Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - 21/1/2011


Νέοι καιροί, παλιά... ήθη;


Συσκέψεις επί συσκέψεων το τελευταίο διάστημα. Για αρκετά θέματα και έργα του Νομού Χανίων. Καταγράφω τις σημαντικότερες εξ αυτών, τους συμμετέχοντες και τους... απόντες.  


- Σύσκεψη στην Αθήνα, με πρωτοβουλία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (Δημήτρης Ρέππας, Γιάννης Μαγκριώτης), για τα μεγάλα έργα της Κρήτης. Προσκεκλημένοι: ο εκλεγμένος περιφερειάρχης Κρήτης, ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, οι τέσσερις αντιπεριφερειάρχες και οι βουλευτές Κρήτης του ΠΑΣΟΚ. Οι υπόλοιποι βουλευτές του νησιού (Χρήστος Μαρκογιαννάκης, Ολγα Κεφαλογιάννη, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Λευτέρης Αυγενάκης, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Γιάννης Πλακιωτάκης) δεν προσκλήθηκαν. Ούτε το Τεχνικό Επιμελητήριο (Τμήματα Δυτικής και Ανατολικής Κρήτης)!


- Σύσκεψη στα Χανιά, στο πρώην Νομαρχιακό Μέγαρο, παρουσία του περιφερειάρχη Κρήτης, του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, του αντιπεριφερειάρχη Χανίων, των δημάρχων του Νομού Χανίων και υπηρεσιακών παραγόντων. Συζήτηση για όλα τα μεγάλα έργα. Το Τμήμα Δυτικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας δεν προσκαλείται. Κατά συνέπεια, δεν συμμετέχει.


- Σύσκεψη στα Χανιά, στο Δημαρχείο Χανίων, παρουσία, μεταξύ άλλων, του περιφερειάρχη Κρήτης, του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, αντιδημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων. Συζήτηση για έργα του Δήμου Χανίων. Το Τμήμα Δυτικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας δεν προσκαλείται. Κατά συνέπεια, δεν συμμετέχει. Οπως δεν συμμετείχε και σε παλιότερη σύσκεψη για το παλιό Νοσοκομείο, θέμα για το οποίο φαίνεται ότι υπάρχουν θετικές εξελίξεις.


Ολα τούτα τα υπενθυμίζω και τα επισημαίνω, διότι             -κατά την προσωπική μου άποψη- ο διάλογος δεν μπορεί να είναι επιλεκτικός. Ούτε οι συμμετέχοντες σε αυτόν να επιλέγονται κατά το δοκούν. Τα επισημαίνω, επίσης, επειδή τα τελευταία χρόνια ακούσαμε πολλά περί του σημαντικού ρόλου του Τεχνικού Επιμελητηρίου, που αποτελεί θεσμικό σύμβουλο της Πολιτείας και κατά συνέπεια θα πρέπει να έχει λόγο στα αναπτυξιακά τεκταινόμενα. Ακούσαμε -πόσες φορές άραγε;- για σύσκεψη στο πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ, στην οποία κακώς δεν είχε προσκληθεί το ΤΕΕ/ΤΔΚ, ακούσαμε για το έλλειμμα συνεργασίας σε τοπικό επίπεδο και ακούσαμε, ακόμη, πολλά περί αξιοποίησης των τοπικών φορέων. Τα ακούσαμε. Μόνο που προς το παρόν δεν τα βλέπουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου