Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Α. ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ:
«Ήρθαμε στην Κρήτη
για να μείνουμε»


«Ήρθαμε στην Κρήτη για να μείνουμε». Αυτό δήλωσε χθες ο αντιπρόεδρος της MIG A. Βγενόπουλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου πάνω στο πλοίο Superfast 12 με αφορμή τα εγκαίνια της γραμμής Πειραιάς-Ηράκλειο.
Ειδικότερα επισήμανε: 
«Σήμερα είναι μια γιορτινή μέρα, η γιορτή του ανταγωνισμού, ενός ανταγωνισμού που προσφέρει υπηρεσίες στον καταναλωτή. Η ύπαρξη μας στην Κρήτη είναι αυτονόητη και για την οικονομία της Κρήτης αλλά και για την ελληνική οικονομία .
Ο Όμιλος Marfin δεν ήρθε τώρα στην Κρήτη, αλλά δραστηριοποιείται με πολλές επιχειρήσεις όπως η Marfin Popular, η SINGULARLOGISTICS, η EVEREST, τα GOODYS, η VIVARTIA».
Όπως επισημάνθηκε, 1.600 φορτηγά του ομίλου φτάνουν στο λιμάνι της Κρήτης.
«Σχεδόν το σύνολο του πληθυσμού κάνει χρήση των υπηρεσιών και προϊόντων του ομίλου μας», επεσήμανε ο Α. Βγενόπουλος και προσέθεσε:
«Θεωρούμε ότι είναι απαραίτητος ο εκσυγχρονισμός των δομών της Κρήτης, ώστε η Κρήτη να αποκτήσει τη θέση που της αξίζει. Αυτό θα γίνει με εξελιγμένα αεροδρόμια και εκσυγχρονισμό της τουριστικής υποδομής.
Ο εκσυγχρονισμός της Κρήτης είναι ένα κομμάτι του ευρύτερου σχεδίου του ομίλου. Ένα μεγάλο κομμάτι από τους 120.000 μετόχους του ομίλου είναι Κρήτες επενδυτές.
Επιπλέον ο κ. Α. Βγενόπουλος, μιλώντας για τον τραπεζικό τομέα τόνισε ότι «προτεραιότητα δική μας αλλά και όλων των τραπεζών είναι η χρηματοδότηση του δημοσίου ώστε να καλυφθεί το δημόσιο έλλειμμα». 
Σχετικά με το θέμα της Ο.Α διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση για ένα απροσδιόριστο διάστημα στο μέλλον να πουλήσει η MIG τo πλειοψηφικό πακέτο.
Τέλος τόνισε ότι: «’Ως όμιλος ακολουθούμε μια συγκεκριμένη πολιτική. Οι επιχειρηματικοί ηγέτες πρέπει να έχουν τη δική τους συνεισφορά στην αντιμετώπιση της κρίσης. Η θέση του ομίλου μας έχει πολιτικές πτυχές και πιστεύουμε ότι η υπεραξία των κερδών που παράγουμε θα πρέπει να διανέμεται μεταξύ μετόχων και εργαζομένων».



ATTICA GROUP:
Επόμενος στόχος
το Ρέθυμνο και μετά Χανιά


Ανοικτό το ενδεχόμενο η Attica πάει Ρέθυμνο και σε δεύτερη φάση στα Χανιά, άφησε ο διευθύνων σύμβουλος της Attica, Πέτρος Βέττας, με αφορμή την έναρξη των δρομολογίων του Superfast XII στο Ηράκλειο της Κρήτης.
«Θα θέλαμε να έχουμε παρουσία σε όλες τις μεγάλες αγορές. Συζητάμε να μπει πλοίο στο Ρέθυμνο, ενώ θα το δούμε και για τα Χανιά», είπε και συμπλήρωσε:
«Υπάρχουν στο Ηράκλειο εταιρείες με μεγάλη παρουσία. Υπάρχει και μία συνήθεια. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα πάμε καλά. Αλλιώς δεν θα κατεβαίναμε. Ο καταναλωτής δεν μπορεί να είναι εγκλωβισμένος με την εντοπιότητα και την ιστορία». 
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ
Όταν η συζήτηση ήρθε στην επόμενη ημέρα της ακτοπλοΐας ο Π. Βέττας τόνισε: «Πάντα μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερος ανταγωνισμός. Η αγορά όμως πρέπει να αποκτήσει καλύτερη κερδοφορία. Και για αυτό χρειάζεται εκσυγχρονισμός των υποδομών. Εάν βελτιωθούν θα βελτιωθεί η κίνηση. Πάντως η αγορά θα δείξει πόσα σχήματα θα σταθούν. Είναι όμως παγιωμένη η κατάσταση με 3 - 4 εταιρείες».

Αναδημοσίευση από MARINEWS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου