Τρίτη 21 Μαΐου 2013

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ



ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ:
«Με ενδιαφέρει να είμαι
και πάλι υποψήφιος»


Συνέντευξη στον ΓΙΩΡΓΟ ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΗ
«Με ενδιαφέρει να είμαι υποψήφιος - το ξεκαθαρίζω». Αυτό δηλώνει, μιλώντας στο «Ιχνηλατώντας» ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, επισημαίνοντας ότι βασικός στόχος ενόψει των επικείμενων περιφερειακών εκλογών είναι το άνοιγμα στους κοινωνικούς φορείς για τη συγκρότηση ενός ψηφοδελτίου με αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αρναουτάκης δηλώνει ικανοποιημένος από τη δουλειά των συνεργατών του, αν και, σύμφωνα με διασταυρωμένες δημοσιογραφικές πληροφορίες, αναγνωρίζει ότι ορισμένοι εξ αυτών προσπαθούν περισσότερο και επιτυγχάνουν καλύτερα αποτελέσματα, συγκριτικά με κάποιους λόγους.

«Δεν γνωρίζουμε ακόμα πότε θα γίνουν οι εκλογές. Με ενδιαφέρει να είμαι υποψήφιος - το ξεκαθαρίζω. Θα συζητήσουμε με τους συνεργάτες μας και από τη στιγμή που θα με επιλέξουν ως επικεφαλής του συνδυασμού που θα κατεβάσουμε, θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές», επισημαίνει ο κ. Αρναουτάκης.

Στην παρατήρησή μας ότι το πολιτικό σκηνικό είναι πλέον εντελώς διαφορετικό, συγκριτικά με το 2010 και ερωτηθείς πώς σκοπεύει να κινηθεί πολιτικά ενόψει της νέας εκλογικής αναμέτρησης, με δεδομένο ότι ο κομματικός του φορέας (ΠΑΣΟΚ) έχει συρρικνωθεί δραματικά, ο κ. Αρναουτάκης τάσσεται υπέρ της συνεργασίας με κοινωνικούς φορείς.

«Πάντα η Αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι ανοιχτή και όχι κομματική. Κι εγώ αυτό το έχω αποδείξει σε όλη μου την πορεία και ως δήμαρχος, με τα ποσοστά τα οποία παίρναμε, που ήταν πέραν από τα κόμματα, τα οποία στήριζαν την υποψηφιότητα. Είναι νωρίς ακόμα, αλλά εμείς θα κάνουμε άνοιγμα σε όλους τους κοινωνικούς φορείς, ούτως ώστε να στελεχώσουμε ένα ψηφοδέλτιο με αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά. Έχουμε αποδείξει και στα 2,5 χρόνια που είμαστε στην Περιφέρεια ότι λειτουργούμε πάντα εκτός κομματικών γραμμών».

Ερωτηθείς αν είναι ικανοποιημένος από τους συνεργάτες του, ο κ. Αρναουτάκης αναφέρει ότι «παρά τα προβλήματα που υπάρχουν, εξαιτίας της γραφειοκρατίας, του αθηνοκεντρικού κράτους που θέλει να κρατά τις αρμοδιότητες και πολλά άλλα, πρέπει να πω ότι έχουμε πάει αρκετά καλά ως Περιφερειακό Συμβούλιο. Από τη στιγμή, λοιπόν, που θα εκδηλωθεί ενδιαφέρον να είμαστε και πάλι υποψήφιοι, θα προσκαλέσω όλους τους παρόντες περιφερειακούς συμβούλους που θέλουν να είναι και πάλι υποψήφιοι να υποβάλλουν εκ νέου υποψηφιότητα».

Τέλος, σε ό,τι αφορά τη σχέση του με τον δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη, ο κ. Αρναουτάκης λέει, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι «είμαστε πολύ καλοί φίλοι. Συνεργαζόμαστε».

«Τυχόν δική του υποψηφιότητα στην Περιφέρεια Κρήτης θα σας δημιουργούσε πρόβλημα;», ρωτάμε τον κ. Αρναουτάκη.

«Εμείς δεν μπαίνουμε στη λογική ποιος θα είναι υποψήφιος. Εμείς έχουμε τη δική μας αυτόνομη πορεία. Από εκεί και πέρα, θα υπάρχουν πολλές υποψηφιότητες και ο κόσμος θα επιλέξει ποιος θα είναι περιφερειάρχης. Αλλά οι σχέσεις μας είναι άριστες με τον Γιάννη Κουράκη», καταλήγει ο Περιφερειάρχης Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου