Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΝΙΚΗ ΕΝΕΔΡΑ ΣΤΗ ΣΟΥΓΙΑ ΧΑΝΙΩΝ
Σύλληψη 23χρονου
φρουρού των Φυλακών

Ένας νεκρός,
εκτός κινδύνου
ο τραυματίας


Ένας 23χρονος που υπηρετεί στην εξωτερική φρουρά των δικαστικών φυλακών Χανίων συνελήφθη στις 3 τα ξημερώματα από την αστυνομία ως ο δράστης της χθεσινής φονικής ενέδρας στη Σούγια Χανίων με απολογισμό ένα νεκρό και ένα τραυματία.
 Ο συλληφθείς, σύμφωνα με την αστυνομία, ομολόγησε την πράξη του χωρίς ωστόσο να μπορεί να τη δικαιολογήσει.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων, το περιστατικό συνέβη στις 6.15 το απόγευμα της Τετάρτης 25 Φεβρουαρίου στον επαρχιακό δρόμο Κουστογέρακου - Λειβαδά, στην αγροτική περιοχή «Λειβαδά» του Δήμου Ανατολικού Σελίνου
Ο δράστης, κάτω από αδιευκρίνηστες ως τώρα συνθήκες, άρχισε να πυροβολεί κατά διερχόμενων οχημάτων, με κυνηγετική καραμπίνα που κατείχε νόμιμα.
Από τις σφαίρες νεκρός έπεσε ο 50χρονος Ευτύχης Ζαμπιάκης, από το Κουστογέρακο, οδηγός διερχόμενου Ι.Χ. αυτοκινήτου.
Σε κοντινό σημείο της ίδιας περιοχής ο δράστης επιχείρησε να ακινητοποιήσει διερχόμενο ταξί, του οποίου, όμως, ο οδηγός αντιλήφθηκε τις προθέσεις του και δεν σταμάτησε, με αποτέλεσμα οι σφαίρες να προκαλέσουν μόνο υλικές ζημιές στο όχημα.
Σε άλλο σημείο της ίδιας επαρχιακής οδού ο δράστης ακινητοποίησε διερχόμενο Ι.Χ. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 45χρονος Μιχάλης Πυροβολάκης και τον οποίο ο 23χρονος πυροβόλησε τρεις τουλάχιστον φορές, μέσα στο όχημά του, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά στο πρόσωπο, στον θώρακα και στην ωμοπλάτη.
Ο 45χρονος διακομίστηκε στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων, όπου βρίσκεται εκτός κινδύνου.

Τραγική ειρωνεία; 0 50χρονος επρόκειτο να παντρευτεί το καλοκαίρι την αδελφή του 45χρονου!
Τελικά, μετά από συντονισμένη επιχείρηση Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, με τη συνδρομή αστυνομικών - ειδικών φρουρών του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αποκορώνου - Χανίων, ο δράστης συνελήφθη στις 3 τα ξημερώματα εντός της οικίας του, στο δημοτικό διαμέρισμα Αγιάς του Δήμου Θερίσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου