Κυριακή 21 Απριλίου 2013

ΑΠΟΨΗ

Τα νερά στον Αποκόρωνα


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΗ

Λόγος για την ποιότητα των νερών σε περιοχές του Αποκόρωναγια άλλη μία φορά,το τελευταίο διάστημα.
Τελευταίο επεισόδιο στο συγκεκριμένο σίριαλ η πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αποκορώνου, μέλη του οποίου εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον δήμαρχο Γρηγόρη Μαρκάκη, υποστηρίζοντας ότι οι καταγγελίες του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χαράλαμπου Κουκιανάκη έχουν μικροπολιτική στόχευση και σκοπιμότητα.
Ακόμη, όμως, και αν αυτό είναι απολύτως ακριβές, αυτό που έχει τη μέγιστη σημασία για τους πολίτες του Αποκόρωνα και όχι μόνο είναι αν οι συγκεκριμένες καταγγελίες έχουν βάση.
Αν, δηλαδή, υπάρχει όντως πρόβλημα, για πόσο χρονικό διάστημα και σε τι βαθμό, με την ποιότητα του νερού ύδρευσης, ποιες ήταν και αν εξακολουθούν να υφίστανται συνέπειες στην καθημερινότητα και την υγεία των πολιτών και ποιες είναι οι τυχόν ευθύνες των αιρετών και των συναρμόδιων Υπηρεσιών για τη μη επαρκή και αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος.
Αυτά μετρούν. Και όχι η οποία διαπαραταξιακή ή προσωπική μικροπολιτική διαμάχη, με στοιχεία υπερβολής, που στόχο έχει να οδηγήσει στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.
Όπως μικρή σημασία έχει, πλέον, και η παρελθοντολογία. 
Διότι, ναι, χρήσιμη είναι η ανάδειξη των ευθυνών όσων είχαν, παλαιότερα, την υποχρέωση να αντιμετωπίσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα, ακόμη πιο χρήσιμο είναι, όμως, οι έχοντες σήμερα την ευθύνη να δώσουν λύση, αν δεν το έχουν ήδη πράξει, ως οφείλουν.
Όσο για τη διαχείριση των νερών; 
Αυτό είναι ένα άλλο, πολύ μεγάλο ζήτημα, που απαιτεί ευρύ πνεύμα συνεργασίας και ειλικρινή διάλογο, χωρίς κραυγές λαϊκισμού,δημαγωγικές προσεγγίσεις και στείρους τοπικισμούς περιχαράκωσης σε άκρως προβληματικές λογικές του παρελθόντος…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου