Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»]

HELLENIC HOMES:
Σε καθεστώς προστασίας
από τους πιστωτές


Η πρώτη «βόμβα» στην αγορά του real estate έσκασε πριν λίγες ημέρες καθώς η κρητική εταιρεία Hellenic Homes, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα των παραθεριστικών κατοικιών, έλαβε την απόφαση να ενταχθεί στο άρθρο 99, που αφορά την προστασία της από τους πιστωτές της.
Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και ειδικότερα ο τομέας των εξοχικών κατοικιών, ανάγκασε την εταιρεία να λάβει αυτή την απόφαση καθώς φαίνεται να εμφανίζει συνολικές υποχρεώσεις άνω των 7 εκατ. ευρώ.
Η εταιρεία, η οποία λίγους μήνες προτού ξεκινήσει η κρίση, είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της για ένταξη στη βρετανική χρηματιστηριακή πλατφόρμα Plus, με κεφαλαιοποίηση 100 εκατ. ευρώ, δεν άντεξε όπως όλα δείχνουν την ακύρωση συμφωνιών για αγορά εξοχικών στην Κρήτη.
ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ
H Hellenic Homes χαρακτηρίζεται ακόμη και από τους ανταγωνιστές της εταιρεία - μοντέλο καθώς έχει καταφέρει να κατασκευάσει σε σύντομο χρονικό διάστημα εκατοντάδες κατοικίες στην Κρήτη, είχε ένα καθετοποιημένο σύστημα παραγωγής και ένα οργανωμένο δίκτυο πωλητών σε πολλές χώρες της Ευρώπης και τη Ρωσία.
Η εταιρεία που ιδρύθηκε το 2003, έχει έδρα τα Χανιά και απασχολεί περισσότερα από 1.500 άτομα. Την τελευταία πενταετία έχει πωλήσει 500 παραθεριστικές κατοικίες, βίλες κατά κύριο λόγο σε ξένους.
Στο πρόγραμμα της εταιρείας για φέτος ήταν η κατασκευή περί των 300 κατοικιών σε διάφορες περιοχές της Κρήτης, μια επένδυση άνω των 76 εκατ. ευρώ. Οι προβλέψεις της για τις πωλήσεις του 2009 έκαναν λόγο για πωλήσεις 100 κατοικιών, ωστόσο, η κρίση ήταν μεγαλύτερη του αναμενόμενου και οι ακυρώσεις συμφωνιών διαδέχονταν η μία την άλλη.
ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ

Η εταιρεία διαθέτει δύο θυγατρικές, τη Hellenic Hotels and Villas, η οποία αναλαμβάνει τη διαχείριση των σπιτιών μετά την πώληση, δηλαδή να ενοικιάσει τα σπίτια για όσο χρονικό διάστημα θέλει ο ιδιοκτήτης.
Επίσης υπάρχει και η Homeworks Property Maintenance Services, η οποία αναλαμβάνει τη συντήρηση όλων των κατοικιών για όσο χρόνο το ζητά ο ιδιοκτήτης.
Με την υπαγωγή της στο άρθρο 99 η Hellenic Homes προσωρινά προστατεύεται από τους πιστωτές της, ωστόσο, το μέλλον της είναι άδηλο.
Οι πρώτες σκέψεις είναι να εκδοθούν ομόλογα με εγγύηση την σημαντική ακίνητη περιουσία που διαθέτει (κυρίως εκτάσεις σε παραθαλάσσιες περιοχές).
Αλλες φήμες κάνουν λόγο για προσπάθεια της διοίκησης να εξευρεθεί στρατηγικός επενδυτής ο οποίος θα συμβάλει με κεφάλαια για τη διάσωση της εταιρείας.

Αναδημοσίευση από «Ημερησία»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου