Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΧΑΝΙΩΝ
Έλλειψη χώρου για
στάθμευση αεροσκαφών!

Αερολέσχη
Χανίων:
Αναγκαία
η επαναλειτουργία
του αεροδρομίου
Μάλεμε


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΗ

«Αφιλόξενα» αποδείχθηκαν τα Χανιά για έξι σλοβακικά υπερελαφρά αεροσκάφη και το πλήρωμά τους, αφού δεν κατέστη δυνατόν να βρεθεί χώρος στο αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» για τη στάθμευσή τους κι έτσι οι Σλοβάκοι, εμφανώς απογοητευμένοι, αναγκάστηκαν να μεταβούν στη Σητεία για ολιγοήμερες διακοπές.
Συγκεκριμένα, την περασμένη Κυριακή, το μεσημέρι, έφτασαν στα Χανιά, μέσω Ντουμπρόβνικ και Κέρκυρας, έξι Σλοβακικά υπερελαφρά αεροπλάνα, μετά από πρόσκληση της Αερολέσχης Χανίων. Η επαφή τους με την Αερολέσχη Χανίων έγινε μέσω ίντερνετ και η πρόθεση των πληρωμάτων ήταν να μείνουν στα Χανιά για τέσσερις μέρες.
«Όμως, παρά τις επίμονες προσπάθειες της Αερολέσχης Χανίων δεν μπόρεσε να βρεθεί κατάλληλος χώρος για την τετραήμερη στάθμευσή τους στο διεθνές αεροδρόμιο Χανίων. Έτσι τα αεροπλάνα αυτά μετά τον ανεφοδιασμό τους απογειώθηκαν για άλλον προορισμό, ο οποίος ήταν, μετά από προτροπή της Αερολέσχης Χανίων, το αεροδρόμιο της Σητείας, όπου και παρέμειναν για τέσσερις ημέρες», σημειώνει η Αερολέσχη.
Παράλληλα, τονίζει ότι «παρά το θερμό κλίμα που επικράτησε τις λίγες ώρες παραμονής τους και παρά την εξυπηρέτηση που δέχθηκαν από τα παρευρισκόμενα μέλη της Αερολέσχης Χανίων η πικρία για τη μη παραμονή τους στα Χανιά ήταν διάχυτη. Η πικρία αυτή θα διοχετευτεί σαν αρνητικό σχόλιο στα Μέσα Ενημέρωσης και στο ίντερνετ για τους υπόλοιπους Ευρωπαίους που θα προγραμματίζουν τα αεροπορικά τους ταξίδια και θα μας μείνει η ρετσινιά ότι τα Χανιά δεν είναι φιλικός προορισμός για τους αεροπόρους έχοντας σαν αποτέλεσμα λιγότερο τουρισμό υψηλής στάθμης. Φαίνεται, λοιπόν, καθαρά ότι το αεροδρόμιο Σούδας μέσα από το πολιτικοστρατιωτικό περιβάλλον που λειτουργεί δεν ευνοεί τον ανερχόμενο τουρισμό με μικρά αεροπλάνα», υπογραμμίζει η Αερολέσχη Χανίων.
Σύμφωνα με τα μέλη της, «η ανάγκη για επαναλειτουργία του αεροδρομίου Μάλεμε είναι πλέον επιτακτική. Το όνομα Μάλεμε λειτουργεί σαν μαγνήτης στα αεροπορικά γκρουπ της Ευρώπης. Και μόνο η ανακοίνωση από την Αερολέσχη Χανίων ότι το αεροδρόμιο Μάλεμε θα επαναλειτουργήσει έχει ήδη δημιουργήσει αρκετές θετικές συζητήσεις και ερωτήματα για τη δυνατότητα επίσκεψής του από την ερχόμενη τουριστική περίοδο».
«Απορίας άξιο είναι λοιπόν το γεγονός γιατί τόσα χρόνια παρά τις επανειλημμένες "οχλήσεις" από την Αερολέσχη Χανίων για την αξιοποίησή του, παραμένει ένας τεράστιος σκουπιδότοπος, ο οποίος δυσφημεί αντί να διαφημίζει», καταλήγει η Αερολέσχη.

Αναδημοσίευση από τα «Χανιώτικα νέα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου