Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

ΙΧΝΗΛΑΤΩΝΤΑΣ - 26/8/2010

Η συνέντευξη
Μαρκογιαννάκη

Aπό την προχθεσινή συνέντευξη Τύπου του ανεξάρτητου, πλέον, βουλευτή Χανίων Χρήστου Μαρκογιαννάκη κρατώ την ουσία. Και αυτή, κατά την προσωπική μου άποψη, δεν είναι ούτε αν θα είναι υποψήφιος περιφερειάρχης ο Χανιώτης βουλευτής, ούτε ποιον θα στηρίξει στις επικείμενες δημοτικές εκλογές. 

Η ουσία, το μείζον, αυτό που μας αφορά όλους ανεξαιρέτως, είναι ότι η Κρήτη, επί σειρά ετών, δεν λαμβάνει από την Ελληνική Πολιτεία αυτά που δικαιούται, με βάση τη συνεισφορά της στο ΑΕΠ της χώρας.

Το είπε ευθέως ο κ. Μαρκογιαννάκης. (Ήταν ένα από τα λίγα θέματα, για το οποίο μίλησε χωρίς... ήξεις αφήξεις). Παραδέχθηκε, δε, και τούτο είναι σημαντικό, ότι αυτό συνέβαινε τόσο επί ΠΑΣΟΚ, όσο και επί Ν.Δ. Κατόπιν εορτής η παραδοχή αυτή, βέβαια, άρα εκ του ασφαλούς. 

Διότι τα προηγούμενα χρόνια ο Χανιώτης βουλευτής έδινε αγώνα για να μας πείσει ότι επί των ημερών της διακυβέρνησης της Ν.Δ., τις περιόδους 1990 - 1993 και 2004 - 2009, η Κρήτη «έτρεχε» αναπτυξιακά με υψηλές ταχύτητες!

Είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκογιαννάκης:

«Το να μας πετούν ξεροκόμματα είναι προσβολή. Και δεν χρειάζονται παρεμβάσεις λεπτεπίλεπτης ευγένειας. Εγώ αν θα γίνω ποτέ περιφερειάρχης δεν θα μετέρχομαι τέτοια συμπεριφορά. Θα είναι επαναστατική. Επαναστατικές, όμως, συμπεριφορές μέσα στα κόμματα δεν χωρούν. Εκεί είσαι υποχρεωμένος να δέχεσαι τον ζυγό ενίοτε. Έξω από το κόμμα μπορείς να γίνεις καπετάνιος και να διεκδικήσεις. Εάν θα γίνω εγώ περιφερειάρχης για να διακινώ έγγραφα παρακλητικά, ποτέ να μη γίνω. Σκληρά, με τσαμπουκά, που λένε και στο ποδόσφαιρο. Μόνο έτσι. Με τον κόσμο μαζί θα τους υποχρεώσουμε να μας δώσουν αυτά που δεν μας έδωσαν τόσα χρόνια και η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ και να πάρουμε και αυτά που δικαιούμαστε».

«Υποζύγια» (!) οι βουλευτές εντός των κομμάτων, λοιπόν, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Μαρκογιαννάκη. Χωρίς δυνατότητα όχι επαναστατικής, αλλά ούτε στοιχειώδους λογικής συμπεριφοράς. Διότι τι λογικότερο από το να διεκδικούν αυτά που πρέπει για τον τόπο τους, ανεξαρτήτως κυβέρνησης; Γι’ αυτό, άλλωστε, δεν τους ψηφίζουν οι πολίτες;

Χρειάζονται «επαναστατικές συμπεριφορές», σημείωσε ο Χανιώτης βουλευτής. Μετά από 22 χρόνια στο «μαντρί» -κατά τη γνωστή ρήση του Ευάγγελου Αβέρωφ- όπου επαναστατικές συμπεριφορές «δεν χωρούν», ο κ. Μαρκογιαννάκης διεκδικεί ρόλο καπετάνιου.

Αν θα γίνει ποτέ περιφερειάρχης, όπως αναφέρει. Εκ του ασφαλούς και πάλι τα προαναφερόμενα. Καθότι γνωρίζει ότι ακόμη και αν είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης οι πιθανότητες εκλογής του -στο λεγόμενο και «πράσινο νησί»- είναι απειροελάχιστες. (Στην πολιτική δεν πρέπει ποτέ να λες ποτέ. Το είπε προχθές και ο κ. Μαρκογιαννάκης και η ζωή έχει αποδείξει ότι, τουλάχιστον σε αυτό, έχει απόλυτο δίκιο).

Και ερωτώ:

• Αν ο κ. Μαρκογιαννάκης παρέμενε εντός της Ν.Δ. τι θα συνέχιζε να πράττει;
• Αν ο κ. Μαρκογιαννάκης παρέμενε εντός της Ν.Δ. θα τόνιζε την ανάγκη «επαναστατικής συμπεριφοράς»;
• Αν ο κ. Μαρκογιαννάκης παρέμενε εντός της Ν.Δ. θα μας έλεγε ότι και η Ν.Δ., τις περιόδους 1990 - 1993 (κυβέρνηση Μητσοτάκη) και 2004 - 2009 (κυβερνήσεις Καραμανλή) δεν έδωσε στην Κρήτη αυτά που δικαιούνταν;
• Αν ο κ. Μαρκογιαννάκης παρέμενε εντός της Ν.Δ. θα συνέχιζε -ενίοτε, κατά τον ίδιο- να δέχεται τον «ζυγό»;

«Στη σκέψη μου», τόνισε προχθές ο Χανιώτης βουλευτής, «υπάρχει τούτη την ώρα να δώσω μάχες και αγώνες για τα τοπικά προβλήματα, τα οποία είναι πάρα πολλά». Ενώ πριν, φαντάζομαι ότι δεν ήταν. Αναφέρθηκε, μάλιστα, στο Νοσοκομείο Χανίων κάνοντας λόγο για «κατάντημα», μίλησε για «διάλυση του ΟΑΔΥΚ» και για απεντάξεις έργων που «είναι προκλήσεις»!

Φαντάζομαι ότι το «κατάντημα» του Νοσοκομείου είναι έργο της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, διότι την περίοδο 2004 - 2009 ο κ. Μαρκογιαννάκης ουδέποτε είχε εκφράσει σχετικό προβληματισμό. Φαντάζομαι, επίσης, ότι η διάλυση του ΟΑΔΥΚ συνετελέσθη τους τελευταίους δέκα μήνες. 

Πριν, όλα έβαιναν καλώς; Και αν δεν έβαιναν, γιατί ο κ. Μαρκογιαννάκης δεν άρθρωσε δημόσια κριτικό πολιτικό λόγο; Σε τελική ανάλυση -και αυτό δεν αφορά μόνο τον κ. Μαρκογιαννάκη- μέχρι πότε οι βουλευτές -οι περισσότεροι, τουλάχιστον, εξ αυτών- θα ενδιαφέρονται περισσότερο για το κόμμα από τον τόπο τους; Διότι με τις συμπεριφορές τους αυτό, δυστυχώς, αποδεικνύουν...

1 σχόλιο:

  1. Είμαι υπέρ της ανακύκλωσης απορριμμάτων αλλά όχι υπέρ της ανακύκλωσης προσώπων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή