Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΣΧΟΛΙΑ


Δήμος Χανίων
και... «πέμπτη
φάλαγγα»!

Στην κριτική που της άσκησε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων Γρηγόρης Αρχοντάκης απάντησε την περασμένη Δευτέρα η Δημοτική Αρχή με ανακοίνωσή της.
Οι δημόσιες επισημάνσεις και των δύο πλευρών δημοσιεύτηκαν αναλυτικά στα «Χ.Ν.» και κατά συνέπεια εύκολα μπορούν να βγάλουν τα όποια συμπεράσματά τους οι αναγνώστες της εφημερίδας. 
Υπάρχει, ωστόσο, ένα σημείο, το οποίο ξεφεύγει από την απλή κριτική και είναι ιδιαιτέρως σοβαρό. Και αυτό είναι η αναφορά στην ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής περί «πέμπτης φάλαγγας», ρόλο τον οποίο, σύμφωνα με την ίδια, επιδιώκει η παράταξη του κ. Αρχοντάκη.
Πρόκειται για εξαιρετικά σοβαρή καταγγελία. Διότι «πέμπτη φάλαγγα» ονομάζεται -όπως αναφέρεται στη Βικιπαίδεια, την «ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια» του διαδικτύου- η «εντός μιας πολιορκούμενης πόλης ή εμπόλεμης χώρας εκδηλωθείσα προπαγάνδα επ' ωφελεία του εχθρού. Το είδος αυτό της προπαγάνδας μπορεί να είναι είτε εγχώριο (εσωτερική), είτε εξωτερική (εκ του εχθρού) και εκδηλώνεται με διασπορά ψευδών ειδήσεων (ραδιοφωνικές ανακοινώσεις ή έντυπες - φέιγ-βολάν) μέχρι και δολιοφθορές».
Αν υφίσταται τέτοιο σοβαρό θέμα, που αφορά άμεσα όλους τους δημότες, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν πλήρη γνώση, η Δημοτική Αρχή οφείλει όντως να το καταγγείλει με τον πλέον ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο, παρουσιάζοντας, βέβαια, και συγκεκριμένα στοιχεία.
Αν, όμως, δεν υφίσταται οφείλει να ανακαλέσει άμεσα. Και ταυτοχρόνως να επισημάνει στον βασικό συντάκτη τέτοιων ανακοινώσεων ότι θα πρέπει, στο μέλλον τουλάχιστον, να είναι πολύ πιο προσεκτικός. 
Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, η τελική ευθύνη ανήκει στον υπογράφοντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου