Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - 22/1/2011


Ιδού η Ρόδος...


Τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο κτήριο που στεγάζει πλέον τις Υπηρεσίες της αιρετής Περιφέρειας Κρήτης στα Χανιά (πρώην νομαρχιακό μέγαρο).
Στη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν όλα σχεδόν τα μεγάλα έργα του Νομού Χανίων. 
Την επομένη, στο σχετικό δισέλιδο ρεπορτάζ των “Χανιώτικων νέων”, διάβασα με ενδιαφέρον όσα ειπώθηκαν και καταγράφησαν από τον συνάδελφο - δημοσιογράφο που παρακολούθησε τη σύσκεψη.
Μεταξύ αυτών και μία επισήμανση του αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολου Βουλγαράκη για το θέμα του Σχεδίου Χωρικής Οικιστικής Οργάνωσης Ανοιχτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) του Δήμου Ιναχωρίου.
ΣΧΟΟΑΠ που, ως γνωστόν, παραμένει... ερμητικά κλεισμένο σε κάποιο συρτάρι της Διεύθυνσης ΠΕΧΩ της Περιφέρειας και δεν προωθείται προς έγκριση.
Αντιγράφω από το ρεπορτάζ: 
“Απευθυνόμενος στη νέα Δημοτική Αρχή Κισάμου ο κ. Βουλγαράκης υποστήριξε πως υπάρχει εσφαλμένη ενημέρωση από τον Τύπο για το θέμα και ότι σε ενημέρωση που είχε με τις Υπηρεσίες «τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως ακούγονται»”.
Αν όντως υπάρχει εσφαλμένη ενημέρωση από τον Τύπο, τότε ο κ. αντιπεριφερειάρχης οφείλει να ενημερώσει για το πώς πραγματικά έχει το θέμα. 
Δημόσια. Και εφ’ όσον είναι πεπεισμένος ότι “τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως ακούγονται”, να μας εξηγήσει λεπτομερώς πώς ακριβώς είναι τα πράγματα. 
Τώρα που ενημερώθηκε από τις Υπηρεσίες. Μόνο, προφανώς, από τις Υπηρεσίες!
Και φυσικά να δεχθεί και ερωτήσεις. 
Και να δώσει κατατοπιστικές απαντήσεις.
Για το πώς ακριβώς έχουν τα πράγματα.
Για να πάψει να υπάρχει, κατά τα λεγόμενά του, εσφαλμένη ενημέρωση από τον Τύπο.
Ή, ακόμα καλύτερα, να γίνει επιτέλους ένας ουσιαστικός δημόσιος διάλογος. 
Και να κατατεθούν οι απόψεις.
Όλες οι απόψεις, απ’ όλες τις πλευρές.
Και από όσους ισχυρίζονται ότι καλώς δεν έχει εγκριθεί μέχρι σήμερα το ΣΧΟΟΑΠ, διότι είναι προβληματικό ή ελλιπές, αφήνοντας αιχμές κατά της πρώην Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ιναχωρίου.
Αλλά και από όλους όσοι υποστηρίζουν ότι κακώς το ΣΧΟΟΑΠ δεν έχει προχωρήσει, επιρρίπτοντας ευθύνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα, κάνοντας, ταυτόχρονα, λόγο για σκοπιμότητες.
Διότι είναι σαφές ότι για το συγκεκριμένο θέμα δεν μπορεί να υπάρχουν δύο ή περισσότερες αλήθειες.
Η αλήθεια είναι μία.
Αυτή η μία αλήθεια αναζητείται.
Και πρέπει να βρεθεί. 
Και να γίνει κτήμα όλων.
Οποια και αν είναι αυτή.
Ιδού η Ρόδος, λοιπόν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου