Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
Διαγωνισμός για τη σύνδεση
Χώρας Σφακίων - Γαύδου

Σε διαγωνισμό για την αποκλειστική εξυπηρέτηση της ακτοπλοϊκής γραμμής Χώρα Σφακίων - Γαύδος, την περίοδο από 28 Αυγούστου 2010 μέχρι 31 Οκτωβρίου 2013, προχωρά το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.
Η σχετική προκήρυξη δημοσιεύτηκε χθες στην ιστοσελίδα του Υπουργείου (www.yen.gr). Άγνοια για την εξέλιξη αυτή δήλωσαν στα «Χ.Ν.» τόσο ο πρόεδρος της Κοινότητας Γαύδου Στρατής Λαμπάκης, όσο και ο νομάρχης Χανίων Γρηγόρης Αρχοντάκης, οι οποίοι ενημερώθηκαν από δημοσιογράφους.
Στην προκήρυξη αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι το πλοίο ή τα πλοία της εταιρείας που θα επιλεγεί θα εκτελεί-ούν το δρομολόγιο Χώρα Σφακίων - Γαύδος και επιστροφή ως ακολούθως:
• τρία δρομολόγια την εβδομάδα για την περίοδο 28-8-2010 μέχρι 31-10- 2010.
• δύο δρομολόγια την εβδομάδα για την περίοδο 1-11-2010 μέχρι 31-10-2013.
Στην προκήρυξη σημειώνεται, ακόμη, ότι θα επιλεγεί εταιρεία που θα διαθέτει ένα επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο ή δύο πλοία, ένα επιβατηγό κι ένα φορτηγό - οχηματαγωγό.
Για την πρώτη περίπτωση επισημαίνεται ότι το επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο θα πρέπει να έχει μεταφορική ικανότητα τουλάχιστον σαράντα επιβατών χειμώνα και θέρους και ωφέλιμη επιφάνεια χώρου οχημάτων τουλάχιστον διακόσια πενήντα τ.μ. και τη δυνατότητα μεταφοράς τουλάχιστον ενός φορτηγιού οχήματος.
Για τη δεύτερη περίπτωση το επιβατηγό πλοίο θα πρέπει να έχει μεταφορική ικανότητα τουλάχιστον σαράντα επιβατών χειμώνα και θέρους και το φορτηγό - οχηματαγωγό να έχει ωφέλιμη επιφάνεια χώρου οχημάτων τουλάχιστον διακόσια πενήντα τ.μ. και τη δυνατότητα μεταφοράς τουλάχιστον ενός φορτηγού οχήματος.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι πλοιοκτήτες που αυτοί και τα πλοία τους πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις των παραγράφων 1 και 2 των άρθρων πρώτου και τρίτου του ν. 2932/2001. Οι πλοιοκτήτες/πλοιοκτήτριες εταιρείες που επιθυμούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον υποβάλλουν σχετική αίτηση δρομολόγησης πλοίου/ πλοίων στη Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών, Ακτή Βασιλειάδη 1, Πειραιάς Τ.Κ. 18510, μέχρι και τις 20 Αυγούστου 2010.
Στην προκήρυξη αναφέρεται, επίσης, ότι η Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών εντός δεκαπέντε ημερών από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος προβαίνει στη σύνταξη πρακτικού επιλογής των ενδιαφερομένων με κριτήριο τις βαθμολογίες των πλοίων. 
Παράλληλα, επισημαίνεται ότι το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας δύναται να αποκλείει πλοιοκτήτες από τις διαδικασίες της παρούσας πρόσκλησης, έστω και αν πληρούν τις τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις αυτής, αν αιτιολογημένα κρίνεται ότι αυτοί και τα πλοία τους έχουν στο παρελθόν υποπέσει σε σοβαρές ή επαναλαμβανόμενες παραβάσεις καλής εκτέλεσης των όρων δρομολόγησης.


Πηγή: Χανιώτικα νέα

1 σχόλιο: