Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

ΙΧΝΗΛΑΤΩΝΤΑΣ - 30/7/2009

Ο λόγος
σήμερα
στους πολίτες


O λόγος στους πολίτες σήμερα. Που ανησυχούν, προβληματίζονται, επισημαίνουν, κριτικάρουν, έχουν άποψη και τη λένε... Δημόσια και επώνυμα...

Πολλά...
καπετανάτα


Κύριε Γεωργακάκη

O τόπος μας είναι μικρός (εξαρτάται βέβαια από πού τον κοιτάς...)
Ως εκ τούτου και το ικανό ανθρώπινο δυναμικό περιορισμένο.
Επιτακτική ανάγκη λοιπόν είναι η συνένωση αυτών των δυνάμεων, και η σωστή αξιοποίησή τους για το μέγιστο θετικό αποτέλεσμα.
Το αποσπασματικό ξόδεμά τους, ως μονάδες σε διάφορες προσπάθειες είναι έως και καταστροφικό.
Είναι συχνό το φαινόμενο για την επίτευξη ενός συγκεκριμένου στόχου να ενεργοποιούνται πολλοί φορείς με αποτέλεσμα κανένας από αυτούς να μην τον επιτυγχάνει, ή κι αν αυτό γίνεται να απέχει κατά πολύ από το αρχικό ζητούμενο.
Άσε που στον αγώνα δρόμου επιτυχίας του στόχου, οι διάφοροι φορείς αλληλοσυγκρούονται έως και αλληλοεξοντώνονται με δυσάρεστο αποτέλεσμα όχι μόνο τη μη επίτευξη του στόχου, αλλά και την αδυναμία μελλοντικής τους συνεργασίας.
Οι καιροί δεν επιτρέπουν πλέον τέτοια φαινόμενα και χρέος όλων είναι η αναζήτηση της συναίνεσης και της συνεργασίας, τουλάχιστον όσο αφορά τα φλέγοντα ζητήματα της Κρήτης.
Επίκαιρη επίσης όσο ποτέ, μετά και την ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ, η πρόταση του ευρωβουλευτή Σταύρου Αρναουτάκη, για παρουσία της Κρήτης στις Βρυξέλλες, ως ενιαίας Περιφέρειας.
 
Ελένη Βουγιούκαλου

Oρθές οι παρατηρήσεις και οι ανησυχίες της κας Βουγιούκαλου. Για την Κρήτη που θα πρέπει να προχωρήσει ενιαία και όχι διασπασμένη. Για την ανάγκη της ισχύος εν τη ενώσει. Μόνο που πολύ φοβάμαι ότι αυτοί που έχουν τα «γένια», αλλά και τα «χτένια», περί άλλα τυρβάζουν τις περισσότερες φορές. Όχι, συνήθως, γιατί δεν μπορούν να δουν μπροστά, αλλά γιατί βάζουν το προσωπικό τους μικροσυμφέρον πάνω από το συμφέρον του τόπου. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται...

Ζητιάνοι και
μικροπωλητές


Κύριε Γεωργακάκη

Eίμαι επισκέπτης των Χανίων και μπορώ να πω πως είμαι και θαυμαστής της πόλης σας. Με έφεραν εδώ οι σπουδές της κόρης μου. Από την πρώτη στιγμή εντυπωσιάστηκα από την αρχιτεκτονική της κληρονομιά, το γούστο, αλλά και την ευγένεια των κατοίκων της. Όμως πέραν των καλών λόγων τους οποίους έχω να πω για την πόλη σας, υπάρχει ένα πολύ μελανό σημείο, το οποίο απαντάται μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες, Είναι το πρόβλημα με τους ζητιάνους και τους πάσης φύσεως μικροπωλητές, κυρίως στο παλιό λιμάνι. Έχει καταντήσει πρόβλημα πλέον να καθήσεις σε κάποιο καφέ ή εστιατόριο, διότι σε ενοχλούν πολλές φορές με πιεστικό τρόπο και πολλοί απ' αυτούς, αν δεν τους δώσεις χρήματα, σε υβρίζουν με σκαιό τρόπο. Το σημαντικότερο, δε, είναι ότι κάποιοι εκμεταλλεύονται παιδάκια 6 - 10 χρόνων, βάζοντάς τα να επαιτούν ή να παίζουν διάφορα όργανα επί πολλές ώρες και η αστυνομία να μην κάνει τίποτε ως έχει υποχρέωση. Νομίζω ότι το πρόβλημα αυτό αμαυρώνει σε μεγάλο βαθμό την εικόνα της πόλης σας στους επισκέπτες σας και σας αδικεί. Θα πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα και από τον Δήμο και από την Αστυνομία.

Γεώργιος Πατσιογιάννης
Χειρουργός οδοντίατρος
 
Tο θέμα που θέτει ο κ. Πατσιογιάννης είναι υπαρκτό και σοβαρό, ειδικά σε ό,τι αφορά την εκμετάλλευση μικρών παιδιών. Όσοι επισκέπτονται το παλιό λιμάνι μπορούν να επιβεβαιώσουν των λόγων του το αληθές. Οι αρμόδιοι φορείς τι κάνουν; Έχω την αίσθηση ότι δεν κάνουν πολλά. Τουλάχιστον, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος.

Εικόνες ντροπής

Κύριε Γεωργακάκη

Σας στέλνω φωτογραφίες από την επίσκεψή μου στις 19 - 20 Ιουλίου στο Κεδρόδασος. Το περιβάλλον στην παραλία είναι μαγευτικό, πράγματι θεωρείται μια από τις ομορφότερες παραλίες της Κρήτης. Οι φωτογραφίες δείχνουν την κατάσταση που επικρατεί στην είσοδο του χώρου, στα πάρκινγκ των αυτοκινήτων! Πρόκειται για μια επιεικώς απαράδεκτη εικόνα που ντροπιάζει όλους εμάς τους Έλληνες πρώτιστα, και κατόπιν την Τοπική Αυτοδιοίκηση της περιοχής. Τι άλλο να πω. Ντροπή...

Μιλτιάδης Μαρκάτος

Τα δικά μας σχόλια νομίζω ότι είναι περιττά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου