Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ


Χωριά
με Φώτα
Ανοιχτά


Με τη συμμετοχή δεκάδων παιδιών, αλλά και εκατοντάδων μεγάλων, ολοκληρώθηκαν οι δράσεις της τρίτης εβδομάδας στο Μουσείο Αλιείας Κολυμπαρίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Χωριά Με Φώτα Ανοιχτά 2009» που διοργανώνει για τρίτη χρονιά η Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης.
Την Τετάρτη 12 Αυγούστου το Μουσείο κατακλύστηκε από αγόρια και κορίτσια της ευρύτερης περιοχής του Κολυμπαρίου, που χορεύουν ή παίζουν κάποιο μουσικό όργανο. Επί τρεις και πλέον ώρες στο κατάμεστο από κόσμο θέατρο του μουσείου τα παιδιά ήταν οι πρωταγωνιστές. Ροκ, έντεχνα, κοντυλιές, συρτά, metal, τραγούδι και πολύ χορό είχε, μεταξύ άλλων, η βραδιά, που συγκέντρωσε περίπου 100 παιδιά, τα οποία ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους. Η βραδιά οργανώθηκε σε συνεργασία με τον χορευτικό σύλλογο «Οι Πελασγοί» του Σταύρου Μπασάκη και την καθηγήτρια μουσικής Μαρία Λαγουδάκη.
Την Τρίτη 11 Αυγούστου μικροί και μεγάλοι έζησαν μοναδικές στιγμές σ' ένα ταξίδι ουρανογραφίας. Με την καθοδήγηση και τον εξοπλισμό του συλλόγου των Φίλων Αστρονομίας Κρήτης, οι παρεβρισκόμενοι είδαν τη Σελήνη, τον Δία και πολλά ακόμη σμήνη. Φυσικά όσοι βρεθήκαν στη συνάντηση μαγεύτηκαν από το μοναδικό φαινόμενο των Περσίδων που αυτές τις μέρες εξελίσσεται...
Η Δευτέρα 10 Αυγούστου αφιερώθηκε στον Μίκη. Σε συνεργασία με τον Παγκρήτιο Σύλλογο φίλων «Μίκη Θεοδωράκη» οργανώθηκε μια βραδιά για τον Λυρικό Θεοδωράκη. Η Ελένη Κουβίδη και οι συνεργάτες της συνέπραξαν μουσικά με τον Λεωνίδα Μαριδάκη σε ένα αποτέλεσμα που μάγεψε όσους βρέθηκαν στον Άι Γιάννη τον Ερημίτη στην Μαραθοκεφάλα Κολυμβαρίου. Επί τρεις και πλέον ώρες οι μουσικές του Μίκη χάριζαν μοναδικές στιγμές… Ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς η έναρξή της με δύο λαούτα, με τον Πέτρο Καρμπαδάκη και τον Στέλιο Λαινάκη να δίνουν τις Κρητικές αναφορές του Μίκη…
Σημειώνεται ότι με τις παραπάνω βραδιές ολοκληρώθηκε το καλοκαιρινό κομμάτι εκδηλώσεων «Χωριά Με Φώτα Ανοιχτά 2009» και το ραντεβού ανανεώνεται για τον Σεπτέμβρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου