Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Κ. ΖΟΥΡΑΡΙΣ:
«Απόπειρα 
αφελληνισμού
της παιδείας»


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΗ

Για «σταδιακή απόπειρα, που γίνεται εδώ και 40-50 χρόνια, αφελληνισμού της ελληνικής παιδείας, των παιδιών μας δηλαδή, μέσα από ένα συνδυασμό ψευτοεπιστημονικότητας, εντελώς κίβδηλης και μίας συντεταγμένης προσπάθειας αποδομήσεως αυτού που λέγεται μεγάλος ελληνικός πολιτισμός, όπου υπάρχει η ορθόδοξη παράδοση, η ορθόδοξη μαρτυρία ως βίωμα ζωής» έκανε λόγο χθες από τα Χανιά ο πολιτειολόγος, πολιτικός επιστήμονας και συγγραφέας Κώστας Ζουράρις.
Ο κ. Ζουράρις μίλησε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας Αγίου Παντελεήμονος Χαλέπας, ασκώντας δριμεία κριτική στους συντάκτες βιβλίων που διδάσκονται στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, αλλά και στις πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Παιδείας.
«Αυτό το εκσυγχρονιστικό αποδομιστάν, το αφελληνιστάν, είναι διάχυτο στο σύνολο του κομματικού συστήματος», υποστήριξε ο κ. Ζουράρις.
Και συνέχισε: «Είναι έντονο και στη ΝΔ, εντονότατο και στο εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ, υπερεντονότατο στον ΣΥΡΙΖΑ και λιγότερο έντονο στο ΚΚΕ. Οι άλλοι δεν υπάρχουν... Μιλάω για τα ιστορικά σχήματα. Η Αριστερά έχει ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης λόγω του επαναστατικού διεθνισμού. Αρχαίος Έλλην αριστερός, αρχαίος Έλλην κομμουνιστής, από τους παλαιότερους λόγω ηλικίας, τους ξέρω όλους. Τους καινούριους δεν ξέρω, αλλά είναι λίγο χειρότεροι, απ' ό,τι κατάλαβα, από τους παλιούς, εκτός από μερικούς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζουράρις.
Εξειδικεύοντας την αναφορά του στη «σταδιακή απόπειρα αφελληνισμού της ελληνικής παιδείας», ο κ. Ζουράρις είπε, μεταξύ πολλών άλλων, ότι «αυτό το πράγμα αρχίζει από το δημοτικό σχολείο και καταλήγει στα τούρκικα σίριαλ. Τα βλέπετε οι περισσότεροι. Τα βλέπω κι εγώ βέβαια, για να δω τι συμβαίνει. Θα σας έλεγα να δείτε τον Σουλεϊμάν τον μεγαλοπρεπή, που είναι η μεγαλύτερη φάση της οθωμανικής αυτοκρατορίας, όπου εμάς μας σφάζουν ανηλεώς μεσούντος του 16ου αιώνα, για να δείτε πόσο βάρβαρο είναι το σύστημα. Είναι μια απίστευτη κτηνώδης υπερίσχυση της ωμής βίας όπου λειτουργούν μόνο δύο συστήματα: του αφέντη και του δούλου. Επομένως, την “πάτησαν” οι Τούρκοι, νομίζοντας ότι κάνουν προπαγάνδα», σημείωσε ο κ. Ζουράρις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου