Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ
Δεν θα είναι υποψήφιος
ο Γιάννης Κουλιεράκης

Δεν θα είναι, τελικά, υποψήφιος δήμαρχος Χανίων ο κ. Γιάννης Κουλιεράκης, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε σήμερα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο γραφείο του.
Ο κ. Κουλιεράκης γνωστοποίησε ότι «στις εκλογές για τον νέο Δήμο Χανίων θα μετέχω μόνο με την ιδιότητα του πολιτικοποιημένου ενεργού πολίτη - δημότη - ψηφοφόρου και καμία άλλη».
Παράλληλα, άφησε αιχμές κατά του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «πιστέψαμε το αυτονόητο, ότι ο πολιτικός χώρος πολλών από εμάς, το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου η επιλογή του να έχει, επιτέλους, νικηφόρο αποτέλεσμα, θα αντιλαμβανόταν την ανάγκη του και την ανάγκη της κοινωνίας να κινηθεί σε "νέους δρόμους". Να εξέλθει από τον δρόμο της ανακύκλωσης των ίδιων και ίδιων καταστάσεων. Δεν το έκανε. Κατά συνέπεια οι αντικειμενικές προϋποθέσεις δεν ευνοούν, στην παρούσα φάση, να ολοκληρώσουμε την προσπάθειά μας, ως Δημοτική Κίνηση, για να βρουν, η πόλη και οι πολίτες της, το "χαμένο οξυγόνο".

Η ΔΗΛΩΣΗ

Αναλυτικότερα, η γραπτή δήλωση του κ. Κουλιεράκη έχει ως εξής:
«Όπως είναι γνωστό από τις 10 Ιουνίου δημοσιοποιήσαμε το ενδιαφέρον μας να εκπροσωπήσουμε στις επικείμενες δημοτικές εκλογές μία νέα αυτοδιοικητική κίνηση για τον "Καλλικρατικό" Δήμο Χανίων.
Η πρωτοβουλία αυτή προέκυψε από ενεργούς πολίτες που δεν ενδιαφέρθηκαν στο πέρασμα του χρόνου για τίτλους, αξιώματα και θώκους ενώ πολλοί από εμάς έχουμε μία πολύχρονη έκφραση αγωνιών, ιδεών και απόψεων για την πόλη, την καλαισθησία και τη λειτουργικότητά της, για την έννοια του δημοσίου χώρου, για την πολιτική, για τη δημοκρατία.
Θεωρήσαμε ότι η αρνητική αυτοδιοικητική πραγματικότητα των Χανίων (στον πρώτο και στον δεύτερο βαθμό) επέβαλε, να αναληφθεί η ζητούμενη πρωτοβουλία μας.
Πιστέψαμε από την άλλη το αυτονόητο, ότι ο πολιτικός χώρος πολλών από εμάς, το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου η επιλογή του να έχει, επιτέλους, νικηφόρο αποτέλεσμα, θα αντιλαμβανόταν την ανάγκη του και την ανάγκη της κοινωνίας να κινηθεί σε "νέους δρόμους". Να εξέλθει από τον δρόμο της ανακύκλωσης των ίδιων και ίδιων καταστάσεων. Δεν το έκανε. Κατά συνέπεια οι αντικειμενικές προϋποθέσεις δεν ευνοούν, στην παρούσα φάση, να ολοκληρώσουμε την προσπάθειά μας, ως Δημοτική Κίνηση, για να βρουν, η πόλη και οι πολίτες της, το "χαμένο οξυγόνο".
Σε επίπεδο προσωπικό αντιπαρέρχομαι, τούτη ειδικά την ώρα, ρήσεις, προσεγγίσεις και υπονοούμενα σκοπιμότητας που δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια και έχουν μόνο παλαιοκομματική ανάγνωση. Και αυτό επειδή αυτήν την ώρα δε μπορεί η συζήτηση να αποπροσανατολιστεί από το στόχο που είναι προτεραιότητα της θετικής διεξόδου στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.
Στις εκλογές λοιπόν για τον νέο Δήμο Χανίων θα μετέχω μόνο με την ιδιότητα του πολιτικοποιημένου ενεργού πολίτη - δημότη - ψηφοφόρου και καμία άλλη.
Ευχαριστώ όλους όσους πίστεψαν ότι μπορούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου