Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
Έρευνες για τους απαγωγείς
του Παναγόπουλου

Βρέθηκε
στο νησί
προσημειωμένο
χαρτονόμισμα;

Έρευνες και στην Κρήτη, όπως και στην υπόλοιπη χώρα, για τους απαγωγείς του 74χρονου εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου φέρεται ότι διεξήγαγε κάτω από άκρα μυστικότητα η Αστυνομία.
Στην Κρήτη, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας: “Το Βήμα της Κυριακής”, βρέθηκε ένα από τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα που πληρώθηκαν ως λύτρα στους απαγωγείς.
Την πληροφορία αυτή δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ στην Κρήτη που ρωτήθηκαν σχετικά με το δημοσίευμα.
Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, από τις έρευνες που ακολούθησαν δεν βρέθηκε τίποτα περισσότερο που να οδηγεί στα ίχνη των απαγωγέων. Έτσι, οι έρευνες έχουν στραφεί στην ανάλυση των κλήσεων των κινητών στα σημεία που εμφανίστηκαν οι απαγωγείς. Στο δημοσίευμα που υπογράφει ο δημοσιογράφος Β. Λαμπρόπουλος αναφέρεται χαρακτηριστικά:
“Από την ανάλυση των κλήσεων των κινητών στα δέκα σημεία όπου εμφανίστηκαν οι απαγωγείς φαίνεται ότι έχουν προκύψει εκμεταλλεύσιμα στοιχεία για κινητά τηλέφωνα τα οποία χρησιμοποιούσαν τα μέλη της σπείρας με σκοπό τις δικές τους συνεννοήσεις. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι στην πορεία αυτά τα στοιχεία θα τους οδηγήσουν στην ταυτότητα και στο κρησφύγετο των απαγωγέων. Την ίδια ώρα η εμφάνιση στην Κρήτη ενός εκ των προσημειωμένων χαρτονομισμάτων που πληρώθηκαν ως λύτρα στους απαγωγείς του εφοπλιστή κ. Παναγόπουλου σήμανε συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ. αλλά, παρά τις έρευνες που ξεκίνησαν μετά την πληροφορία, άκρη δεν βρέθηκε. Επιπλέον, παρά το «χτένισμα» ολόκληρων περιοχών στη Δυτική Αττική, δεν έχει καταστεί δυνατόν ως σήμερα να εντοπιστεί το κρησφύγετο των κακοποιών όπου ο κ. Παναγόπουλος κρατήθηκε επί εννέα ημέρες.
Η Κρήτη πάντως είχε συσχετιστεί με την υπόθεση ήδη από τις πρώτες ημέρες της απαγωγής λόγω της προφοράς... Μυλοποτάμου με την οποία ακούστηκε να μιλάει ένας από τους απαγωγείς στις συνομιλίες του με την οικογένεια του απαχθέντος. Η ΕΛ.ΑΣ., αναζητώντας τον εγκέφαλο της επιχείρησης και τους συνεργούς του, έχει καταρτίσει μια λίστα 15 υπόπτων, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να διαθέτει τεκμήρια για τη δράση τους. Εκτός του χαρτονομίσματος που βρέθηκε στην Κρήτη, κανένα ίχνος δεν υπάρχει για τα λύτρα των 30 εκατ. ευρώ που πλήρωσε η οικογένεια στους απαγωγείς ώστε να απελευθερώσουν το θύμα τους. Το μόνο φως, λοιπόν, αναζητείται και φαίνεται να βρέθηκε στην ανάλυση των κλήσεων. Μάλιστα η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε ήδη στην αναβάθμιση του βρετανικού ηλεκτρονικού συστήματος ανάλυσης κλήσεων Ι-2 προκειμένου να αντεπεξέλθει στον μεγάλο όγκο δεδομένων που πρέπει να ελεγχθούν”.


Αναδημοσίευση από «Χανιώτικα νέα», 17/2/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου