Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

ΙΧΝΗΛΑΤΩΝΤΑΣ - 22/7/2010



«Τι... ανέκδοτο ήταν κι αυτό, βρε Μανώλη; Ο Κουλιεράκης υποψήφιος δήμαρχος; Πάμε καλά;», θα μπορούσαν να λένε, γελώντας, οι κύριοι Βιρβιδάκης και Αρχοντάκης στον κ. Σκουλάκη. Θα μπορούσαν, βέβαια, να συνομιλούν και για τη νέα διάκριση του κυρίου Βιρβιδάκη, ο οποίος ανακηρύχθηκε ως ένας από τους πενήντα καλύτερους δημάρχους σε όλο τον κόσμο! Ενδεχομένως, πάλι, να σχολίαζαν ότι οι κύριοι Βιρβιδάκης και Αρχοντάκης δηλώνουν «ανεξάρτητοι» υποψήφιοι δήμαρχοι (!) ή ότι ο κύριος Σκουλάκης ευαγγελίζεται την... ανανέωση! Για ό,τι και αν κουβέντιαζαν, πάντως, τα γέλια... περίσσευαν και, κατά συνέπεια, η συγκεκριμένη φωτογραφία χαρακτηρίζεται, δικαίως, συλλεκτική!

«Τρόικα»!

Το επόμενο διάστημα τα... συναπαντήματα των κυρίων (από αριστερά προς τα δεξιά στη φωτογραφία πάνω) Κυριάκου Βιρβιδάκη, Γρηγόρη Αρχοντάκη και Μανώλη Σκουλάκη θα είναι συχνότερα. Και οι τρεις, άλλωστε, διεκδικούν το δημαρχιακό αξίωμα στις εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου. Άρα και οι τρεις θα... παρίστανται και θα χαιρετούν (ή θα χαιρετίζουν) σε λογής - λογής εκδηλώσεις.

Έτσι παίζεται το παιχνίδι. Εκδήλωση - εκδήλωση. Μνημόσυνο - μνημόσυνο. Γάμο - γάμο. Πόρτα - πόρτα. Γειτονιά - γειτονιά. Χωριό - χωριό. Δήμο - Δήμο. Η διαδρομή θα είναι μακρά. Και ιδιαίτερα σκληρή. Σκληρότερη, ίσως, από κάθε άλλη προεκλογική περίοδο τα τελευταία χρόνια. Αλλά και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα...

Σημείωση: Τη φωτογραφία τράβηξε ο καλός συνάδελφος του αθλητικού ρεπορτάζ, Γιώργος Σταυριανουδάκης, τον οποίο και ευχαριστώ.

Κυκλοφοριακή μελέτη

Eξι δίκυκλα με τα οποία θα κινούνται στην πόλη δημοτικοί αστυνόμοι παρουσίασε χθες η Δημοτική Αρχή των Χανίων. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης και με αφορμή ερώτηση για τα κυκλοφοριακά προβλήματα στην οδό Χάληδων, τις πρωινές ώρες, ζήτησα από τον δήμαρχο, Κυριάκο Βιρβιδάκη να μας ενημερώσει για το πού βρίσκεται η εκπονηθείσα κυκλοφοριακή μελέτη.

H απάντηση του κ. Βιρβιδάκη είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. «Από το τέλος του 2005, πλήρης κυκλοφοριακή μελέτη βρίσκεται στο αρμόδιο Υπουργείο, το ΥΠΕΧΩΔΕ, και υπάρχει μόνιμο αίτημα του Δήμου Χανίων» (σ.σ. για χρηματοδότησή της), ανέφερε ο δήμαρχος Χανίων.
Kαι πρόσθεσε: «Εγώ είχα δει τρεις φορές τον κ. Σουφλιά, υπάρχει παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, υπάρχει παρέμβαση και στη νυν κυβέρνηση και απάντηση δεν έχουμε. Άρα δεν μπορεί να χρεώνεται ο Δήμος Χανίων την ανεπάρκεια της κεντρικής εξουσίας. Η μελέτη είναι πλήρης, μπορεί να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, υπάρχει αυτή η διαβεβαίωση. Η ανεπάρκεια, λοιπόν, της κεντρικής εξουσίας δεν μπορεί να χρεώνεται στον Δήμο».

Xαίρομαι που ο κ. Βιρβιδάκης, έστω και με αρκετή καθυστέρηση, αναγνώρισε την ανεπάρκεια της προηγούμενης κυβέρνησης -και- στο συγκεκριμένο θέμα. Αντιπαρέρχομαι το γεγονός ότι η αναγνώριση αυτή έγινε, τουλάχιστον δημόσια, δέκα, περίπου, μήνες μετά την ήττα της Ν.Δ. στις εθνικές εκλογές. Αντιπαρέρχομαι, επίσης, τη δημόσια παραδοχή ότι για να κάνεις δουλειά, σε τούτη τη χώρα, πρέπει να έχεις... «μπάρμπα στην Κορώνη». (Αν και στη συγκεκριμένη περίπτωση ούτε αυτό βοήθησε, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος).

Στέκομαι στο μείζον των επισημάνσεων του κ. Βιρβιδάκη: η κυκλοφοριακή μελέτη είναι έτοιμη και μένει η χρηματοδότησή της από το ΕΣΠΑ, σύμφωνα με τον δήμαρχο Χανίων. Θα πράξει τα δέοντα η σημερινή κυβέρνηση; Θα πιέσουν οι κυβερνητικοί βουλευτές, ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα, χωρίς καμία περαιτέρω καθυστέρηση, ένα μείζον ζήτημα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου