Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ
Σκουλάκης κατά Γερουλάνου

«Είναι ασυνεπής. 
Ήρθε στις 24 Φεβρουαρίου 
στο δημαρχείο Χανίων 
και είπε, χωρίς καμία πίεση, 
ότι παραχωρεί την κυριότητα 
των Αγίων Αποστόλων 
στον Δήμο και αυτό 
δεν το υλοποίησε, 
παρά τις αλλεπάλληλες 
σκληρές επικοινωνίες 
που είχα μαζί τους»


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΗ

Ασυνεπή χαρακτήρισε τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης στο θέμα της παραχώρησης των Αγίων Αποστόλων, ενώ ταυτόχρονα και με αφορμή την επικείμενη εκδίκαση, στις 13 Φεβρουαρίου, στο Συμβούλιο της Επικρατείας αιτήματος ιδιώτη, ο οποίος διεκδικεί έκταση 45 στρεμμάτων περίπου από τη συγκεκριμένη περιοχή, επεσήμανε με έμφαση ότι «και οι κρίνοντες κρίνονται».
Παράλληλα, ο δήμαρχος Χανίων εξήγγειλε πανδημοτική συγκέντρωση στους Αγίους Αποστόλους, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, επισημαίνοντας ότι ο συγκεκριμένος πνεύμονας πρασίνου, συνολικής έκτασης 585 στρεμμάτων, είναι και θα παραμείνει υπό τη διαχείριση του Δήμου.
Οι επισημάνσεις αυτές έγιναν από τον κ. Σκουλάκη στο περιθώριο της εκδήλωσης για τον εορτασμό των Θεοφανίων, που διοργάνωσε την περασμένη Παρασκευή ο Σύλλογος Χειμερινών Κολυμβητών Αγίων Αποστόλων Νέας Κυδωνίας «Ο Ποσειδών», σε συνεργασία με τον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα.
Ειδικότερα, ο κ. Σκουλάκης, μιλώντας σε δημοσιογράφους, τόνισε ότι «θέλω, από εδώ, από τους Αγίους Αποστόλους, να κάνω ένα προσκλητήριο στους Χανιώτες ως δήμαρχος του Καλλικρατικού Δήμου Χανίων και να τους καλέσω την Κυριακή 29 Ιανουαρίου να κάνουμε μια πανδημοτική κινητοποίηση, στην οποία θα συμμετέχουν οι πάντες. Πολιτιστικοί φορείς, κοινωνικοί φορείς, εκπαιδευτική κοινότητα, κολυμβητές, περπατητές. Ανθρωποι που αγαπάνε αυτή την έκταση των 585 στρεμμάτων, να έρθουμε εδώ, ξεκινώντας από την Εκκλησία, με τη συμμετοχή τη Μητρόπολης, με τη συμμετοχή όλων των ανθρώπων, να στείλουμε ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση: οι Αγιοι Απόστολοι επί 25 χρόνια είναι στη διαχείριση του Δήμου Χανίων. Με οποιεσδήποτε προτάσεις και αποφάσεις και οποιαδήποτε δικαστήρια, οι Αγιοι Απόστολοι θα παραμείνουν στη χρήση του Δήμου Χανίων και σε αυτή την προσπάθεια ο δήμαρχος καλεί όλους τους δημότες να στηρίξουν την πρότασή μας».
Ο κ. Σκουλάκης γνωστοποίησε ότι το θέμα θα συζητηθεί στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, επισημαίνοντας ότι «η πρότασή μας θα είναι καθαρή προς κάθε κατεύθυνση και το μήνυμα είναι προς κάθε κατεύθυνση. Και στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Βεβαίως. Και οι κρίνοντες κρίνονται. Οι πάντες».
«Και στον κ. Γερουλάνο;», ρωτήθηκε ο δήμαρχος Χανίων από τα «Χ.Ν.» και απάντησε: «Στους πάντες. Βεβαίως. Γιατί είναι ασυνεπής. Ήρθε στις 24 Φεβρουαρίου στο δημαρχείο Χανίων και είπε, χωρίς καμία πίεση, ότι παραχωρεί την κυριότητα των Αγίων Αποστόλων στον Δήμο και αυτό δεν το υλοποίησε, παρά τις αλλεπάλληλες σκληρές επικοινωνίες που είχα μαζί τους».
Ο κ. Σκουλάκης ευχήθηκε «ήρεμες θάλασσες, ήρεμες στεριές και ψύχραιμες αποφάσεις που καθορίζουν την πορεία της χώρας. Περνάμε τη δυσκολότερη περίοδο των τελευταίων εκατό χρόνων και η πορεία μας θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις που θα ληφθούν αυτές τις ημέρες», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «εμείς στα Χανιά έχουμε αποφασίσει ως Δήμος και έχουμε βαφτίσει το 2012 έτος αλληλεγγύης. Καλούμε όλους τους χανιώτες και τις χανιώτισσες να ανταποκριθούν στα κάλεσμά μας. Αυτοί που μπορούν να βοηθήσουν αυτούς που δεν μπορούν και δυστυχώς αυτοί που δεν μπορούν αυξάνονται και πληθύνονται. Και να τους διαβεβαιώσω ότι όποια προσφορά τους θα πιάσει τόπο».
Από την πλευρά του, ο γενικός αρχηγός του Συλλόγου Χειμερινών Κολυμβητών Αγίων Αποστόλων «Ο Ποσειδών» Τάκης Δαρετσάκης σημείωσε ότι «ξεκινήσαμε μια προσπάθεια πριν από 25 περίπου χρόνια, σε συνεργασία και με άλλους φορείς κατορθώσαμε να δεντροφυτεύσουμε τις περιοχές εδώ, στο μέτρο του δυνατού. Το όραμά μας ήταν να παραμείνουν οι Αγιοι Απόστολοι στον λαό των Χανίων. Ο μοναδικός πνεύμονας που θα μείνει σε λίγα χρόνια για τους Χανιώτες είναι οι Αγιοι Απόστολοι. Αυτό το κόσμημα, κατά κάποιο τρόπο τιμά και εμάς, αλλά είναι και ένας πνεύμονας υγείας, που δυστυχώς συμφέροντα προσπαθούν με κάθε τρόπο να αλώσουν. Εμείς θα σταθούμε δίπλα σε οποιονδήποτε φορέα, σε οποιονδήποτε θέλει το καλό των Αγίων Αποστόλων», επεσήμανε ο κ. Δαρετσάκης.

«Χανιώτικα νέα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου