Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ
«Ποντικοί» στο Εργατικό
Κέντρο των Χανίων


Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες το Εργατικό Κέντρο Χανίων, βρέθηκε στο στόχαστρο "ποντικών".

Άγνωστοι εισέβαλαν το βράδυ του Σαββάτου ή της Κυριακής στο Εργατικό Κέντρο, παραβιάζοντας ένα από τα πλαϊνά του παράθυρα.

Το περιστατικό αντιλήφθηκε σήμερα το πρωί εργαζόμενη, η οποία αμέσως ενημέρωσε τον πρόεδρο του Κέντρου Μανούσο Λιονάκη.

«Οι εισβολείς εισέβαλαν στην αίθουσα εκδηλώσεων, έσπασαν τζάμια και πόρτες και κατάφεραν να μπουν στο κλειδωμένο γραφείο μου, κάνοντάς τα όλα άνω - κάτω», ανέφερε ο κ. Λιονάκης, προσθέτοντας ότι στο Εργατικό Κέντρο δεν υπήρχαν χρήματα.

Το πρωί άνδρες της Σήμανσης, έκαναν έλεγχο στον χώρο, σε μια προσπάθεια να βρουν στοιχεία που θα τους βοηθήσουν στον εντοπισμό των δραστών.

Στο κτίριο του Εργατικού κέντρου είχαν ολοκληρωθεί την Παρασκευή εργασίες ανακατασκευής εσωτερικών χώρων.

Τον Απρίλιο, άγνωστοι και τότε δράστες, είχαν εισβάλει στο Εργατικό Κέντρο προκαλώντας μεγάλης έκτασης φθορές. Παράλληλα, είχαν αφαιρέσει και χρηματικό ποσό.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Το Εργατικό Κέντρο Χανίων εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει τα εξής:
«Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Χανίων καταγγέλλει στους εργαζόμενους, αλλά και στη Χανιώτικη κοινωνία ότι τα γραφεία του υπέστησαν χθες διάρρηξη, τη δεύτερη τους τελευταίους 4 μήνες, με σοβαρές ζημιές στο κτίριό του.
Άγνωστοι σπάζοντας κουφώματα και πόρτες, μπήκαν και κατέστρεψαν εξοπλισμό του Ε.Κ.Χ. προκαλώντας φθορές και στο κτίριο.
Θέλαμε να πιστεύαμε ότι αποτελούσε μεμονωμένο γεγονός, την πρώτη φορά, με πιθανό στόχο τη ληστεία των ανύπαρκτων οικονομικών μας.
Όμως η εκ νέου επίθεση και οι σοβαρές ζημιές που προκλήθηκαν στα γραφεία μας, μας βάζει και σε υποψίες ότι πιθανός στόχος των άγνωστων κακοποιών να είναι η λειτουργία και το έργο του Εργατικού Κέντρου.
Αν συμβαίνει αυτό, τους διαβεβαιώνουμε ότι το Εργατικό Κέντρο και η Διοίκησή του θα εξακολουθεί να βρίσκεται αρωγός στα προβλήματα όλων των εργαζομένων και θα αποτελεί πάντοτε σταθερό εμπόδιο στην καταστρατήγηση των δικαιωμάτων τους. Μάλιστα, με ακόμα μεγαλύτερο ζήλο θα προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε την εφαρμογή αντεργατικών νόμων και τα όποια σχέδια εξυφαίνονται εις βάρος των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου