Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Τριβές... σε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.

Με παραίτηση
προειδοποιεί
η Χ. Ντερμανάκη
-
Ασφυκτικές πιέσεις
στον Γρ. Αρχοντάκη
να μην είναι υποψήφιος


Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΗΣ

Αναταραχές στο τοπικό ΠΑΣΟΚ προκαλεί η τοποθέτηση του κ. Κώστα Μουντάκη στην τρίτη θέση του ψηφοδελτίου, με την κα Χαρίκλεια Ντερμανάκη να αντιδρά έντονα, ενώ την ίδια ώρα πολιτικές αναταράξεις σε ΝΔ και “Δημοκρατική Συμμαχία” προκαλεί η συμμετοχή του κ. Γρηγόρη Αρχοντάκη στο ψηφοδέλτιο της “Δημιουργίας Ξανά - Δράσης” στα Χανιά.
Αναλυτικότερα, αίσθηση αλλά και εντονότατες πολιτικές αναταράξεις - αντιδράσεις προκάλεσε, όπως αναμενόταν, η χθεσινή αποκάλυψη των “Χ.Ν.” ότι ο πρώην νομάρχης και νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, Γρηγόρης Αρχοντάκης, θα είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της “Δημιουργίας Ξανά - Δράσης” στα Χανιά, στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, από χθες το πρωί ο κ. Αρχοντάκης δέχεται πολύ ισχυρές πιέσεις, από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμμαχίας, για να αποσύρει την υποψηφιότητά του.
Και αυτό γιατί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ηγεσία της ΝΔ θεωρεί ή βρήκε αφορμή να δηλώσει ότι θεωρεί πως η υποψηφιότητα Αρχοντάκη αποτελεί μεθοδευμένη κίνηση, πίσω από την οποία κρύβεται η κα Ντόρα Μπακογιάννη προκειμένου να κατευθυνθούν προς τη “Δημιουργία Ξανά - Δράση” όλοι οι πολιτικοί της φίλοι και ψηφοφόροι, που απογοητεύτηκαν από τη συνεργασία με τον κ. Αντώνη Σαμαρά.
Έτσι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Συγγρού, μετά και από διαμαρτυρίες τοπικών στελεχών του κόμματος, διαμήνυσε -ή τουλάχιστον αυτό διέρρευσε χθες- ότι αν ο κ. Αρχοντάκης είναι, τελικά, υποψήφιος, τότε είναι πιθανό να αλλάξουν τα συμφωνημένα, με αποτέλεσμα πρώτος στη λίστα του ψηφοδελτίου της ΝΔ στα Χανιά να είναι ο κ. Μανούσος Βολουδάκης και όχι ο κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης!
Ως εκ τούτου, σφόδρα ενοχλημένος από την πρωτοβουλία του κ. Αρχοντάκη φέρεται ότι είναι -και- ο πρώην βουλευτής Χανίων Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο οποίος δεν επιθυμούσε σε καμία περίπτωση και για λόγους ουσίας, αλλά εξίσου και για λόγους πολιτικού συμβολισμού να είναι δεύτερος σε σειρά στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στα Χανιά.
Σε ό,τι αφορά ειδικότερα την ουσία, είναι προφανές ότι ο κ. Μαρκογιαννάκης αντιλαμβάνεται ότι αν η ΝΔ δεν βγει πρώτο κόμμα και ο ίδιος είναι δεύτερος σε σειρά στο ψηφοδέλτιο, τότε δεν θα εκλεγεί ο ίδιος, αλλά ο κ. Μανούσος Βολουδάκης, με τον οποίο υπάρχει μια έντονη πολιτική αντιπαλότητα εδώ και αρκετό καιρό.
Την ίδια ώρα, άνθρωποι που γνωρίζουν καλά όσα έγιναν τις προηγούμενες ημέρες, αλλά και τις χθεσινές εξελίξεις, σχολιάζοντας τη... θεωρία της ΝΔ κάνουν λόγο για “αποκυήματα φαντασίας”, που υποκρύπτουν, όπως επισημαίνουν, ξεκάθαρη μικροπολιτική σκοπιμότητα, χαρακτηριστικότερο στοιχείο της οποίας είναι η πρόθεση για αλλαγή της σειράς στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στα Χανιά.
Ο κ. Αρχοντάκης, από την πλευρά του, τηρεί σιγή ασυρμάτου από χθες και αναμένεται να ξεκαθαρίσει σήμερα τι θα πράξει, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά.
Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη αποστείλει από χθες κοινή επιστολή στους κυρίους Στέφανο Μάνο και Θάνο Τζήμερο, το περιεχόμενο της οποίας, ωστόσο, δεν είχε γίνει γνωστό μέχρι αργά χθες τη νύχτα.
Άλλες πληροφορίες που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας στο Διαδίκτυο, σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Αρχοντάκης έστειλε επιστολή και στον γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Λυκουρέντζο, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες των “Χανιώτικων νέων”.
ΠΟΛΕΜΟΣ” ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Διαξιφισμοί για το θέμα υπήρξαν χθες και στο Διαδίκτυο. Αφορμή στάθηκε μια ανάρτηση του προέδρου της “Δράσης” Στέφανου Μάνου στο Facebook και στο Twitter, στην οποία ανέφερε τα εξής:
«Υψηλή πολιτική ΝΔ - Μπακογιάννη στα Χανιά. Απειλούν τον υποψήφιό μας Γρηγόρη Αρχοντάκη διότι στεναχωρούνται οι υποψήφιοι της ΝΔ Μαρκογιαννάκης - Βολουδάκης».
Στον κ. Μάνο απάντησε, στο Twitter, η κα Ντόρα Μπακογιάννη αναφερόντας τα εξής: «Στη ζωή μου έχω απειληθεί αλλά δεν έχω απειλήσει ποτέ κανέναν. Ας ψάξετε αλλού να λύσετε τα προβλήματά σας».
Άμεση ήταν η απάντηση και του υποψήφιου βουλευτή Χανίων της ΝΔ Μανούσου Βολουδάκη σε Twitter και Facebook.
«Ο Στέφανος Μάνος τώρα και συκοφάντης. Δεν υπάρχει πια ισχυρό ΠΑΣΟΚ να τον διορίσει βουλευτή και ιδού τα αποτελέσματα», ανέφερε ο κ. Βολουδάκης στο Twitter, ενώ στο Facebook έγραψε τα εξής:
«Συκοφάντες! Ο Στέφανος Μάνος ισχυρίστηκε στο Twitter ότι ο υποψήφιός του στα Χανιά Γρ. Αρχοντάκης δέχεται απειλές για να μην κατεβεί στις εκλογές. Είχε το θράσος -αλλά και την ασχετοσύνη ή τοn δόλο- ο κ. Μάνος να εμπλέξει και το δικό μου όνομα στην άθλια όσο και αστεία λασπολογία του. Προφανώς στο ατόπημα αυτό οδήγησε τον κ. Μάνο η απελπισία της εξόδου από την πολιτική, τώρα που δεν υπάρχει ισχυρό ΠΑΣΟΚ να τον διορίσει βουλευτή όπως έγινε στο πρόσφατο παρελθόν. Ο κ. Μάνος οφείλει άμεσα να εξηγήσει τi ακριβώς εννοεί, αλλιώς είναι ένας κοινός, κοινότατος, συκοφάντης. Την ίδια ακριβώς ευθύνη φέρει και ο Γρ. Αρχοντάκης που προφανώς “πληροφορεί” τον Στ. Μάνο. Ξεκαθαρίζω: πολιτεύομαι πάντα στο φως. Αυτοί που πολιτεύονται στα παρασκήνια, να καταλάβουν ότι η εποχή τους τέλειωσε!»
ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΝΔ
Σημειώενται ότι το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στα Χανιά ανακοινώθηκε χθες και έχει ως εξής:
1. Χρήστος Μαρκογιαννάκης
2. Μανούσος Βολουδάκης.
3. Κυριάκος Βιρβιδάκης.
4. Κώστας Γύπαρης.
5. Γιώργος Δασκαλάκης.
6. Άννα Κοντολαιμάκη - Ηλιάκη.
ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
Στη δημοσιοποίηση των ψηφοδελτίων του σε όλη τη χώρα προχώρησε χθες το ΠΑΣΟΚ, με τη λίστα στα Χανιά να προκαλεί την αντίδραση της κ. Χαρίκλειας Ντερμανάκη, λόγω της τοποθέτησης του κ. Κώστα Μουντάκη στην τρίτη θέση του ψηφοδελτίου.
Το χανιώτικο ψηφοδέλτιο, όπως ανακοινώθηκε χθες από το ΠΑΣΟΚ, έχει ως εξής:
1. Δαμιανάκης Ευτύχης.
2. Κουρουπάκη Ευαγγελία.
3. Μουντάκης Κώστας.
4. Ντερμανάκη Χαρίκλεια.
5. Κουβαράκη Θεοδοσία (Σούλα).
6. Κοτσιφάκης Γιώργος.
Με επιστολή της η κα Ντερμανάκη αναφέρεται σε “παραμάγαζα” του ΠΑΣΟΚ, ενώ με δηλώσεις της στα “Χ.Ν.” τόνισε πως θεωρεί «λάθος ηθικά την τοποθέτηση του κ. Μουντάκη στην τρίτη θέση», ξεκαθαρίζοντας ότι «αφήνω μια μέρα περιθώριο για να ληφθεί υπ’ όψη η ένστασή μου και σε διαφορετική περίπτωση προτίθεμαι να παραιτηθώ».
H ΕΠΙΣΤΟΛΗ Χ. ΝΤΕΡΜΑΝΑΚΗ
Αναλυτικά, η επιστολή της κας Ντερμανάκη έχει ως εξής:
«Στις εκλογές της 6ης Μαΐου, με πολλή περηφάνια ήμουν υποψήφια πιστεύοντας στα λόγια και στις εξαγγελίες του προέδρου μας Ευάγγελου Βενιζέλου για αναγέννηση και ανασυγκρότηση εκ βάθρων της βαριά πληγωμένης μας παράταξης.
Με ένα προεκλογικό αγώνα μόλις 12 ημερών ξοδεύοντας χρήματα που δεν μου περισσεύανε εκτέθηκα και ζήτησα την ψήφο των Χανιωτών, σε μια χρονική συγκυρία πάρα πολύ αρνητική για το ΠΑΣΟΚ.
Πρεσβεύοντας το “νέο” πήρα 1.800 σταυρούς από ανθρώπους που παρ’ όλο που δοκιμάζονται πάρα πολύ, με ψήφισαν πιστεύοντας και αυτοί ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αποκοπεί από τα βαρίδια του παρελθόντος και να ανοίξει τον δρόμο σε νέους έντιμους και άφθαρτους ανθρώπους.
Κατετάγην στην 4η θέση, πίσω από τον κύριο Δαμιανάκη, την κυρία Κουρουπάκη και τον κύριο Βαλυράκη.
Ο κύριος Βαλυράκης αποχωρεί και κάποιοι αποφασίζουν να φυτέψουν στην 3η θέση τον κύριο Κώστα Μουντάκη.
Με τον κύριο Μουντάκη δεν έχω καμία προσωπική διαφορά, αλλά θεωρώ ότι ήταν πολύ προκλητικό εκ μέρους του να αποδεχθεί αβασάνιστα αυτή τη θέση, ενώ στις εκλογές της 6ης Μαΐου ήταν παντελώς απών.
Διακατεχόμενη λοιπόν από έντονο συναίσθημα αδικίας, θεωρώ ότι είναι τουλάχιστον ανήθικο, όταν πριν έναν μήνα κάποιοι άνθρωποι έχουν κριθεί και έχουν αξιολογηθεί δίνοντας τη δύσκολη μάχη του σταυρού, να έρχονται εκ των υστέρων “άκαπνοι” και σαν να μην υπήρξε ποτέ η 6η Μαΐου και να τοποθετούνται “ως αλεξιπτωτιστές” στην 3η θέση. Εκτός από άδικο, είναι και γελοίο. Ο ρόλος του “ανύπαρκτου τοπικού ΠΑΣΟΚ” καθοριστικός και οι ευθύνες του απέναντι στη χανιώτικη κοινωνία, μεγάλες! Εκπροσωπώντας προφανώς μικροκομματικά και προσωπικά συμφέροντα, τα οποία είναι και μια από τις αιτίες του ντροπιαστικού 13%, με αρωγό την απαράδεκτη στάση του κυρίου Σουλαδάκη, φαίνεται ότι δεν έχουν καταλάβει τίποτα από το μήνυμα που ο λαός έδωσε στις 6 Μαΐου.
Εκπροσωπώ μια γενιά, η οποία κατ’ εξοχήν τιμώρησε το ΠΑΣΟΚ για τη στάση και τις επιλογές του είτε ψηφίζοντας άλλο κόμμα είτε απέχοντας.
Ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων αυτής της γενιάς, παρ’ όλα τα παράπονά τους με στήριξαν και με ψήφισαν, επειδή με θεώρησαν ικανή να συμβάλω με τα προσωπικά μου χαρακτηριστικά στην ανανέωση του Κινήματός μας.
Ως παιδαγωγός, το πρώτο πράγμα που διδάσκω στους μαθητές μου, με τη στάση ζωής μου πρωτίστως, είναι το ήθος.
Αυτό που διαδραματίζεται αυτή τη στιγμή με τη λίστα των υποψηφίων στα Χανιά θεωρώ ότι είναι ανήθικο και γι’ αυτό δεν μπορώ να το στηρίξω.
Ήμουν και παραμένω ΠΑΣΟΚ, όχι το ΠΑΣΟΚ των μικρομάγαζων όμως, αλλά το ΠΑΣΟΚ των οραμάτων και της νέας πνοής που θα δώσει την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να αναλάβουν την αναγέννησή του υπό την ηγεσία του Ευάγγελου Βενιζέλου, τον οποίο στηρίξαμε και εγώ και ο σύζυγός μου ως μέλη του ΠΑΣΟΚ και το 2007 και τώρα.
Μια αναγέννηση η οποία σίγουρα δεν θα προέλθει μέσω της ανακύκλωσης υλικών από κατεδάφιση!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου