Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

ΣΧΟΛΙΟ


Είναι πολλά
τα λεφτά...

Το ελληνικό κράτος, αλλά και σε αρκετές περιπτώσεις και η Αυτοδιοίκηση ήταν, όπως αποδεικνύεται, διαχρονικά γαλαντόμοι!
Στις προμήθειες, στα έξοδα μετακίνησης, στις -πλασματικές, ουκ ολίγες φορές- υπερωρίες του προσωπικού, στα χρήματα που δαπανούσαν για τη στέγαση λογής - λογής υπηρεσιών. 
Χαρακτηριστικά παραδείγματα και πλέον πρόσφατα οι περιπτώσεις της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.
Στις 100.000 ετησίως το κόστος για τη στέγαση της Διεύθυνσης Ανάπτυξης σε κτήριο επί της οδού Κισάμου.
Σε 17.000 ευρώ μηνιαίως το κόστος για τη στέγαση των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 
Αν προσθέσει κανείς το σύνολο των Υπηρεσιών που πληρώνουν ενοίκιο -και λοιπά λειτουργικά έξοδα- το ετήσιος κόστος ανέρχεται σε δυσθεώρητα ύψη. Επί σειρά ετών. 
Πεταμένα χρήματα, δηλαδή.
Γιατί αν είχε προχωρήσει, πριν από αρκετά χρόνια, το αυτονόητο, δηλαδή η δημιουργία των αναγκαίων υποδομών -ή και η μετατροπή υφιστάμενων κτηρίων- για τη στέγαση αυτών των Υπηρεσιών, το κόστος θα είχε ήδη αποσβεστεί και το κέρδος για τα δημόσια ταμεία, άρα και για τους έλληνες φορολογούμενους, θα ήταν εξαιρετικά σημαντικό.
Αν... Με τα αν, όμως, δουλειά δεν γίνεται. Κι επειδή μαζεύονται πάρα πολλά «αν», εύκολα -πια- αντιλαμβάνεται κανείς γιατί το καράβι έπεσε τελικά στα βράχια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου