Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΟΨΗ


Θα συνεχιστούν
οι πτήσεις
χαμηλού
κόστους;


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΗ

Τα επίσημα στοιχεία αναφορικά με τις αφίξεις επισκεπτών στα Χανιά, με αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, που παρουσιάστηκαν στο χθεσινό φύλλο των “Χ.Ν.”, καταδεικνύουν τη σημασία της διατήρησης των συγκεκριμένων πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο “Δασκαλογιάννης”.
Παράλληλα και ταυτόχρονα, βεβαίως, και με τις πτήσεις τσάρτερ από τους τουριστικούς πράκτορες, με τους οποίους οι τοπικοί επιχειρηματίες έχουν μία πολυετής συνεργασία, επωφελής -εν πολλοίς- και για τις δύο πλευρές.
Οι πτήσεις χαμηλού κόστους λειτουργούν προσθετικά, με πολλά οφέλη για την τοπική οικονομία.
Κατά συνέπεια, η παραμονή των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους στα Χανιά θα πρέπει, λογικά, να αποτελεί κυρίαρχο στόχο για τους τοπικούς φορείς και την Αυτοδιοίκηση.
Παράλληλα, ωστόσο, θα πρέπει ενδεχομένως να καταβληθούν προσπάθειες -και αυτό αφορά πρωτίστως την εταιρεία Ryanair- να πέσει το κόστος μεταφοράς των αποσκευών (έστω έως ένα μεγαλύτερο αριθμό κιλών από τον μέχρι σήμερα καθορισμένο) καθότι τη δεδομένη στιγμή είναι εξαιρετικά υψηλό.
Και αυτό λειτουργεί απαγορευτικά για χιλιάδες επισκέπτες, οι οποίοι, υπό διαφορετικές προϋποθέσεις, θα προχωρούσαν με μεγαλύτερη άνεση στην αγορά, για παράδειγμα, ορισμένων συσκευασμένων τοπικών προϊόντων (μέλι, λάδι, τσικουδιά, κρασί κ.ά.) ή διαφόρων δώρων προκειμένου να τα μεταφέρουν στην πατρίδα τους.
Σε κάθε περίπτωση, αναμένονται εξελίξεις. Μένει να δούμε αν θα είναι ευχάριστες ή δυσάρεστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου