Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Μια συγγνώμη...

Την πρώτη ημέρα του διήμερου συνεδρίου για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας οι εργασίες ξεκίνησαν με αρκετή καθυστέρηση.
Ο λόγος ήταν ότι οι διοργανωτές περίμεναν τον αρχιεπίσκοπο Κρήτης, ο οποίος είχε καθυστερήσει.
Ο κ. Ειρηναίος τούς ζήτησε, τηλεφωνικά, να ξεκινήσουν οι εργασίες χωρίς αυτόν, όπως και τελικά έγινε.
Αρκετή ώρα αργότερα, στον σύντομο χαιρετισμό του ο ποιμενάρχης της Κρήτης ζήτησε συγγνώμη απ’ όλους τους παριστάμενους, επειδή εξαιτίας του βγήκαν εκτός προγράμματος οι εργασίες του συνεδρίου.
Και το έπραξε με ειλικρίνεια και ταπεινότητα.
Σε αντιδιαστολή με τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών μας, βουλευτών και άλλων, οι οποίοι έχουν... τσακωθεί με τη λέξη «συγγνώμη» και την έχουν... αποβάλει από το λεξιλόγιό τους.

Γ. Γεωργ.


Ο αρχιεπίσκοπος
και το "φενγκ σούι"


ΦΩΤΟ ΩΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

Στην «παραθρησκευτική οργάνωση Φενγκ Σούι» αναφέρθηκε χθες ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, ο οποίος απηύθυνε ερώτημα, στη διάρκεια της δεύτερης ημέρας των εργασιών του συνεδρίου για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, προς τους παριστάμενους συνέδρους αναφορικά με τη συγκεκριμένη «οργάνωση», όπως την αποκάλεσε, και τα όσα ισχυρίζεται σχετικά με το φως, την ενέργεια και τον χώρο. Απάντηση, ωστόσο, δεν έλαβε, αφού όσοι πήραν στη συνέχεια τον λόγο δήλωσαν αναρμόδιοι, καθώς και ότι δεν γνωρίζουν τι πρεσβεύει το φενγκ σούι.

Γ. Γεωργ.


"Ανεξάρτητο
κράτος"!


Δεν έλειψαν τα απρόοπτα κατά τη χθεσινή δεύτερη ημέρα των εργασιών του συνεδρίου για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, που διοργάνωσαν στο ΚΑΜ η Μονή Γουβερνέτου, σε συνεργασία με το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Στο βήμα βρισκόταν, το στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης κ. Γεωργαλάς, προκειμένου να κάνει, μετά από αίτημα παρεβρισκόμενου, μία σύντομη ενημέρωση αναφορικά με το πρόγραμμα τοποθέτησης μικρών φωτοβολταϊκών συστημάτων (έως 10 KW) στις στέγες.
«Η επιλογή έγινε κατ' αρχήν για το διασυνδεδεμένο σύστημα. Η Κρήτη, δυστυχώς, δεν ανήκει σε αυτό το σύστημα, οπότε θα πρέπει να εξεταστεί σε συνεργασία με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, ως ένα επόμενο στάδιο, αν και κατά πόσο είναι εφικτή η εφαρμογή του προγράμματος και σε άλλες περιοχές», είπε, κάποια στιγμή, ο κ. Γεωργαλάς.
Οπότε ένας από τους παριστάμενους, που καθόταν στη... γαλαρία, αναφώνησε δυνατά: «Ε, τότε να γίνουμε κι εμείς ανεξάρτητο κράτος, να έχουμε το δικό μας σύστημα».
Στην αίθουσα δεν ακούστηκε... κιχ, για ελάχιστα δευτερόλεπτα. Αμέσως μετά οι εργασίες συνεχίστηκαν...

Γ. Γεωργ.

1 σχόλιο:

  1. Η Αλήθεια πρέπει να λέγεται:
    Ότι έχουμε μια σούπερ-ντούπερ ευαισθησία στις "παραθρησκευτικές" οργανώσεις, την έχουμε! Μα και το "φένκ σούϊ", παραθρησκευτική οργάνωση;;;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή