Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013

ΑΠΟΨΗ

Τσαλαβουτώντας 
χωρίς σχέδιο 
στην καθημερινότητα


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΗ
 
Τα σημαντικότερα προβλήματα στα Χανιά -ναι, αλήθεια, υπάρχουν πολλά και σοβαρά προβλήματα και σε αυτήν την πόλη όσο και αν ορισμένοι προσπαθούν με επικοινωνιακά τεχνάσματα και με την ανοχή συγκεκριμένων ανθρώπων να πείσουν για το αντίθετο- δεν αφορούν μόνο την καθημερινότητα
Δεν αφορούν, δηλαδή, μόνο τις χρήσεις γης, το κυκλοφοριακό, τα αναξιοποίητα μνημεία, την κατάληψη πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων, την εγκατάλειψη, εν πολλοίς, των περιαστικών περιοχών, το χάλι που επικρατεί στο παλιό λιμάνι, το απαράδεκτο οδικό δίκτυο και άλλα πολλά, για τα οποία μπορεί να γίνει πολλή συζήτηση.
Αφορούν και άλλα ζητήματα. 
Ενα από αυτά είναι η αποτυχία της Δημοτικής Αρχής να εντάξει συγκεκριμένα σημαντικά έργα σε χρηματοδοτικά προγράμματα, με χαρακτηριστικότερες, ίσως, περιπτώσεις τον περιαστικό δρόμο Σούδα - Βαμβακόπουλο και την αποκατάσταση του υγρότοπου του Μορώνη. 
Και αυτό παρά τις περί αντιθέτου παλαιότερες διαβεβαιώσεις από τα χείλη του ίδιου του δημάρχου Χανίων και αρμοδίων αντιδημάρχων.
Ενα άλλο, ακόμη πιο σημαντικό, ζήτημα είναι ότι η Δημοτική Αρχή δείχνει μια ξεκάθαρη αδυναμία να σχεδιάσει την επόμενη ημέρα στον νέο "Καλλικρατικό" Δήμο Χανίων. Να καταθέσει, δηλαδή, ένα συγκεκριμένο σχέδιο για το τι, το πώς, το πού και το με ποιον τρόπο. 
Ετσι, δείχνει να ασχολείται αποσπασματικά, χωρίς όραμα, χωρίς στοχοπροσήλωση, χωρίς μεθοδικότητα με το σήμερα. Τσαλαβουτώντας στην καθημερινότητα. Αλλοτε με τρόπο επιτυχημένο, άλλοτε με πυροτεχνήματα επικοινωνιακού τύπου και άλλοτε είτε με γκάφες είτε με λανθασμένες προσεγγίσεις είτε με αποτυχημένες επιλογές.
Προφανώς δεν είναι όλα στραβά σε τούτον τον τόπο. 
Ομως σε αυτά, τα στραβά δηλαδή, οφείλουμε να επικεντρωνόμαστε.
Και αυτό θα κάνουμε εφ' εξής...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου