Τρίτη 29 Μαΐου 2012

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επικεφαλής
ψηφοδελτίου
στα Χανιά
ο Γρ. Αρχοντάκης!


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΗ

Ως έκπληξη της τελευταίας στιγμής -δεδομένου ότι μέχρι χθες δεν είχε διαρρεύσει το παραμικρό- μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι ο πρώην νομάρχης Χανίων και νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων Γρηγόρης Αρχοντάκης θα είναι, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της “Δημιουργίας Ξανά - Δράσης” στα Χανιά, στις εκλογές της 17ης Ιουνίου!
Ο κ. Αρχοντάκης κατέθεσε χθες και επίσημα την υποψηφιότητά του και πλέον αναμένεται να συμμετέχει ενεργά στον προεκλογικό αγώνα, που αναμένεται να ενταθεί όσο οδεύουμε προς την προσφυγή στις κάλπες.
Η επιλογή του κ. Αρχοντάκη και η προσέγγισή του για την κατάθεση της σχετικής πρότασης έγινε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μετά από κοινή απόφαση του κ. Στέφανου Μάνου και του κ. Θάνου Τζήμερου.
Ο πρώην νομάρχης διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον πρόεδρο της “Δράσης” από την εποχή που ο πρώην υπουργός είχε ιδρύσει -τον Απρίλιο του 1999- το κόμμα των Φιλελευθέρων, με έμβλημα τον “μαινόμενο ταύρο”, μέλος του οποίου ήταν ο κ. Αρχοντάκης.
Αξίζει να επισημανθεί ότι, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ο κ. Αρχοντάκης είχε δεχθεί ανάλογη κρούση, πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου, από την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, με την οποία επίσης διατηρεί πολύ καλές σχέσεις.
Ωστόσο, είχε απαντήσει αρνητικά, εξηγώντας στην κα Μπακογιάννη τους ακριβείς λόγους για τους οποίους δεν επιθυμούσε, σε εκείνη τη συγκυρία, να είναι υποψήφιος βουλευτής με τη ΔΗ.ΣΥ.
Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι στις πρόσφατες εκλογές, η “Δημιουργία Ξανά” έλαβε στα Χανιά 1.340 ψήφους (ποσοστό 1,48%) και η “Δράση - Φιλελεύθερη Συμμαχία” 791 ψήφους (ποσοστό 0,87%). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου