Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Εγκαίνια
μουσειακού
χώρου

Με το αυτοκίνητο
του Ελευθέριου
Βενιζέλου


Tα εγκαίνια του εκθεσιακού χώρου που θα φιλοξενεί το αυτοκίνητο του Ελευθερίου Βενιζέλου (Packard), στο οποίο επέβαινε κατά την εναντίον του δολοφονική απόπειρα στις 6 Ιουνίου 1933, και το οποίο δωρίθηκε στο Ίδρυμα από τη Λέσχη Φιλελευθέρων - Μνήμη Ελευθερίου Βενιζέλου, καθώς και την πανομοιότυπη Packard που δωρίθηκε στο Ίδρυμα από Έλληνες της Αμερικής, θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 18 Αυγούστου, στις 8 το βράδυ, από το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».
Ο χώρος, βορειοδυτικό κτίσμα της οικίας του Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα Χανίων, ανακαινίσθηκε και μετασκευάστηκε με σκοπό να φιλοξενήσει τα αυτοκίνητα, ενώ περιλαμβάνει και σπάνιο φωτογραφικό υλικό που αναφέρεται στο ιστορικό της απόπειρας.
Στο Α' μέρος της εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Σταύρος Σ. Νιάρχος» του Μεγάρου Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης, στη Χαλέπα Χανίων, θα γίνει σύντομη αναφορά στα γεγονότα της απόπειρας, καθώς και στο έργο αποκατάστασης του εκθεσιακού χώρου.
Θα ακολουθήσει προβολή ντοκιμαντέρ για την απόπειρα και αναγόρευση του Ιωάννη Κοκολάκη σε εταίρο του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος». Κείμενα θα διαβάσει ο Βαγγέλης Κακατσάκης, δάσκαλος - λογοτέχνης.
Στο Β' μέρος της εκδήλωσης ,που θα πραγματοποιηθεί στην οικία του Ελευθερίου Βενιζέλου, θα τελεσθεί αγιασμός και θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια του εκθεσιακού χώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου