Κυριακή 25 Απριλίου 2010

ΣΧΟΛΙΑ

Η αφασία της "Αριστεράς"

Εδώ η χώρα καίγεται και η "Αριστερά" χτενίζεται.
Η αφασία σε όλο της το μεγαλείο.
Έλεος πια. Έλεος.
Έβλεπα τις προάλλες τμήμα της ομιλίας της κυρίας Αλέκας Παπαρήγα σε χώρο εργασίας. Πήγε εκεί η γραμματέας του ΚΚΕ με Burberry μπουφάν (αν μη τι άλλο η... σημειολογία λέει πολλά).
Πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που υπεραμύνεται της δημόσιας δωρεάν Παιδείας, αλλά στέλνει το παιδί της σε ιδιωτικό σχολείο! (Γιατί άραγε;)
Πρόκειται για το ίδιο κόμμα που προτείνει βασικό μισθό 1.400 ευρώ, αλλά όταν η κα Παπαρήγα ερωτάται πόσα λαμβάνουν οι εργαζόμενοι στην τυποεκδοτική επιχείρηση που διατηρεί το ΚΚΕ, ως σαν να πρόκειται για ανώνυμη εταιρεία, χάνει τα λόγια της και ισχυρίζεται -χωρίς να κοκκινίζει- ότι οι άνθρωποι στην εν λόγω επιχείρηση είναι οπαδοί του κόμματος και εργάζονται εθελοντικά!
Και τι προτείνει (το ΚΚΕ); Το πλέον αποτυχημένο πολιτικό σύστημα που εφαρμόστηκε στην υφήλιο τον προηγούμενο αιώνα. Που ξεκινά με "οράματα" και καταλήγει, πάντα, σε μια άλλη μορφή ολιγαρχικής δικτατορίας, με "πατερούληδες" και λογής - λογής "ηγέτες" της συμφοράς!
Έλεος. Ας κλείσει κάποιος το χρονοντούλαπο της Ιστορίας. Αρκετά το άφησαν ανοιχτό...
Α! Και κάτι ακόμα. Όλα τα παραπάνω τα λέει κόσμος και κοσμάκης, αλλά δεν τολμά να τα εκφράσει δημόσια, γιατί φοβάται μήπως του κολλήσουν την ταμπέλα του "αντικομμουνιστή".
Ε, λοιπόν, όποιος τα λέει δεν είναι "αντικομμουνιστής". Είναι απλά ρεαλιστής και ειλικρινής. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο... Και τα λένε και πολλοί κομμουνιστές. Με πόνο ψυχής...
Όσο για το συνοθύλλευμα που ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ; Και διηγώντας τα να κλαις...
Η Αριστερά των αγώνων, των οραμάτων, αλλά και της σύνεσης, της υπευθυνότητας αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων.
Δυστυχώς.
Για τη χώρα.
Αλλά και για ένα σημαντικό κομμάτι του ελληνικού λαού.
Πού άλλα περίμενε και άλλα βλέπει να γίνονται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου