Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΣΤΑ "Χ.Ν."
Θα υπάρξει επόμενη
μέρα για την ΑΝΕΝ;

Το θέμα
θα συζητηθεί
στο Νομαρχιακό
Συμβούλιο

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΗ

Την ημερομηνία και τον τόπο σύγκλησης της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης της ΑΝΕΝ θα αποφασίσει το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, στη συνεδρίασή του, το ερχόμενο Σάββατο, στη 1 το μεσημέρι, στον Πειραιά.
Την ίδια ώρα, ο νομάρχης Χανίων, Γρηγόρης Αρχοντάκης αποφάσισε -μετά, προφανώς, και από τα δημοσιεύματα των «Χ.Ν.» για τις εξελίξεις στην ΑΝΕΝ- να συζητηθεί το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Χανίων, που θα δεν έχει ακόμη καθοριστεί πότε θα γίνει (πιθανότερες ημερομηνίες η 13η και η 16η Νοεμβρίου). Στη συνεδρίαση αναμένεται να προσκληθεί εκπρόσωπος της Διοίκησης της εταιρείας (πιθανότατα ο διευθύνων σύμβουλος, Κυριάκος Σαραβελάκης), προκειμένου να ενημερώσει το Σώμα για όλες τις τελευταίες εξελίξεις, καθώς και για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ΑΝΕΝ.
Το Νομαρχιακό Συμβούλιο αναμένεται να ενημερώσουν, ακόμη, ο πρώην εκπρόσωπος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων στο Δ.Σ. της ΑΝΕΝ, νομαρχιακός σύμβουλος, Μιχάλης Τουλουπάκης (παραιτήθηκε πριν από ένα περίπου χρόνο), καθώς και ο αντικαταστάτης του, επίσης νομαρχιακός σύμβουλος, Μάρκος Κατσουλάκης, ο οποίος θα συμμετέχει για πρώτη φορά σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας το ερχόμενο Σάββατο, αφού από τις 18 Νοεμβρίου 2008 και μετά το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΝΕΝ δεν έχει ξανασυνεδριάσει.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Η γενική συνέλευση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αγωνία, ειδικά από αρκετούς μικρομετόχους και στα Χανιά, προκειμένου να αποσαφηνιστεί ποια θα είναι η επόμενη μέρα στην εταιρεία, μετά και την απόφαση της Διοίκησης της ΑΝΕΚ να εκχωρήσει το σύνολο των μετοχών της (335.837) στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΑΝΕΝ, δικηγόρο, Κυριάκο Σαραβελάκη.
Κύριο θέμα συζήτησης στη συνέλευση -πέρα, φυσικά, από τις εξελίξεις στο μετοχικό κεφάλαιο- αναμένεται να είναι, εκ των πραγμάτων, η τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η εταιρεία, για μία σειρά από συγκεκριμένους λόγους, καθώς και το γεγονός ότι έχασε τη δυνατότητα να ανακάμψει, καθώς δεν κατέστη δυνατόν να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για την άγονη γραμμή, που συνδέει την Κρήτη, με τα Αντικύθηρα, τα Κύθηρα και την Πελοπόννησο, επειδή το πλοίο «Μυρτιδιώτισσα», μετά το ατύχημα στο Διακόφτι (κεντρικό λιμάνι των Κυθήρων), δεν ήταν αξιόπλοο.
Με δεδομένο ότι από τη φετινή χρονιά το ποσό της επιδότησης από το αρμόδιο Υπουργείο έχει σχεδόν τετραπλασιαστεί, εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι η ΑΝΕΝ, χάνοντας την άγονη γραμμή, έχασε μία μοναδική ευκαιρία να ξεπληρώσει τα χρέη της και να αναπροσαρμόσει τους στόχους της για το αύριο, προχωρώντας ακόμη και σε αγορά νέου πλοίου. Τα χρήματα αυτά, ως γνωστόν, κατέληξαν στη ΛΑΝΕ, θυγατρική εταιρεία της ΑΝΕΚ, που συμμετείχε στον διαγωνισμό για την άγονη γραμμή.

Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΑΝΕΝ

Στο έγγραφο που εστάλη -με ημερομηνία 30 Οκτωβρίου- προς τα εναπομείναντα μέλη του Δ.Σ. της ΑΝΕΝ (Δημήτρη Καφαντάρη, Κυριάκο Σαραβελάκη, Γρηγόρη Γιαννακούλα, Γιάννη Ζερβό, Μάρκο Κατσουλάκη, Γιάννη Κλωνιζάκη, Θεοφάνη Κωνσταντακόπουλο, Νίκο Τζάννε και Μανώλη Χουρδάκη) καταγράφονται τα θέματα που θα συζητηθούν στη συνεδρίαση του ερχόμενου Σαββάτου. Μεταξύ αυτών είναι:
• Αντικατάσταση των παραιτηθέντων μελών. Συγκρότηση Δ.Σ. και κατανομή αρμοδιοτήτων.
• Σύγκληση ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης. Ορισμός ημερομηνίας και τόπου σύγκλησης.
• Ενημέρωση για την αποκατάσταση της ζημιάς του πλοίου. Σύμβαση ανάθεσης επισκευής. Είσπραξη ασφαλιστικής αποζημίωσης.
• Παραμονή του πλοίου στον λιμένα Ελευσίνας. Κόστος παραμονής. Ρύθμιση - αποπληρωμή.
• Ανεξόφλητες επιδοτήσεις της εταιρείας από το ΥΕΝΑΝΠ μέχρι 31-10-2008, αξίας 1.456.856,96 ευρώ, οι οποίες δεν έχουν εισπραχθεί μέχρι σήμερα.
• Φορολογικές εκκρεμότητες όπως αυτές έχουν βεβαιωθεί από τον προκαλούμενο λογιστικό έλεγχο της αρμόδιας ΔΟΥ Χανίων από ΦΠΑ περιόδου 03/2008 έως 09/2008 και ΦΜΥ περιόδου 2004 έως 09/2008. Αποτελέσματα. Τρόπος απόδοσης δια συμψηφισμού ανταξιώσεων της εταιρείας κατά του Δημοσίου. Ρύθμιση αποπληρωμής.

Αναδημοσίευση από τα «Χανιώτικα νέα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου