Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

ΙΧΝΗΛΑΤΩΝΤΑΣ - 7/4/2011


Το πλοίο της Blue Star
Περί των ακτοπλοϊκών δρομολογίων στη γραμμή Χανιά - Πειραιάς και σήμερα ο λόγος. Θυμίζοντας, αρχικά, τι έγραφα χθες, σε τούτη τη στήλη:

«Κυκλοφορεί εσχάτως στα Χανιά η φήμη ότι η εταιρεία Blue Star Ferries  (όμιλος Attica Group) σκοπεύει να αποσύρει -οριστικά, γιατί προσωρινά το έχει ήδη, ουσιαστικά, πράξει- το πλοίο της, “Blue Horizon” από τη γραμμή Χανιά - Πειραιάς. Θυμίζω ότι τα δρομολόγια του συγκεκριμένου πλοίου σταμάτησαν να εκτελούνται από τις 7 Φεβρουαρίου 2011 “λόγω ετήσιου δεξαμενισμού του”, όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

Τα δρομολόγια, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της εταιρείας, θα ξαναρχίσουν στις 10 Ιουνίου 2011. “Τα δρομολόγια δεν θα εκτελούνται την περίοδο 07/02/11 - 09/06/11, λόγω ετήσιου δεξαμενισμού του πλοίου”, αναφέρεται, επί λέξει, στην ιστοσελίδα. Απορία: Τέσσερις μήνες ο δεξαμενισμός, όταν συνήθως διαρκεί το πολύ τριάντα ημέρες;»

Η -απολύτως δικαιολογημένη- απορία και όλα τα παραπάνω, χθες. Σήμερα, τα... νεότερα είναι ακόμη πιο αποκαλυπτικά για το τι συμβαίνει στην πραγματικότητα, αλλά και για το τι μέλλει γενέσθαι. 

Το πλοίο «Blue Horizon» δεν... δεξαμενίζεται επί μακρόν, όπως ισχυρίζεται η πλοιoκτήτρια εταιρεία, αλλά... εκτελεί δρομολόγια στις γραμμές της Αδριατικής. Αδιάψευστος μάρτυρας η ιστοσελίδα της εταιρείας Superfast Ferries (επίσης του ομίλου Attica Group), της οποίας ο επισκέπτης ενημερώνεται ότι το συγκεκριμένο πλοίο εκτελούσε χθες, Τετάρτη, το δρομολόγιο Μπάρι - Πάτρα, με αναχώρηση στις 8 το βράδυ και άφιξη στην ελληνική πόλη σήμερα, Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι.

Αναγκαία διευκρίνιση: Δικαίωμα, φυσικά, του κάθε επιχειρηματικού ομίλου -στην προκειμένη περίπτωση του ομίλου Attica Group- είναι να διαχειρίζεται τα περιουσιακά του στοιχεία όπως η διοίκησή του κρίνει, με γνώμονα την προάσπιση των συμφερόντων του. 

Ωστόσο, επειδή κατά τη δρομολόγηση του πλοίου «Blue Horizon» στη γραμμή Χανιά - Πειραιάς, πέρυσι τον Απρίλιο, ο πρόεδρος της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος είχε πει ότι «ήρθαμε στα Χανιά για να μείνουμε», καλό θα είναι αν η απόφαση αυτή έχει αλλάξει -όπως όλα δείχνουν- να υπάρξει, επιτέλους, μια επίσημη ανακοίνωση από την εταιρεία. Ανακοίνωση για την ουσιαστική ενημέρωση του επιβατικού κοινού και των τοπικών φορέων. Και όχι αστειότητες περί... τετράμηνου δεξαμενισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου