Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

ΙΧΝΗΛΑΤΩΝΤΑΣ - 17/11/2009

Η ομιλία
της Ντόρας
στα Χανιά

• Μαζί (στο ίδιο αυτοκίνητο) έφτασαν στο ξενοδοχείο, στον Πλατανιά, όπου μίλησε η κα. Μπακογιάννη, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, ο βουλευτής Χανίων της Ν.Δ., Χρήστος Μαρκογιαννάκης και ο πρώην βουλευτής του κόμματος και στενός φίλος της Ντόρας και γενικότερα της οικογένειας Μητσοτάκη, Στέλιος Νικηφοράκης. Τους ενώνουν κοινοί αγώνες, το τελευταίο διάστημα...

• Παρόν στην εκδήλωση - ομιλία και ο πρώην βουλευτής Χανίων της Ν.Δ., Μανούσος Βολουδάκης, ο οποίος έφτασε μόνος. Μπαίνοντας, συνομίλησε με οπαδούς και φίλους του κόμματος και εν συνεχεία κάθισε δίπλα στη βουλευτή Ρεθύμνου της Ν.Δ., Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία καθόταν δίπλα στον κ. Νικηφοράκη.

• Η παρουσία Βολουδάκη σχολιάστηκε αρκετά από πολλούς παριστάμενους, πριν αλλά και μετά την εκδήλωση. Και αυτό γιατί, ο κ. Βολουδάκης δεν έχει δηλώσει ποιον θα στηρίξει στις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στη Ν.Δ., με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν φήμες στα Χανιά ότι ενδέχεται να είναι με την πλευρά Σαμαρά. Ο ίδιος, πάντως, έχει αποφύγει μέχρι σήμερα να πει το παραμικρό για το συγκεκριμένο θέμα.

• Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι η κα. Μπακογιάννη αντάλλαξε χειραψία και ασπασμό με τον κ. Βολουδάκη, κατά την είσοδό της στην αίθουσα όπου πραγματοποίησε την ομιλία της. Ιδιαίτερα θερμές χειραψίες, ασπασμούς και αγκαλιές, αντάλλαξε, μεταξύ άλλων, η υποψήφια πρόεδρος της Ν.Δ. με τους κ. Στέλιο Νικηφοράκη, Γιώργο Κουκλάκη (κυρίως) και Γιώργο Βούρβαχη.

• Από την εκδήλωση δεν θα μπορούσε να λείπει η προσωπική φίλη της Ντόρας, η «κολλητή» της, Αντωνία (Μπουμπού) Παπαδομανωλάκη - Μποτωνάκη, η οποία επέλεξε να καθίσει στα «ορεινά», δηλαδή στα πίσω καθίσματα, απ' όπου παρακολούθησε την ομιλία. Μάλιστα, δεν ήταν λίγες οι φορές που σηκώθηκε και χειροκρότησε τη φίλη της.

• Με μία ελληνική σημαία ανά χείρας, την οποία κυμάτιζε σε κάθε ευκαιρία, παρακολούθησε την ομιλία της Ντόρας, στην πρώτη σειρά καθισμάτων, η κα. Τούλα Γωνιωτάκη - Παπαδάκη, η οποία είχε -προφανώς- φροντίσει και για την ανάρτηση πανό, από νεολαίους, στο οποίο αναγραφόταν ότι η Σούδα στηρίζει την κα. Μπακογιάννη.

• Εκείνος, πάντως, που έδωσε... ρεσιτάλ ήταν ο κ. Στέλιος Νικηφοράκης. «Έζησε» την εκδήλωση με πάθος, ίδρωνε και ξίδρωνε, χειροκροτούσε με ένταση, γελούσε, σφύριζε με όλη του τη δύναμη. Κοινώς, «έδωσε ρέστα».

• Όπως επισημάναμε και στο σχετικό ρεπορτάζ, στο φύλλο του Σαββάτου, παρόντες στην ομιλία της κας Μπακογιάννη ήταν, μεταξύ άλλων, και οι δήμαρχοι: Χανίων, Ακρωτηρίου, Νέας Κυδωνίας, Μηθύμνης, Αρμένων, Ανατολικού Σελίνου, Κεραμειών, Βουκολιών. Η παρουσία των δύο τελευταίων στην εκδήλωση προκάλεσε αρνητικά σχόλια στελεχών του ΠΑΣΟΚ στα Χανιά. Για ευνόητους λόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου