Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

ΣΧΟΛΙΑ

Αλλάζει όψη

η λίμνη

της Αγιάς


Στα Χανιά αναμένονται το Σάββατο 23 Μαΐου ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο πρόεδρος της ΔΕΗ Τάκης Αθανασόπουλος. Ο λόγος της επίσκεψης σημαντικός.

Θα ανακοινώσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, την παραχώρηση της χρήσης της λίμνης της Αγιάς στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων.

Ενέργεια που εντάσσεται σ' ένα ευρύτερο πλαίσιο πρωτοβουλιών, που έχει εκπονήσει η Νομαρχιακή Αρχή.

Σύμφωνα με αυτό, εκπονείται ήδη μελέτη για την ανάπλαση του χώρου από τον καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Βλαστό. 

Η προμελέτη αναμένεται να παρουσιαστεί στις 23 Μαΐου και προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία ποδηλατοδρόμου, κατά μήκους της παλιάς χαντάκας, από Πλατανιά μέχρι Αγιά. 

Παράλληλα, στο πλαίσιο της αναβάθμισης της όλης περιοχής, όπως είναι ήδη γνωστό, η ΔΕΗ αναμένεται να μετατρέψει, με ίδιες πιστώσεις, το εργοστάσιό της στη λίμνη σ' ένα Βιομηχανικό Μουσείο.

Και, ακόμη, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση αναμένεται να οργανώσει τον Αύγουστο ένα συμπόσιο γλυπτικής, καλώντας σημαντικούς γλύπτες απ' όλη την Ελλάδα στα Χανιά, οι οποίοι θα παραμείνουν εδώ για ένα περίπου μήνα και θα δημιουργήσουν -παίρνοντας ερεθίσματα από τη λίμνη της Αγιάς- από ένα γλυπτό ο καθένας, το οποίο θα παραμείνει στον συγκεκριμένο σημαντικότατο υδροβιότοπο.

Αν μη τι άλλο, πολύ σημαντικά και ενδιαφέροντα ακούγονται όλα τούτα. 

Και ακόμη σημαντικότερο θα είναι να επιτευχθούν στο ακέραιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου