Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

ΑΠΟΨΗ

Υποκρισία


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΗ

Πριν από μερικούς μήνες ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων Ντανιέλ Κον Μπεντίτ τα έβαζε, από το βήμα του Ευρωκοινοβουλίου, με τους «νεοφιλελεύθερους... Ταλιμπάν της Ευρωπαϊκής Ένωσης», που ασκούν απαράδεκτη πίεση στην Ελλάδα επιμένοντας να κόψει συντάξεις αντί αμυντικές δαπάνες, ώστε να καλύψει την “τρύπα” των 325 εκατομμυρίων ευρώ το 2012.
Παλαιότερα, είχε ταχθεί και πάλι υπέρ της Ελλάδας εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στα μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
«Γνωρίζατε χρόνια πριν από την κρίση για το πρόβλημα της Ελλάδας και δεν κάνατε καμία επίσημη παρέμβαση... Όμως αυτή την ώρα κύριε Μπαρόζο, που ασκείται πίεση στους Έλληνες για να τα καταφέρουν, δεν σας άκουσα να σχολιάζετε το γεγονός πως τον Αύγουστο εκπρόσωποι της γαλλικής και της γερμανικής αμυντικής βιομηχανίας είχαν διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση για να συνεχιστεί η πώληση οπλικών συστημάτων στην Ελλάδα».
Όταν έλεγε αυτά και άλλα πολλά ο λεγόμενος και “Κόκκινος Ντάνι” η Αριστερά στην Ελλάδα (κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ) τα αναπαρήγαγε. Και ορθά.
Τις προάλλες ο κ. Κον Μπετίτ άσκησε έντονες επικρίσεις κατά της ελληνικής Αριστεράς, χωρίς να αναφερθεί σε συγκεκριμένο κόμμα, επισημαίνοντας ότι το πρόγραμμά της είναι «τρέλα και ανοησία».
«Λένε ότι θα καταργήσουν το μνημόνιο... Μου λέτε πώς θα πληρώσουν μισθούς και συντάξεις όταν η Ευρώπη πει “τέλος δεν σας δίνουμε άλλα χρήματα”; Τα ταμεία της Ελλάδας είναι άδεια, πώς θα δώσουν κατώτατους μισθούς 1.300 ευρώ;», αναρωτήθηκε ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων.
Η απάντηση του -αμήχανου, εν πολλοίς- ΣΥΡΙΖΑ ήταν... άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε.
«... συνολικά αυτός ο χώρος στην Ευρώπη μάλλον κινείται αντίστροφα από μία πορεία ριζοσπαστικοποίησης. Μιλάω για μία διαχρονική τοποθέτηση», σχολίασε, άγευστα και άοσμα, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης.
Κάποια άλλα στελέχη έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι η πρόταση για καταβολή κατώτατου μισθού 1.300 ευρώ αφορούσε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά την προεκλογική περίοδο του 2009.
Καταδεικνύοντας, έτσι, με τρόπο σαφή και ξεκάθαρο ότι δεν ήταν μόνο ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, που πίστευε τότε ότι «λεφτά υπάρχουν». Το πίστευαν και άλλοι, πολλοί. Εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ.
Μόνο που σε αυτούς, που άλλα έλεγαν τότε, άλλα πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου και άλλα, εν πολλοίς, λένε σήμερα ενόψει της 17ης Ιουνίου, δεν έλαχε, εκείνη την περίοδο, να κυβερνήσουν τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου