Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ
Αεραθλητικό
Κέντρο
στο Μάλεμε


Την κατασκευή «Αεροδρομίων Γενικής Αεροπορίας - Αεραθλητικών Κέντρων» ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών Ευριπίδης Στυλιανίδης.
Η πρωτοβουλία αφορά στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις σε Κομοτηνή, στο Μάλεμε της Κρήτης, στη Σπάρτη και στις Μαριτσές της Ρόδου.
Στους χώρους θα κατασκευαστούν σύγχρονα Αεροδρόμια Γενικής Αεροπορίας - Αεραθλητικά Κέντρα, με στόχο την τουριστική και εμπορική τόνωση των περιοχών αυτών, καθώς επίσης και την ανάπτυξη των αεραθλητικών δραστηριοτήτων.
Ο υπουργός Μεταφορών βρέθηκε το Σάββατο στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θράκης το «Μνημόνιο Συνεργασίας» για το αεροδρόμιο της Κομοτηνής.
Θα κατασκευαστεί σε έκταση 99 στρεμμάτων που παραχώρησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Προβλέπεται μέχρι τέλους του έτους η δημοπράτηση σειράς έργων συνολικού κόστους έξι εκατομμυρίων ευρώ με ορίζοντα ολοκλήρωσής τους το 2011.
«Πρόκειται για μια ξεχωριστή, πολύ σημαντική ημέρα τόσο για τη Γενική Αεροπορία όσο και για τον Αεραθλητισμό, τόσο για τη Ροδόπη και την Κομοτηνή, όσο και για τις άλλες τοποθεσίες της χώρας, το Μάλεμε στην Κρήτη, τη Σπάρτη και τα Μαριτσά Ρόδου, καθώς με την κατασκευή των αεροδρομίων, ένα όνειρο πολλών δεκαετιών, σήμερα μπαίνει οριστικά πλέον στο δρόμο της υλοποίησης», δήλωσε ο υπουργός.

Πηγή: IN.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου