Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Σταυρόλεξο... η ψηφοφορία
Μικρή 
βοήθεια
για να 
το λύσουμε,
να ψηφίσουμε 
σωστά


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΗ

Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες αποτελεί ο τρόπος με τον οποίο θα ψηφίσουν οι πολίτες στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 7ης (και της 14ης όπου χρειαστεί) Νοεμβρίου.
Η  διοικητική μεταρρύθμιση, με το πρόγραμμα «Καλλικράτης», είχε ως αποτέλεσμα τη συνένωση Δήμων και Κοινοτήτων, την κατάργηση του θεσμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και την καθιέρωση του θεσμού της αιρετής Περιφέρειας, γεγονός που επέφερε μεγάλες αλλαγές και στον τρόπο που οι πολίτες θα κληθούν να ψηφίσουν σε λίγες ημέρες για να εκλέξουν τους νέους τοπικούς τους άρχοντες. 
Τα «Χανιώτικα νέα» παρουσιάζουν σήμερα αναλυτικά (και με παραδείγματα) πώς θα ψηφίσουμε στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στους επτά νέους Δήμους του Νομού Χανίων.
Αναγκαίες διευκρινίσεις:
• Οι σημερινοί Δήμοι μετονομάζονται σε Δημοτικές Ενότητες.
• Σε κάθε Δημοτική Ενότητα (δηλαδή σε κάθε υφιστάμενο Δήμο) όταν μια περιοχή έχει πάνω από 2.000 εγγεγραμμένους κατοίκους, με βάση την απογραφή του έτους 2001, τότε ονομάζεται Δημοτική Κοινότητα, ενώ όταν έχει κάτω από 2.000 κατοίκους ονομάζεται Τοπική Κοινότητα. 
• Σε κάθε Δημοτική Ενότητα (δηλαδή σε κάθε υφιστάμενο Δήμο) οι δημότες, πέραν του συγκεκριμένου αριθμού σταυρών που δικαιούνται να βάλουν για την επιλογή των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων (αριθμός που εξαρτάται από τον πληθυσμό του Δήμου και τις έδρες), έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν και έναν μόνο υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο από όλες, συνολικά, τις άλλες συνενούμενες Δημοτικές Ενότητες (δηλαδή από άλλους, συνολικά, τους άλλους υφιστάμενους συνενούμενους Δήμους).
• Οι δημότες των 18 Δημοτικών Ενοτήτων (δηλαδή των 18 υφιστάμενων Δήμων και Κοινοτήτων του Νομού Χανίων) έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν έως και τρεις υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους των περιοχών τους (δηλαδή των υφιστάμενων Δήμων). Μοναδικές εξαιρέσεις αποτελούν 7 περιοχές: η Κοινότητα Ασή Γωνιάς και οι Δήμοι Ιναχωρίου, Φρε, Θερίσου, Κεραμειών, Νέας Κυδωνίας και Σούδας. Στις περιοχές αυτές οι δημότες έχουν δικαίωμα επιλογής ενός και μόνο υποψηφίου δημοτικού συμβούλου από την περιφέρειά τους.
• Στις Δημοτικές Κοινότητες οι κάτοικοι ψηφίζουν για την ανάδειξη συμβούλων των Δημοτικών Κοινοτήτων (έχοντας δικαίωμα έως και 2 σταυρών), ενώ στις Τοπικές Κοινότητες ψηφίζουν για την ανάδειξη συμβούλων των Τοπικών Κοινοτήτων (έχοντας δικαίωμα για έναν και μόνο σταυρό).
Αναλυτικότερα, στους επτά νέους «Καλλικρατικούς» Δήμους του Νομού Χανίων ισχύουν τα εξής:

ΔΗΜΟΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ
Στον νέο Δήμο Αποκορώνου το Δημοτικό Συμβούλιο είναι 27μελές και σε αυτό εκπροσωπούνται οι 5 συνενούμενοι Δήμοι και η 1 Κοινότητα, ανάλογα με τον πληθυσμό τους, ως εξής: Δήμος Αρμένων: 7 δημοτικοί σύμβουλοι, Κοινότητα Ασή Γωνιάς: 1 δημοτικός σύμβουλος, Δήμος Βάμου: 6 δημοτικοί σύμβουλοι, Δήμος Γεωργιούπολης: 5 δημοτικοί σύμβουλοι, Δήμος Κρυονερίδας: 5 δημοτικοί σύμβουλοι, Δήμος Φρε: 3 δημοτικοί σύμβουλοι.

Οι δημότες του νέου «Καλλικρατικού» Δήμου Αποκορώνου ψηφίζουν ως εξής:
Όσοι είναι σήμερα δημότες του υφιστάμενου Δήμου Αρμένων έχουν δικαίωμα να βάλουν έως και τρεις σταυρούς σε ισάριθμους δημοτικούς συμβούλους της ίδιας εκλογικής περιφέρειας. Επίσης έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν έναν και μόνο υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο από όλους τους άλλους συνενούμενους Δήμους. Παράλληλα, έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν έναν μόνο υποψήφιο σύμβουλο της Τοπικής Κοινότητας στην οποία είναι εγγεγραμμένοι. Δηλαδή όσοι ψηφίζουν στις Καλύβες ψηφίζουν και έναν μόνο υποψήφιο σύμβουλο της Τοπικής Κοινότητας Καλυβών, όσο ψηφίζουν στον Στύλο ψηφίζουν και έναν μόνο υποψήφιο σύμβουλο της Τοπικής Κοινότητας Στύλου κ.ο.κ.

Παράδειγμα: οι δημότες του Δήμου Αρμένων μπορούν να ψηφίσουν τρεις υποψηφίους συμβούλους της περιοχής τους (Δήμος Αρμένων που πλέον μετονομάζεται σε Δημοτική Ενότητα Αρμένων) και έναν μόνο υποψήφιο σύμβουλο από όλες τις άλλες Δημοτικές Ενότητες (δηλαδή έναν, που θα πρέπει να τον επιλέξουν είτε από τον υφιστάμενο Δήμο Βάμου, είτε από τον υφιστάμενο Δήμο Γεωργιούπολης, είτε από τον υφιστάμενο Δήμο Φρε, είτε από τον υφιστάμενο Δήμο Κρυονερίδας είτε από την υφιστάμενη Κοινότητα Ασή Γωνιάς). Επίσης έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν και έναν μόνο υποψήφιο σύμβουλο της Τοπικής τους Κοινότητας.

Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για τους δημότες των υφιστάμενων Δήμων Βάμου, Γεωργιούπολης, Κρυονερίδας.
Σημειώνεται, τέλος, ότι στον Δήμο Φρε και στην Κοινότητα Ασή Γωνιάς ισχύουν επίσης τα παραπάνω, με μοναδική διαφοροποίηση ότι οι δημότες των περιοχών αυτών έχουν δικαίωμα ενός μόνο σταυρού (αντί τριών) για την επιλογή των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων από την περιοχή τους.

ΔΗΜΟΣ ΓΑΥΔΟΥ
Στον Δήμο Γαύδου, με 13μελές Δημοτικό Συμβούλιο, τα πράγματα είναι πολύ απλά. Οι δημότες της Γαύδου έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν έως και τρεις υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Γαύδου.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΝΤΑΝΟΥ - ΣΕΛΙΝΟΥ
Στον νέο Δήμο Καντάνου - Σελίνου το Δημοτικό Συμβούλιο είναι 21μελές και σε αυτό εκπροσωπούνται οι 3 συνενούμενοι Δήμοι, ανάλογα με τον πληθυσμό τους, ως εξής: Δήμος Ανατολικού Σελίνου: 4 δημοτικοί σύμβουλοι, Δήμος Καντάνου: 5 δημοτικοί σύμβουλοι, Δήμος Πελεκάνου: 12 δημοτικοί σύμβουλοι.

Στην περίπτωση του νέου Δήμου Καντάνου - Σελίνου οι δημότες των τριών υφιστάμενων Δήμων (Ανατολικού Σελίνου, Καντάνου, Πελεκάνου) έχουν δικαίωμα να βάλουν έως και τρεις σταυρούς για υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της περιοχής τους, έναν και μόνο σταυρό σε έναν και μόνο υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο από όλους τους άλλους συνενούμενους Δήμους και έναν μόνο σταυρό σε υποψήφιο της Κοινότητάς τους (Τοπική Κοινότητα).
Μοναδική εξαίρεση αποτελεί η Παλιόχωρα, που έχει πάνω από 2.000 πληθυσμό, άρα αποτελεί Δημοτική Κοινότητα και όχι Τοπική Κοινότητα. Για τον λόγο αυτό οι δημότες της Παλιόχωρας ψηφίζουν υποψηφίους συμβούλους της Δημοτικής Κοινότητας Παλιόχωρας και έχουν το δικαίωμα να βάλουν έως και δύο σταυρούς. 

ΔΗΜΟΣ ΚΙΣΑΜΟΥ
Στον νέο Δήμο Κισάμου το Δημοτικό Συμβούλιο είναι 27μελές και σε αυτό εκπροσωπούνται οι 3 συνενούμενοι Δήμοι, ανάλογα με τον πληθυσμό τους, ως εξής: Δήμος Ιναχωρίου: 3 δημοτικοί σύμβουλοι, Δήμος Κισάμου: 17 δημοτικοί σύμβουλοι, Δήμος Μηθύμνης: 7 δημοτικοί σύμβουλοι.

Στην περίπτωση των υφιστάμενων Δήμων Κισάμου και Μηθύμνης (που μαζί με τον Δήμο Ιναχωρίου συνενώθηκαν δημιουργώντας τον νέο Δήμο Κισάμου) ισχύει ακριβώς ό,τι ισχύει και στην περίπτωση των Δήμων που συνενώθηκαν δημιουργώντας τον Δήμο Καντάνου - Σελίνου. Οι δημότες, δηλαδή, των δύο υφιστάμενων Δήμων (Κισάμου, Μηθύμνης) έχουν δικαίωμα να βάλουν έως και τρεις σταυρούς για υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της περιοχής τους, έναν και μόνο σταυρό σε έναν και μόνο υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο από όλους τους άλλους συνενούμενους Δήμους και έναν μόνο σταυρό σε υποψήφιο της Κοινότητάς τους (Τοπική Κοινότητα).
Μοναδική εξαίρεση αποτελεί η Κίσαμος (Καστέλλι), που έχει πάνω από 2.000 πληθυσμό, άρα αποτελεί Δημοτική Κοινότητα και όχι Τοπική Κοινότητα. Για τον λόγο αυτό οι δημότες της Κισάμου (Καστελλίου) ψηφίζουν υποψηφίους συμβούλους της Δημοτικής Κοινότητας Κισάμου (Καστελλίου) και έχουν το δικαίωμα να βάλουν έως και δύο σταυρούς. 
Στον υφιστάμενο Δήμο Ιναχωρίου οι δημότες έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν έναν μόνο υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο της περιοχής τους, έναν και μόνο υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο από όλους τους άλλους συνενούμενους Δήμους και έναν υποψήφιο σύμβουλο της Κοινότητάς τους (Τοπική Κοινότητα).

ΔΗΜΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ
Στον νέο Δήμο Πλατανιά το Δημοτικό Συμβούλιο είναι 27μελές και σε αυτό εκπροσωπούνται οι 4 συνενούμενοι Δήμοι, ανάλογα με τον πληθυσμό τους, ως εξής: Δήμος Βουκολιών: 5 δημοτικοί σύμβουλοι, Δήμος Κολυμπαρίου: 8 δημοτικοί σύμβουλοι, Δήμος Μουσούρων: 7 δημοτικοί σύμβουλοι, Δήμος Πλατανιά: 7 δημοτικοί σύμβουλοι.

Στον νέο «Καλλικρατικό» Δήμο Πλατανιά ισχύει ό,τι ισχύει και στον Δήμο Καντάνου - Σελίνου, χωρίς καμία απολύτως διαφοροποίηση. Οι δημότες, δηλαδή, των τεσσάρων υφιστάμενων Δήμων (Βουκολιών, Κολυμπαρίου, Μουσούρων και Πλατανιά) έχουν δικαίωμα να βάλουν έως και τρεις σταυρούς για υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της περιοχής τους, έναν και μόνο σταυρό σε έναν και μόνο υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο από όλους τους άλλους συνενούμενους Δήμους και έναν μόνο σταυρό σε υποψήφιο της Κοινότητάς τους (Τοπική Κοινότητα).

ΔΗΜΟΣ ΣΦΑΚΙΩΝ
Στον Δήμο Σφακίων, με 17μελές Δημοτικό Συμβούλιο, οι δημότες έχουν δικαίωμα να βάλουν έως και τρεις σταυρούς για υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της περιοχής τους και έναν μόνο σταυρό σε υποψήφιο της Κοινότητάς τους (Τοπική Κοινότητα).

ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
Περισσότερο μπερδεμένα είναι τα πράγματα στον νέο Δήμο Χανίων, για τον οποίο ισχύουν τα εξής:

Στον νέο Δήμο Χανίων το Δημοτικό Συμβούλιο είναι 45μελές και σε αυτό εκπροσωπούνται οι 7 συνενούμενοι Δήμοι, ανάλογα με τον πληθυσμό τους, ως εξής: Δήμος Ακρωτηρίου: 5 δημοτικοί σύμβουλοι, Δήμος Ελευθερίου Βενιζέλου: 5 δημοτικοί σύμβουλοι, Δήμος Θερίσου: 3 δημοτικοί σύμβουλοι, Δήμος Κεραμειών: 1 δημοτικός σύμβουλος, Δήμος Νέας Κυδωνίας: 3 δημοτικοί σύμβουλοι, Δήμος Σούδας: 3 δημοτικοί σύμβουλοι, Δήμος Χανίων: 25 δημοτικοί σύμβουλοι. Αναλυτικότερα:

• Στον υφιστάμενο Δήμο Χανίων (που μετονομάζεται σε Δημοτική Ενότητα Χανίων) οι δημότες έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν έως και τρεις υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της περιοχής τους, καθώς και έναν και μόνο υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο από κάποιον από τους άλλους έξι συνενούμενους Δήμους. Δηλαδή δεν μπορούν να ψηφίσουν έναν από τον Δήμο Σούδας, έναν από τον Δήμο Ακρωτηρίου και ούτω καθ’ εξής, αλλά πρέπει να επιλέξουν έναν και μόνο υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο από το σύνολο των υπολοίπων έξι συνενούμενων Δήμων. Επίσης, οι δημότες του υφιστάμενου Δήμου Χανίων έχουν, ακόμη, δικαίωμα να ψηφίσουν έως και δύο υποψήφιους συμβούλους της Δημοτικής Κοινότητας Χανίων. 

• Στον υφιστάμενο Δήμο Ακρωτηρίου (που μετονομάζεται σε Δημοτική Ενότητα Ακρωτηρίου) οι δημότες έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν έως και τρεις υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της περιοχής τους, καθώς και έναν και μόνο υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο από κάποιον από τους άλλους έξι συνενούμενους Δήμους. Δηλαδή δεν μπορούν να ψηφίσουν έναν από τον Δήμο Χανίων, έναν από τον Δήμο Σούδας και ούτω καθ’ εξής, αλλά πρέπει να επιλέξουν έναν και μόνο υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο από το σύνολο των υπολοίπων έξι συνενούμενων Δήμων. 
- Οι δημότες του Αρωνίου και των Κουνουπιδιανών (που αποτελούν πλέον Δημοτικές Κοινότητες, καθώς έχουν πάνω από 2.000 εγγεγραμμένους δημότες) έχουν, ακόμη, δικαίωμα να ψηφίσουν έως και δύο υποψήφιους συμβούλους της Δημοτικής τους Κοινότητας. 
- Οι δημότες του Μουζουρά, των Στερνών και του Χωρδακίου (που αποτελούν Τοπικές Κοινότητες, καθώς έχουν κάτω από 2.000 εγγεγραμμένους δημότες) έχουν, ακόμη, δικαίωμα να ψηφίσουν έναν και μόνο υποψήφιο σύμβουλο της Κοινότητάς τους.

• Στον υφιστάμενο Δήμο Ελευθερίου Βενιζέλου (που μετονομάζεται σε Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου Βενιζέλου) οι δημότες έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν έως και τρεις υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της περιοχής τους, καθώς και έναν και μόνο υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο από κάποιον από τους άλλους έξι συνενούμενους Δήμους. Δηλαδή δεν μπορούν να ψηφίσουν έναν από τον Δήμο Χανίων, έναν από τον Δήμο Σούδας και ούτω καθ’ εξής, αλλά πρέπει να επιλέξουν έναν και μόνο υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο από το σύνολο των υπολοίπων έξι συνενούμενων Δήμων. 
- Οι δημότες τόσο των Μουρνιών όσο και των Νεροκούρου (που αποτελούν πλέον Δημοτικές Κοινότητες, καθώς έχουν πάνω από 2.000 εγγεγραμμένους δημότες) έχουν, ακόμη, δικαίωμα να ψηφίσουν έως και δύο υποψήφιους συμβούλους της Δημοτικής τους Κοινότητας. 

• Στον υφιστάμενο Δήμο Θερίσου (που μετονομάζεται σε Δημοτική Ενότητα Θερίσου) οι δημότες έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν έναν και μόνο υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο της περιοχής τους, καθώς και έναν και μόνο υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο από κάποιον από τους άλλους έξι συνενούμενους Δήμους. Δηλαδή δεν μπορούν να ψηφίσουν έναν από τον Δήμο Χανίων, έναν από τον Δήμο Σούδας και ούτω καθ’ εξής, αλλά πρέπει να επιλέξουν έναν και μόνο υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο από το σύνολο των υπολοίπων έξι συνενούμενων Δήμων. 
- Οι δημότες των Περιβολίων (που αποτελούν Δημοτική Κοινότητα, καθώς έχουν πάνω από 2.000 εγγεγραμμένους δημότες) έχουν, ακόμη, δικαίωμα να ψηφίσουν έως και δύο υποψηφίους συμβούλους της Δημοτικής τους Κοινότητας.
- Οι δημότες της Αγιάς, του Βαμβακόπουλου, του Βαρύπετρου και του Θερίσου (που αποτελούν Τοπικές Κοινότητες, καθώς έχουν κάτω από 2.000 εγγεγραμμένους δημότες) έχουν, ακόμη, δικαίωμα να ψηφίσουν έναν και μόνο υποψήφιο σύμβουλο της Κοινότητάς τους.

• Στον υφιστάμενο Δήμο Κεραμειών (που μετονομάζεται σε Δημοτική Ενότητα Κεραμειών) οι δημότες έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν έναν και μόνο υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο της περιοχής τους, καθώς και έναν και μόνο υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο από κάποιον από τους άλλους έξι συνενούμενους Δήμους. Δηλαδή δεν μπορούν να ψηφίσουν έναν από τον Δήμο Χανίων, έναν από τον Δήμο Σούδας και ούτω καθ’ εξής, αλλά πρέπει να επιλέξουν έναν και μόνο υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο από το σύνολο των υπολοίπων έξι συνενούμενων Δήμων. 
- Οι δημότες της Δρακόνας, των Κάμπων, των Κοντόπουλων, της Μαλάξας, των Παπαδιανών και της Πλατυβόλας (που αποτελούν Τοπικές Κοινότητες, καθώς έχουν κάτω από 2.000 εγγεγραμμένους δημότες) έχουν, ακόμη, δικαίωμα να ψηφίσουν έναν και μόνο υποψήφιο σύμβουλο της Κοινότητάς τους.

• Στον υφιστάμενο Δήμο Νέας Κυδωνίας (που μετονομάζεται σε Δημοτική Ενότητα Νέας Κυδωνίας) οι δημότες έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν έναν και μόνο υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο της περιοχής τους, καθώς και έναν και μόνο υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο από κάποιον από τους άλλους έξι συνενούμενους Δήμους. Δηλαδή δεν μπορούν να ψηφίσουν έναν από τον Δήμο Χανίων, έναν από τον Δήμο Σούδας και ούτω καθ’ εξής, αλλά πρέπει να επιλέξουν έναν και μόνο υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο από το σύνολο των υπολοίπων έξι συνενούμενων Δήμων. 
- Οι δημότες του Γαλατά και του Δαράτσου (που αποτελούν Δημοτικές Κοινότητες, καθώς έχουν πάνω από 2.000 εγγεγραμμένους δημότες) έχουν, ακόμη, δικαίωμα να ψηφίσουν έως και δύο υποψηφίους συμβούλους της Δημοτικής τους Κοινότητας.
- Οι δημότες της Αγίας Μαρίνας και του Σταλού (που αποτελούν Τοπικές Κοινότητες, καθώς έχουν κάτω από 2.000 εγγεγραμμένους δημότες) έχουν, ακόμη, δικαίωμα να ψηφίσουν έναν και μόνο υποψήφιο σύμβουλο της Κοινότητάς τους.

• Στον υφιστάμενο Δήμο Σούδας (που μετονομάζεται σε Δημοτική Ενότητα Σούδας) οι δημότες έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν έναν και μόνο υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο της περιοχής τους, καθώς και έναν και μόνο υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο από κάποιον από τους άλλους έξι συνενούμενους Δήμους. Δηλαδή δεν μπορούν να ψηφίσουν έναν από τον Δήμο Χανίων, έναν από τον Δήμο Ακρωτηρίου και ούτω καθ’ εξής, αλλά πρέπει να επιλέξουν έναν και μόνο υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο από το σύνολο των υπολοίπων έξι συνενούμενων Δήμων. 
- Οι δημότες της Σούδας (που αποτελεί πλέον Δημοτική Κοινότητα, καθώς έχει πάνω από 2.000 εγγεγραμμένους δημότες) έχουν, ακόμη, δικαίωμα να ψηφίσουν έως και δύο υποψήφιους συμβούλους της Δημοτικής τους Κοινότητας. 
- Οι δημότες της Απτέρας και των Τσικαλαριών (που αποτελούν Τοπικές Κοινότητες, καθώς έχουν κάτω από 2.000 εγγεγραμμένους δημότες) έχουν, ακόμη, δικαίωμα να ψηφίσουν έναν και μόνο υποψήφιο σύμβουλο της Κοινότητάς τους.

Οι έδρες ανά Δήμο

ΔΗΜΟΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ
• Δημοτική Ενότητα Αρμένων: Πληθυσμός: 3.250. Αριθμός δημοτικών συμβούλων: 7.
• Δημοτική Ενότητα Ασή Γωνιάς: Πληθυσμός: 586. Αριθμός δημοτικών συμβούλων: 1.
• Δημοτική Ενότητα Βάμου: Πληθυσμός: 2.932. Αριθμός δημοτικών συμβούλων: 6.
• Δημοτική Ενότητα Γεωργιούπολης: Πληθυσμός: 2.483. Αριθμός δημοτικών συμβούλων: 5.
• Δημοτική Ενότητα Κρυονερίδας: Πληθυσμός: 2.330. Αριθμός δημοτικών συμβούλων: 5.
• Δημοτική Ενότητα Φρε: Πληθυσμός: 1.122. Αριθμός δημοτικών συμβούλων: 3.

• Σύνολο: Πληθυσμός: 12.703. Αριθμός δημοτικών συμβούλων Δήμου Αποκορώνου: 27.

ΔΗΜΟΣ ΓΑΥΔΟΥ
• Δημοτική Ενότητα Γαύδου: Πληθυσμός: 98. Αριθμός δημοτικών συμβούλων Δήμου Γαύδου: 13.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΝΤΑΝΟΥ - ΣΕΛΙΝΟΥ
• Δημοτική Ενότητα Ανατολικού Σελίνου: Πληθυσμός: 1.468. Αριθμός δημοτικών συμβούλων: 4.
• Δημοτική Ενότητα Καντάνου: Πληθυσμός: 1.607. Αριθμός δημοτικών συμβούλων: 5.
• Δημοτική Ενότητα Πελεκάνου: Πληθυσμός: 4.259. Αριθμός δημοτικών συμβούλων: 12.

• Σύνολο: Πληθυσμός: 7.334. Αριθμός δημοτικών συμβούλων Δήμου Καντάνου - Σελίνου: 21.

ΔΗΜΟΣ ΚΙΣΑΜΟΥ
• Δημοτική Ενότητα Ιναχωρίου: Πληθυσμός: 1.443. Αριθμός δημοτικών συμβούλων: 3.
• Δημοτική Ενότητα Κισάμου: Πληθυσμός: 7.463. Αριθμός δημοτικών συμβούλων: 17.
• Δημοτική Ενότητα Μηθύμνης: Πληθυσμός: 2.914. Αριθμός δημοτικών συμβούλων: 7.

• Σύνολο: Πληθυσμός: 11.820. Αριθμός δημοτικών συμβούλων Δήμου Κισάμου: 27.

ΔΗΜΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ
• Δημοτική Ενότητα Βουκολιών: Πληθυσμός: 3.296. Αριθμός δημοτικών συμβούλων: 5.
• Δημοτική Ενότητα Κολυμπαρίου: Πληθυσμός: 5.346. Αριθμός δημοτικών συμβούλων: 8.
• Δημοτική Ενότητα Μουσούρων: Πληθυσμός: 4.755. Αριθμός δημοτικών συμβούλων: 7.
• Δημοτική Ενότητα Πλατανιά: Πληθυσμός: 5.225. Αριθμός δημοτικών συμβούλων: 7.

• Σύνολο: Πληθυσμός: 18.622. Αριθμός δημοτικών συμβούλων Δήμου Πλατανιά: 27.

ΔΗΜΟΣ ΣΦΑΚΙΩΝ
• Δημοτική Ενότητα Σφακίων: Πληθυσμός: 2.446. Αριθμός δημοτικών συμβούλων Δήμου Σφακίων: 17.

ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
• Δημοτική Ενότητα Ακρωτηρίου: Πληθυσμός: 10.321. Αριθμός δημοτικών συμβούλων: 5.
• Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου Βενιζέλου: Πληθυσμός: 10.586. Αριθμός δημοτικών συμβούλων: 5.
• Δημοτική Ενότητα Θερίσου: Πληθυσμός: 6.313. Αριθμός δημοτικών συμβούλων: 3.
• Δημοτική Ενότητα Κεραμειών: Πληθυσμός: 1.630. Αριθμός δημοτικών συμβούλων: 1.
• Δημοτική Ενότητα Νέας Κυδωνίας: Πληθυσμός: 7.301. Αριθμός δημοτικών συμβούλων: 3.
• Δημοτική Ενότητα Σούδας: Πληθυσμός: 7.840. Αριθμός δημοτικών συμβούλων: 3.
• Δημοτική Ενότητα Χανίων: Πληθυσμός: 53.373. Αριθμός δημοτικών συμβούλων: 25.

• Σύνολο: Πληθυσμός: 97.364. Αριθμός δημοτικών συμβούλων Δήμου Χανίων: 45.

Σημείωση: ο πληθυσμός ανά Δημοτική Ενότητα (Δήμο) είναι με βάση τα στοιχεία της απογραφής του έτους 2001.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου