Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΑΠΟΨΗ


Γερουλάνος,
Άγιοι Απόστολοι
και Τάφοι Βενιζέλων


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΗ

Στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος πραγματοποίησε περιοδεία στην Κρήτη.
Από τα Χανιά, όπου είχε συνάντηση - σύσκεψη με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, τον δήμαρχο Μανώλη Σκουλάκη, αντιδημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες, ο κ. Γερουλάνος προχώρησε σε συγκεκριμένες -και σημαντικές- ανακοινώσεις.
Μεταξύ αυτών ήταν ότι το Υπουργείο σκοπεύει να προχωρήσει στην παραχώρηση της περιοχής των Αγίων Αποστόλων, των Τάφων των Βενιζέλων και του χώρου της πισίνας του -κατεδαφισμένου εδώ και χρόνια ξενοδοχείου- «Ξενία» στον Δήμο Χανίων, άρα στην τοπική κοινωνία.
Ανέφερε χαρακτηριστικά, τότε, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού: «Μίλησα για κάποια ακίνητα της εταιρείας Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα, τα οποία θα μεταβιβαστούν είτε κατευθείαν στην Περιφέρεια είτε σε συντονισμό με τους Δήμους και αυτά είναι οι Άγιοι Απόστολοι, η ακτή της πόλης των Χανίων, η έκταση του “Ξενία”. Είναι, δηλαδή, περιουσιακά στοιχεία, τα οποία πιστεύουμε ότι σε τοπικό επίπεδο η αξία τους είναι πάρα πολύ μεγαλύτερη και πάρα πολύ πιο αποτελεσματική. Μία από τις πιο συμβολικές μεταφορές ιδιοκτησίας που θα κάνουμε θα είναι, βεβαίως, και οι τάφοι των Βενιζέλων, που σε συντονισμό με την Περιφέρεια θα έρθουν πια στην ιδιοκτησία της Κρήτης».
Αυτά τον Φεβρουάριο. Έκτοτε, παρά τις προσπάθειες του Δήμου Χανίων -σύμφωνα, τουλάχιστον, με κατά καιρούς δηλώσεις του κ. Σκουλάκη- για να γίνουν πράξη οι υπουργικές υποσχέσεις, οριστική θετική εξέλιξη δεν έχει σημειωθεί μέχρι και σήμερα!
Το γεγονός αυτό προκαλεί, όπως είναι αυτονόητο, εύλογα ερωτήματα. Τα οποία γίνονται εντονότερα αν συνυπολογίσει κανείς ότι για να προχωρήσουν οι συγκεκριμένες εξαγγελίες δεν χρειάζονται χρήματα. Ξεκάθαρη πολιτική βούληση απαιτείται και άμεση αντιμετώπιση 
-αν υφίσταται τέτοιο θέμα στη συγκεκριμένη περίπτωση- του «τέρατος» της ελληνικής γραφειοκρατίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου