Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Αναβρασμός
στη ΝΔ Χανίων

Μετά τη
συνεργασία
με τη
Δημοκρατική
Συμμαχία

Αναβρασμός επικρατεί στα περισσότερα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στα Χανιά μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας με την κα Ντόρα Μπακογιάννη και τη διαφαινόμενη ένταξη του κ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη σε εκλόγιμη θέση -ενδεχομένως και στην πρώτη- του ψηφοδελτίου του κόμματος σε τοπικό επίπεδο.
Οι τελευταίες εξελίξεις μετά τις προχθεσινές κοινές ανακοινώσεις του κ. Αντώνη Σαμαρά και της κ. Μπακογιάννη συζητήθηκαν χθες το βράδυ σε συνεδρίαση -κεκλεισμένων των θυρών- της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, παρουσία, μεταξύ άλλων, των δύο εκ των τριών εκλεγέντων στις εκλογές της 6ης Μαίου: του κ. Μανούσου Βολουδάκη και του κ. Κώστα Γύπαρη.
Πριν τη συνεδρίαση, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χανίων της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Αλιφιεράκης, μιλώντας στα “Χ.Ν.”, επιχειρώντας να κρατήσει χαμηλούς τόνους, χαρακτήρισε φυσιολογικές τις αντιδράσεις και τις ενστάσεις αναφορικά με τις αλλαγές που ενδέχεται να υπάρξουν στο τοπικό ψηφοδέλτιο (με την ένταξη του κ. Μαρκογιαννάκη), «διότι πράγματι έγινε κάτι απρόσμενα και δεν είχε βρει έτοιμους όλους μας αυτή η εξέλιξη».
Ερωτηθείς αν έχουν γνωστοποιηθεί οι προθέσεις της ηγεσίας του κόμματος για το τι μέλλει γενέσθαι τελικά στα Χανιά, ο κ. Αλιφιεράκης απάντησε ότι «προς το παρόν δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες. Υπάρχουν δημοσιογραφικές πληροφορίες. Η τελική ανακοίνωση θα βγει αργότερα, αφού ο Αντώνης Σαμαράς επικοινωνήσει με τους υποψηφίους και τους εκλεγμένους βουλευτές. Αυτή την πληροφορία έχω. Οπωσδήποτε εμείς θέλαμε τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, όμως έγινε κάπως εσπευσμένα από τις εξελίξεις, οι οποίες προϋπήρξαν. Το αποτέλεσμα των εκλογών δεν ήταν καλό, θέλαμε να αποφύγουμε πολλά δεινά για την Ελλάδα και για τον λόγο αυτό συσπειρώσαμε και τις δυνάμεις γύρω από εμάς, γύρω από τον κεντροδεξιό χώρο, ούτως ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα», κατέληξε ο κ. Αλιφιεράκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου