Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

ΙΧΝΗΛΑΤΩΝΤΑΣ - 24/9/2009

Παράδεισος
και Κόλαση


Παλιό, καλό, και πάντα επίκαιρο. Διαχρονικά, και για τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας, που, ανάλογα τη θέση στην οποία βρίσκονται, αποφασίζουν είτε να... φανούν χρήσιμα, είτε να τάξουν πολλά έως και... λαγούς με πετραχήλια.

Μια μέρα σκοτώθηκε ένας άντρας, που ήταν μεγάλος πολιτικός και μεγαλοστέλεχος στο κόμμα του, με υπουργεία και πολλές περγαμηνές. Όταν έφτασε στον άλλο κόσμο, τον υποδέχθηκε ο Άγιος Πέτρος και του λέει:

«Πού θα ήθελες να περάσεις την αιωνιότητά σου, στην Κόλαση ή στον Παράδεισο;»
Εκείνος το σκέφτηκε λίγο και απαντά:
«Δεν είμαι σίγουρος».
«Τότε», λέει ο Άγιος Πέτρος, «θα κάνουμε το εξής: θα περάσεις 24 ώρες στην Κόλαση και 24 ώρες στον Παράδεισο και μετά θ’ αποφασίσεις».

Ο πολιτικός συμφωνεί. Πάνε, λοιπόν, στην Κόλαση. Εκεί ο πολιτικός βλέπει όλους τους πολιτικούς φίλους του, που είχαν πεθάνει, να παίζουν γκολφ, να ποντάρουν στο καζίνο, να πίνουν σαμπάνια, να φλερτάρουν με πανέμορφες γυναίκες και γενικά να διασκεδάζουν πολύ. Ακόμη και ο Διάβολος ήταν μαζί τους και κάνανε παρέα, λέγοντάς τους τα καλύτερα πρόστυχα και πικάντικα ανέκδοτα. Όλα πολύ ωραία και ο πολιτικός περνούσε υπέροχα.

Χωρίς να το καταλάβει, πέρασαν οι 24 ώρες και πήγε ο Άγιος Πέτρος να τον πάρει για να πάνε στον Παράδεισο. Φτάνοντας εκεί ο πολιτικός διαπίστωσε ότι ο Παράδεισος ήταν ένα πολύ ήσυχο μέρος, όπου οι άγγελοι έπαιζαν γαλήνια μουσική με τις άρπες και τις λύρες τους, οι φιλόσοφοι μίλαγαν για τη ζωή και τον θάνατο και όλοι μαζί συζητούσαν με τον Θεό, που ήταν πολύ γλυκός και ευχάριστος.

Ο πολιτικός αισθανόταν πολύ όμορφα και, επίσης χωρίς να το καταλάβει, πέρασαν και αυτές οι 24 ώρες, οπότε και πήγε ο Άγιος Πέτρος να τον ρωτήσει τι αποφάσισε, δεδομένου ότι είχε δει πλέον και τα δύο μέρη. Ο πολιτικός το σκέφθηκε λίγο και του λέει: «Ο Παράδεισος ήταν πολύ ωραίος και γαλήνιος, αλλά στην Κόλαση ήταν όλοι οι φίλοι μου και διασκέδαζαν περισσότερο, οπότε θα προτιμήσω την Κόλαση».

Ο Άγιος Πέτρος σεβάστηκε την επιθυμία του και τον έστειλε στην Κόλαση. Όμως, η Κόλαση ήταν εντελώς διαφορετική τώρα. Ήταν ένα διαλυμένο μέρος με αποπνικτική ατμόσφαιρα, όπου όλοι οι φίλοι του πολιτικού δούλευαν στα κάτεργα, κουβαλώντας τεράστιες πέτρες, ενώ ο Διάβολος ήταν πάνω από τα κεφάλια τους και τους διέταζε συνεχώς.

Ο πολιτικός, έντονα δυσαρεστημένος, πάει και τον ρωτά: «Τι έγινε εδώ; Προχθές όλα ήταν τόσο ωραία και όλοι διασκέδαζαν». Και ο Διάβολος του απαντά: «Ναι, βέβαια. Μόνο που τότε είχαμε προεκλογική περίοδο. Τώρα, όμως, μας ψήφισες»...

Το ανέκδοτο ταιριάζει γάντι στη Ν.Δ., ενθυμούμενοι την προεκλογική της εκστρατεία τόσο το 2004 -κυρίως- όσο και το 2007 και όσα είχε υποσχεθεί ότι θα κάνει, αλλά ουδέποτε έπραξε.

Με δεδομένο ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ανεβάσει ψηλά τον πήχυ της επόμενης ημέρας, σε περίπτωση επικράτησής του στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, ας ελπίσουμε, για το καλό όλων ανεξαιρέτως των πολιτών, αλλά και της χώρας, ότι το ανέκδοτο δεν θα ταιριάζει γάντι και στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, μετά από δύο, τρία ή τέσσερα χρόνια στη διακυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου