Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

ΑΠΟΨΗ


Παρθενογένεση...

Ο πρόεδρος των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" Πάνος Καμμένος ζήτησε, κατά την ψήφιση του Μνημονίου ΙΙΙ, «να εξεταστούν οι διορισμοί της Βουλής από την αρχή», αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι θα εξαχθούν σημαντικά συμπεράσματα για το ποιοι διόριζαν από το... παράθυρο.

Δεν είπε, όμως, τι έκανε ο ίδιος την περίοδο που παιδιά, ανίψια, γαμπροί, νύφες και συντοπίτες προέδρων της Βουλής και βουλευτών έβρισκαν δουλειά στον ναό της Δημοκρατίας!
Μίλησε; Κατήγγειλε τη διαδικασία; Αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα πρόσωπα; Ή εσιώπησε; Ρητορικά τα ερωτήματα. 
Απολύτως αναμενόμενο, κατά συνέπεια, ότι προτίμησε τις προάλλες, για πολλοστή φορά, να αναφερθεί στο παρελθόν ως σαν να μην τον αφορά και εκείνον.
Δεν είναι, άλλωστε, ο μόνος που παριστάνει, εδώ και αρκετό καιρό, ότι προέκυψε από... πολιτική παρθενογένεση.
Είναι πολλοί οι εν λόγω. Οι οποίοι επί σειρά ετών ψήφιζαν ελλειμματικούς προϋπολογισμούς και ενέκριναν, ως υπουργοί ή βουλευτές της συμπολίτευσης, τη λήψη ολοένα και περισσότερων δανεικών από το κράτος για να εξυπηρετούνται, μεταξύ άλλων, και τα "δικά μας παιδιά".
Με αποτέλεσμα να εκτιναχθεί το έλλειμμα και να γιγαντωθεί το ελληνικό δημόσιο χρέος, το οποίο τώρα -κάποιοι εξ αυτών- χαρακτηρίζουν, με περισσή ευκολία και εξαιρετική άνεση, ως... επονείδιστο! Ανάμεσά τους και ο κ. Καμμένος.
Βουλευτής της ΝΔ (από το 1993 μέχρι και τις 16 Νοεμβρίου 2011, όταν διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος) και υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής της κυβέρνησης Καραμανλή, μετά τις εθνικές εκλογές του 2007.
Ο κ. Καμμένος, που "ποιούσε τη νήσσαν", απορροφημένος, προφανώς, στο βουλευτικό και υπουργικό του 'έργο', όταν οι κυβερνήσεις της ΝΔ -μετά το... αξιοσήμαντο έργο κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ- διπλασίασαν τα πρωτογενή δημόσια έξοδα μέσα σε πεντέμισι χρόνια, προσέλαβαν κόσμο και κοσμάκη με τις γνωστές... συνεντεύξεις Παυλόπουλου και γενικότερα συνέβαλαν αποφασιστικά με τις αποφάσεις και τις παραλείψεις τους στην κατάρρευση του κράτους,.
Ο κ. Καμμένος, ο οποίος, όπως και οι τότε βουλευτές της ΝΔ, ακολούθησε τον αρχηγό του, Κώστα Καραμανλή, τον Οκτώβριο του 2009, εγκαταλείποντας άρον - άρον τη διακυβέρνηση της χώρας, με την προκήρυξη εθνικών εκλογών προκειμένου η 'βόμβα' της οικονομίας να μη σκάσει στα χέρια τους. 
Και σήμερα, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, εμφανίζονται, πολλοί εξ αυτών, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος των... 'Ανεξάρτητων Ελλήνων', να ομιλούν ως σαν να απευθύνονται σε λωτοφάγους! 
Και αυτοπαρουσιάζονται ως μέρος της λύσης. Ενώ αποτέλεσαν μέρος του προβλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου