Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

ΣΧΟΛΙΑ


Ενεργοποίηση

δικαιωμάτων


Ο προηγούμενος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αλέξανδρος Κοντός είχε εξαγγείλει ότι κατά τη φετινή περίοδο οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και κτηνοτρόφοι δεν θα πλήρωναν τέλη ενεργοποίησης δικαιωμάτων για την καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης (επιδότησης).

Ο κ. Κοντός απομακρύνθηκε από τη θέση του. 

Μαζί του «πήρε» και την υπόσχεση.

Διότι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι καλούνται φέτος να πληρώσουν τέλη ενεργοποίησης και μάλιστα αυξημένα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια!

Δίκαιη, κατά συνέπεια, η αγανάκτηση. 

Για ένα κράτος που λέει και ξελέει. 

Για ένα κράτος δικαίου, κατ' όνομα και μόνο.

Και για μία κυβέρνηση χωρίς συνέχεια, συνοχή, στοιχειώδη σοβαρότητα σε πολλά ζητήματα.

Δυστυχώς...

2 σχόλια:

  1. "...Στις 3 Απριλίου 2009 οι Υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ανάπτυξης Μεταφορών και Επικοινωνιών, με το πρόσχημα των καταληκτικών ημερομηνιών, κατέθεσαν προσθήκη στο νομοσχέδιο νόμου «Κύρωση της σύμβασης πώλησης των εταιρειών Ολυμπιακών Αερογραμμών», με την οποία:
    «Για το έτος 2009, το κόστος ενεργοποίησης των ατομικών δικαιωμάτων για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, που περιλαμβάνει το έργο της συγκέντρωσης, εισαγωγής, και επεξεργασίας των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης, θα καλυφθεί ομοίως από τις πιστώσεις του Κρατικού Προϋπολογισμού».
    Για το λόγο αυτό η ΠΑΣΕΓΕΣ, θα πάρει ΔΕΚΑ ΟΚΤΩ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ, για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες....."
    Αυτό είναι ένα μέρος από ένα σχόλιο που σας έστειλα πριν λίγο, στην εφημερίδα.
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα.
    (πέραν όλων αυτών, αν κάποιοι αγρότες αρνηθούν να πληρώσουν, για την ενεργοποίηση, αφού τα χρήματα θα δοθούν, όποτε δοθούν, στις Ενώσεις, θα πάρουν τις ενισχύσεις που δικαιούνται ή θα τους τα φάει η "μαρμάγκα";)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για το λόγο αυτό η ΠΑΣΕΓΕΣ, υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το ΥΠΑΑΤ. Έτσι θα πάρει η ΠΑΣΕΓΕΣ και θα μοιράσει στις Ενώσεις, το ποσό των ΕΙΚΟΣΙ ΠΕΝΤΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ, για τους 300.000 κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.
    Δηλαδή, 83 Ευρώ και κάτι ψηλά, κατά μέσο όρο, για το κάθε ένα αγρότη.
    (Συγνώμη για το λάθος που αφορά το ποσό που θα πάρει η ΠΑΣΕΓΕΣ, του προηγούμενου σχολίου.
    Το σωστό είναι αυτό.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή