Κυριακή 10 Μαΐου 2009

ΣΧΟΛΙΑ


Λαθροθήρες

αφανίζουν

τα κρητικά

αγρίμια


Πλήρης ασυδοσία στην περιοχή των Λευκών Ορέων, όπου λαθροθήρες σκοτώνουν ανενόχλητοι τους κρητικούς αίγαγρους -αν και αποτελούν προστατευόμενο είδος- και εν συνεχεία πωλούν το κρέας τους σε ιδιαίτερα υψηλές τιμές (50 ευρώ το κιλό!), όπως επισημαίνεται, για άλλη μία φορά, σε ρεπορτάζ των «Χανιώτικων νέων» τη Δευτέρα 11 Μαΐου (σελίδα 9).

Το ρεπορτάζ στηρίζεται σε συγκεκριμένες καταγγελίες πολιτών. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται τέτοιες καταγγελίες. 

Παλιότερα, και η Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων είχε γνωστοποιήσει τα όσα διαδραματίζονται στα Λευκά Όρη, χωρίς, ωστόσο, όπως φαίνεται, να ιδρώσει το αυτί κανενός.

Πλέον, η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. 

Αν, ποτέ, υπήρξε «έλεγχος» της... ασυδοσίας και της παρανομίας. 

Άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα δεν τολμούν να τα καταγγείλλουν δημόσια, φοβούμενοι τις συνέπειες.

Δικαιολογημένα φοβούνται. Όταν -σύμφωνα με πληροφορίες- λαθροθήρας έχει απειλήσει, κρατώντας όπλο (!), ακόμη και υπάλληλο της Διεύθυνσης Δασών Χανίων, αντιλαμβάνεται κανείς τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Και το μέγεθος του... αποστήματος. Το οποίο είναι γνωστό και πρέπει, επιτέλους, να σπάσει.

Για να γίνει αυτό απαιτείται, πάνω απ' όλα, βούληση.

Υπάρχει; 


Υ.Γ.: Η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δασών Χαρά Καργιολάκη δηλώνει στο ρεπορτάζ ότι καταγγελίες στην Υπηρεσία έχουν γίνει από πολίτες, όχι όμως και από υπαλλήλους. Ενδεχομένως, η δήλωση αυτή να οφείλεται σε άγνοια. Διότι, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν συγκεκριμένες αναφορές παλιότερα, όταν προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασών Χανίων ήταν ο κ. Βασίλης Κασσιωτάκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου