Κρήτη ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης από τα Χανιά ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Κώστας Μαρκόπουλος.
«Είναι ένα δίκαιο αίτημα που θα απελευθερώσει το φόρτο του αντίστοιχου γραφείου του Ηρακλείου και θα εξυπηρετήσει τους επιχειρηματίες. Μπορώ να δεσμευτώ ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει ιδρυθεί το γραφείο του ΕΟΤ Δυτικής Κρήτης, ένα χρόνιο αίτημα που θα βοηθήσει την τουριστική ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Μαρκόπουλος συναντήθηκε με το νομάρχη Χανίων Γρηγόρη Αρχοντάκη και τον δήμαρχο Χανίων Κυριάκο Βιρβιδάκη, ενώ παραβρέθηκε και σε ημερίδα για το τουριστικό μάρκετινγκ.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Μαρκόπουλος σημείωσε ότι «βρισκόμαστε στην πιο δύσκολη χρονιά των τελευταίων δεκαετιών σε ό,τι αφορά την τουριστική ανάπτυξη και κίνηση. Ξεκινήσαμε τη χρονιά εξαιρετικά δύσκολα με πολύ χαμηλά νούμερα, με μεγάλη ανησυχία στα όρια της υστερίας. Σήμερα, βρισκόμενοι στα μέσα του Ιουλίου, μπορούμε να πούμε ότι θα υπάρξει μείωση, αλλά μετά βεβαιότητας, η μείωση θα είναι μικρή, είναι ανεκτή από την οικονομία, διατηρείται το ισχυρό brand name της χώρας στον τουριστικό χάρτη και η πτώση που θα υπάρχει στην περιοχή της Κρήτης θα είναι μικρότερη από τον μέσο όρο της Ελλάδας».
Ο κ. Μαρκόπουλος πρόσθεσε ότι «αντιλαμβάνομαι την γκρίνια, είναι ίδιον της φυλής των Ελλήνων να γκρινιάζουμε λίγο περισσότερο για να μπορούμε να διεκδικούμε κάποια πράγματα, αλλά ψύχραιμα αν τα βλέπει κανείς τα πράγματα μπορεί να είναι ιδιαίτερα ανακουφισμένος».
Τέλος, ο κ. Μαρκόπουλος υποσχέθηκε ότι το Υπουργείο θα καταβάλει το επόμενο διάστημα στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων τις πιστώσεις που της οφείλει για την τουριστική προβολή.
«Έχει εγκριθεί η εξόφληση του 2008 σε δύο δόσεις, η μια τώρα, η δεύτερη στις αρχές του φθινοπώρου, ενώ σύντομα θα εγκριθεί το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Νομαρχίας Χανίων για το 2009. Στο τέλος της χρονιάς θεωρώ ότι θα έχουμε ισορροπήσει απόλυτα τις υποχρεώσεις μας. Στο ΕΣΠΑ όλος ο προγραμματισμός της προβολής περνάει μέσα από το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης», υπογράμμισε ο κ. Μαρκόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου