Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΧΟΛΙΑ

Ψέματα (1)

Στην προχθεσινή τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ Κώστα Καραμανλή και Γιώργου Παπανδρέου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε το όργιο ρουσφετιού που συντελείται αυτήν την περίοδο με τα προγράμματα Stage, λέγοντας ότι τον ρόλο του ΟΑΕΔ (για τις προσλήψεις) έχουν αναλάβει τα πολιτικά γραφεία των υποψηφίων βουλευτών της Ν.Δ.
Η απάντηση του πρωθυπουργού ήταν ότι τα προγράμματα Stage υλοποιούνται εν μέσω προεκλογικής περιόδου, διότι δεν πρέπει να χαθούν ευρωπαϊκές πιστώσεις.
Χθες, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος διέψευσε, με στοιχεία, τον κ. Καραμανλή, λέγοντας ότι «όλα τα προγράμματα Stage που κάνει ο ΟΑΕΔ και κύρια αυτό που ενεργοποίησαν τώρα, δηλαδή 12.000 άτομα για τον δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο τομέα και ΟΤΑ μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, είναι εθνικοί πόροι. Πόροι ΟΑΕΔ. Κωδικός 2493, κόστος 150 εκατομμύρια ευρώ».
Επομένως, ή ο πρωθυπουργός δεν έχει καλή ενημέρωση από τους συνεργάτες ή ψεύδεται.
Σε κάθε περίπτωση είναι εκτεθειμένος...

Ψέματα (2)

Tα περί Stage δεν ήταν η μοναδική... ανακρίβεια του πρωθυπουργού στην προχθεσινή τηλεοπτική αναμέτρηση με τον κ. Παπανδρέου. Αντιγράφω από το χθεσινό ρεπορτάζ της Νικολέττας Μουτούση, στην εφημερίδα «Τα Νέα».
«Σε μια μεγάλη απάτη κατέφυγε ο Κ. Καραμανλής προκειμένου να αιφνιδιάσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ: βάφτισε την αναγνώριση της Κοινότητας Ανθούσας και την ένταξή της στο σχέδιο πόλης -την οποία είχε υπερψηφίσει και η Ν.Δ.- ως πράξη αποχαρακτηρισμού αναδασωτέων εκτάσεων στην Ανατολική Αττική! Κάνοντας αναφορά σε συγκεκριμένη ρύθμιση και επιδεικνύοντας το φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, στο οποίο είχε δημοσιευθεί τον Αύγουστο του 2002, ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου ότι είχε συμβάλει στην εξαίρεση "σοβαρών αναδασωτέων εκτάσεων". Όπως, ωστόσο, προκύπτει από τον συγκεκριμένο νόμο η ρύθμιση αφορούσε την περιοχή της... Ανθούσας και δεν επρόκειτο για δασικές εκτάσεις, αλλά για μία ολόκληρη κοινότητα με πάνω από 5.000 κατοίκους και 1.700 κατοικίες, που είχε εσφαλμένα χαρακτηριστεί αναδασωτέα από το 1934. Το αποτέλεσμα ήταν να θεωρείται όλη παράνομη, ακόμη και το κτήριο που στέγαζε την κοινότητα! Επί σειρά ετών γίνονταν προσπάθειες προκειμένου να επιλυθεί το λάθος αυτό και μάλιστα ο τότε κοινοτάρχης Ανθούσας Θωμάς Μπακαλάκος είχε ζητήσει σχετική γνωμοδότηση από τον καθηγητή Σπύρο Φλογαΐτη, που είναι σήμερα ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών. Στη γνωμάτευσή του είχε υποστηρίξει πως κακώς η περιοχή είχε ενταχθεί στις αναδασωτέες εκτάσεις!», αναφέρεται στο ρεπορτάζ.
Τα σχόλια νομίζω ότι είναι περιττά...

Γ. Γεωργ.

Αναδημοσίευση από τα «Χανιώτικα νέα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου